Wat te doen tegen snurken

Er zijn behoorlijk wat relaties die op de klippen lopen, omdat de partner een stevige snurker is. Het is ook erg irritant als je de halve nacht wakker ligt, omdat je maar niet in slaap kunt komen door het gesnurk naast je. Al probeer je je daar zo goed mogelijk van af te schakelen, het lijkt dan wel alsof het snurken dan alleen maar in volume toeneemt. Voordat je het weet zie je de klok alweer op 3 uur in de nacht staan. Je beseft dat je dan nog maar een goeie 3 uur hebt, voor dat je dan weer op moet staan.
 

Tips tegen snurken:
  1. Doordat de luchtwegen geblokkeerd worden, ga je snurken. Door voor het na bed gaan een goede warme douche te nemen en een zoutoplossing in de neus te spuiten, wordt de blokkade opgeheven, waardoor je vrij kunt ademhalen.
  2. Wanneer je een rug slaper bent, valt de tong naar achteren, hierdoor ga je snurken. Het is dus beter dat je op je zij gaat slapen. Door een langwerpig kussen in je rug te leggen, voorkom je dat je gedurende de nacht op je rug gaat liggen.
    Over de hele dag genomen, moet je genoeg water drinken. Dehydratatie lijdt tot uitdroging, daardoor is je mond en neus erg droog, waardoor je gaat snurken.
  3. De slaapkamer moet ook goed stofvrij gehouden worden. Een allergie ligt al snel op de loer.
  4. Alcohol helpt je om te ontspannen, maar als je graag een glaasje alcohol nuttigt voor het slapen gaan, ontspannen de keel spieren zich heel erg. Hierdoor ga je snurken. Om dit tegen te gaan kun je het beste 4 uur voor het slapen gaan geen alcohol meer drinken.
  5. Door mond oefeningen te doen, kun je ook je spieren trainen. Dit doe je door de punt van de tong tegen het verhemelte aan te drukken en dan naar achter te schrapen, maak dan gelijk een keelgeluid.
  6. Als je slaapkamer vrij warm is en de lucht is er erg droog, moet je neus overuren maken. Zet dan een luchtbevochtiger op de slaapkamer en je zult zien dat de luchtwegen veel meer open gaan.
  7. Als deze tips dan nog niet werken, zijn oordopjes voor diegene die wakker ligt van het gesnurk, misschien een optie.

 

Extreem veel last van snurken? Klik hier.

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

Water met citroen
🍏 Gezondheid
Water met citroen? Dit zijn de voordelen!

Water is belangrijk voor je lichaam en hersenen om optimaal te kunnen functioneren. Wanneer je te weinig water drinkt, ga je dit al snel merken aan je huid, je concentratie en fitheid. Combineer je dit met citroenwater dan is het een makkelijke manier om je leven en gezondheid te verbeteren.

Lees meer »
pasta koken
🔪 Keuken
Pasta koken? Zo doe je dat super snel!

Veel gezinnen eten zeker één keer per week pasta. Het is lekker en het is een keer wat anders. We zijn gewend om de pasta in een grote pan met water te laten koken tot het gaar is. Er is niets mis met deze manier, maar het kan ook sneller en met minder water.

Lees meer »
beste nagellak
👀 Diverse tips
Beste nagellak? Dit is de top 5!

Er zijn veel verschillende soorten nagellak met veel verschillende eigenschappen. Sommige zijn ontworpen voor bepaalde doeleinden, zoals je nagels sterker of soepeler maken. Maar zo zijn er ook speciale nagellakken met glitters, een mat effect en een glanzend effect.

Lees meer »
telefoon opladen
👀 Diverse tips
Telefoon opladen? Hier moet je op letten!

Van alle dingen die je voor je telefoon moet doen, is veilig opladen waarschijnlijk een van de belangrijkste. Maar hoe doe je dit veilig? Als je simpel denkt, opladen en klaar dan heb je het mis. Nooit gedacht dat ik zoveel tips kon delen om je telefoon veilig om te laden.

Lees meer »
Parmezaanse kaas
🍏 Gezondheid
Parmezaanse kaas? Dit zijn de gezondheidsvoordelen

Parmezaanse kaas is een vorm van harde en droge kaas, die minstens 12 maanden gerijpt is. Het is een van de populairste kaassoorten in de wereld, die van hoge kwaliteit is. Om meer over dit fantastische product te begrijpen, lees je hieronder enkele parmezaanse kaas feiten.

Lees meer »
koper poetsen
💎 Schoonmaak
Koper poetsen? Zo moet dat!

Koper is een metaal dat, als het goed gepolijst wordt, prachtig kan glanzen. Helaas weten veel mensen niet hoe ze koper correct moeten poetsen en eindigen met een glansloos resultaat. Je kan koper namelijk op verschillende manieren poetsen.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.