Zo kom je snel van gezwollen voeten en benen af

Voeten worden ontzettend vaak onderschat. Als je dus last hebt van gezwollen voeten, enkels of benen, voelt dit altijd verschrikkelijk aan. Vooral als het buiten erg warm is kun je hier nog wel eens last van ondervinden. Met het gebruik van essentiële oliën voor je gezwollen benen en voeten, kun je verlichting gaan voelen.

Als je voeten er nu flink opgezwollen uitzien na een lange dag werken wordt het toch echt tijd om eens met essentiële olie te gaan experimenteren. Met bepaalde essentiële oliën kun je de bloedsomloop weer goed op gang brengen. Je kunt ook een paar DIY spa behandelingen doen met essentiële olie.

  • Doe 2 druppels lemongrass, 2 druppels grapefruit en 2 druppels cypress (essentiële olie) mengen met 1 eetlepel kokosolie. Masseer dit mengsel in je voeten, enkels en je kuiten. Belangrijk is dat je omhoog masseert, richting het hart. Het beste is natuurlijk als iemand anders dit voor jou kan in masseren. Dan hoef jij alleen maar te relaxen.
  • Voor een heerlijk spa moment heb je een dozijn gladde stenen en een ondiepe schaal nodig. Zorg er wel voor dat de schaal groot genoeg is voor zowel de stenen als je voeten. Doe hier dan lekker warm water, 2 druppels lavendelolie en 2 druppels cypresse olie in. Voor een leuke touch kun je ook nog wat bloemblaadjes op het water strooien. Rol nu lekker met de zolen van je voeten over de stenen heen.

De stenen werken als een diepe massage. Je raakt niet alleen je gezwollen voeten of benen kwijt, maar werkt ook aan een schoonheidsbehandeling voor de rest van je lichaam

  • Vooral oudere mensen hebben vaak een slechte bloedsomloop. Bij regelmatig gebruik van geranium olie kun je hier verbetering in gaan zien.
  • Meng 10 druppels geranium olie met 2 eetlepels kokosolie en masseer dan van de handen naar de ellebogen toe, en van de voeten richting de knieën. Doe dit altijd met een opwaartse beweging. Van geranium olie wordt je huid zachter en gladder, terwijl het ook nog eens de bloedsomloop verbetert.

 

Geen oliën in huis?  Klik hier.

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

Water met citroen
🍏 Gezondheid
Water met citroen? Dit zijn de voordelen!

Water is belangrijk voor je lichaam en hersenen om optimaal te kunnen functioneren. Wanneer je te weinig water drinkt, ga je dit al snel merken aan je huid, je concentratie en fitheid. Combineer je dit met citroenwater dan is het een makkelijke manier om je leven en gezondheid te verbeteren.

Lees meer »
pasta koken
🔪 Keuken
Pasta koken? Zo doe je dat super snel!

Veel gezinnen eten zeker één keer per week pasta. Het is lekker en het is een keer wat anders. We zijn gewend om de pasta in een grote pan met water te laten koken tot het gaar is. Er is niets mis met deze manier, maar het kan ook sneller en met minder water.

Lees meer »
beste nagellak
👀 Diverse tips
Beste nagellak? Dit is de top 5!

Er zijn veel verschillende soorten nagellak met veel verschillende eigenschappen. Sommige zijn ontworpen voor bepaalde doeleinden, zoals je nagels sterker of soepeler maken. Maar zo zijn er ook speciale nagellakken met glitters, een mat effect en een glanzend effect.

Lees meer »
telefoon opladen
👀 Diverse tips
Telefoon opladen? Hier moet je op letten!

Van alle dingen die je voor je telefoon moet doen, is veilig opladen waarschijnlijk een van de belangrijkste. Maar hoe doe je dit veilig? Als je simpel denkt, opladen en klaar dan heb je het mis. Nooit gedacht dat ik zoveel tips kon delen om je telefoon veilig om te laden.

Lees meer »
Parmezaanse kaas
🍏 Gezondheid
Parmezaanse kaas? Dit zijn de gezondheidsvoordelen

Parmezaanse kaas is een vorm van harde en droge kaas, die minstens 12 maanden gerijpt is. Het is een van de populairste kaassoorten in de wereld, die van hoge kwaliteit is. Om meer over dit fantastische product te begrijpen, lees je hieronder enkele parmezaanse kaas feiten.

Lees meer »
koper poetsen
💎 Schoonmaak
Koper poetsen? Zo moet dat!

Koper is een metaal dat, als het goed gepolijst wordt, prachtig kan glanzen. Helaas weten veel mensen niet hoe ze koper correct moeten poetsen en eindigen met een glansloos resultaat. Je kan koper namelijk op verschillende manieren poetsen.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.