Omslag foto facebook (3)

De redenen waarom jij slecht slaapt

Slaap jij ook liever met de verwarming nog aan en verpakt in 3 dekens? Maar slaap je toch vaak slecht? Hoogstwaarschijnlijk is dit dan ook direct de oorzaak. Onderzoekers van het American National Institute of Health zijn erachter gekomen dat het slapen in een warme slaapkamer slecht is voor je gezondheid en dat het slapen in een koude slaapkamer heel veel voordelen heeft.
 

Als je het warm hebt zorgt dit er vaak voor dat je rusteloos bent. Dit merk je misschien ook op warme dagen of wanneer in een winkel de verwarming heel hoog staat. In een koudere slaapkamer daarentegen, is de kans groot dat je een betere nachtrust krijgt. Ook hoge lichaamstemperaturen hebben te maken met chronische slaapproblemen, dus misschien is het toch verstandig om die kachel vanavond een paar graden lager te zetten!

  • Wanneer het kouder is, werkt je metabolisme oftewel je stofwisseling beter.
  • Doordat het kouder is, heeft je lichaam meer energie nodig om op temperatuur te blijven. Hierdoor verbrand je automatisch meer calorieën. Slapend afvallen? Yes please!
  • Onze concentratie schijnt het beste te zijn bij een temperatuur van 16,6 graden. De kou helpt je dus niet alleen bij het beter slapen, maar je zult ook beter gaan werken. Maar of we dit nou echt de ideale gevoelstemperatuur vinden?
  • Doordat je lichaam afkoelt worden er meer hormonen door je lichaam gepompt. Onder deze hormonen ook het anti-verouderingshormoon. Kortgezegde kun je dus slapend afvallen en jong blijven! Wij slapen vannacht in de koelkast.

 

Slapeloze nachten? Dit werkt ook!  Klik hier.

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

droge lippen
🍏 Gezondheid
Droge lippen? Dit is de oorzaak!

De herfst en winter brengt veel mooie dingen met zich mee, zoals lekker warme truien, warme chocolade melk en nog veel meer. Helaas brengen de koude maanden ook minder fijne dingen met zich mee, zoals droge en gebarsten lippen.

Lees meer »
griep voorkomen
🍏 Gezondheid
Griep voorkomen? Doe je zo!

Helaas is griep ontzettend besmettelijk en loop je grote kans om ziek te worden als er weer eens een epidemie heerst. Wat belangrijk om te weten is dat de besmetting via snot- slijm en speeksel gaat.

Lees meer »
dode plant
🌵 Tuin
Dode plant? Dit is de oorzaak!

Planten hebben alleen wat water en licht nodig om ze te zien stralen en groeien. Simpel genoeg toch? Voor iemand met groene vingers wel, maar voor de rest van de mensheid is het runnen van een huishouden een stuk eenvoudiger.

Lees meer »
lang weekend
👀 Diverse tips
Lang weekend? Zo lijkt je weekend langer!

Weekend! heerlijk, maar wat vliegt het iedere keer voorbij. Het weekend hebben we nodig om er ons van maandag tot vrijdag doorheen te kunnen slepen. Op zondag bereiden we ons weer voor, op de werk week en vraag je je af hoe deze 48 uur zo snel zijn gegaan.

Lees meer »
Huidveroudering
🍏 Gezondheid
Huidveroudering? Dit kan je er tegen doen!

Elke dag worden we weer een klein beetje ouder. Soms zou je wel eens willen dat je de tijd stil kon zetten omdat je alweer een rimpeltje of ouderdomsvlekje ziet verschijnen. Je lichaam krijgt te maken met huidveroudering.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.