Voeten worden ontzettend vaak onderschat. Als je dus last hebt van gezwollen voeten, enkels of benen, voelt dit altijd verschrikkelijk aan. Vooral als het buiten erg warm is kun je hier nog wel eens last van ondervinden. Met het gebruik van essentiële oliën voor je gezwollen benen en voeten, kun je verlichting gaan voelen.

SUPER TIP:

Geen oliën in huis?  Klik hier.

 

Gezwollen voeten en benen? Zo kom je er van af!

Als je voeten er nu flink opgezwollen uitzien na een lange dag werken wordt het toch echt tijd om eens met essentiële olie te gaan experimenteren. Met bepaalde essentiële oliën kun je de bloedsomloop weer goed op gang brengen. Je kunt ook een paar DIY spa behandelingen doen met essentiële olie.

  • Doe 2 druppels lemongrass, 2 druppels grapefruit en 2 druppels cypress (essentiële olie) mengen met 1 eetlepel kokosolie. Masseer dit mengsel in je voeten, enkels en je kuiten. Belangrijk is dat je omhoog masseert, richting het hart. Het beste is natuurlijk als iemand anders dit voor jou kan in masseren. Dan hoef jij alleen maar te relaxen.

Gezwollen voeten? Maak een momentje voor jezelf!

Voor een heerlijk spa moment heb je een dozijn gladde stenen en een ondiepe schaal nodig. Zorg er wel voor dat de schaal groot genoeg is voor zowel de stenen als je voeten. Doe hier dan lekker warm water, 2 druppels lavendelolie en 2 druppels cypresse olie in. Voor een leuke touch kun je ook nog wat bloemblaadjes op het water strooien. Rol nu lekker met de zolen van je voeten over de stenen heen.

gezwollen voeten

De stenen werken als een diepe massage. Je raakt niet alleen je gezwollen voeten of benen kwijt, maar werkt ook aan een schoonheidsbehandeling voor de rest van je lichaam.

Slechte bloedsomloop?

Vooral oudere mensen hebben vaak een slechte bloedsomloop. Bij regelmatig gebruik van geranium olie kun je hier verbetering in gaan zien.

Meng 10 druppels geranium olie met 2 eetlepels kokosolie en masseer dan van de handen naar de ellebogen toe, en van de voeten richting de knieën. Doe dit altijd met een opwaartse beweging. Van geranium olie wordt je huid zachter en gladder, terwijl het ook nog eens de bloedsomloop verbetert.

 

SUPER TIP:

Geen oliën in huis?  Klik hier.

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.