De voordelen van kokosolie

Wij vinden natuurlijke producten enorm belangrijk. Het is alleen maar positief voor je gezondheid en een goede gezondheid kun je gewoon geen prijs op zetten. De afgelopen tijd heeft kokosolie heel veel populariteit gewonnen. Behalve dat kokosolie gezond is, kan je kokosolie ook nog voor andere dingen gebruiken!
 

De gezondheidsvoordelen van kokosolie..
  • Kokosolie doodt bacteriën en virussen. Het doodt virussen die zorgen voor bijvoorbeeld griep, herpes en hepatitis. Daarnaast doodt de kokosolie ook schimmels.
  • Kokoslie helpt je bloedsuikerspiegel op peil te houden. Daarnaast verbetert het de productie van insuline. Hierdoor helpt het bij het voorkomen en behandelen van diabetes.
  • Kokosolie is goed voor je botten en tanden. Het zorgt ervoor dat je lichaam calcium en magnesium beter opneemt. Het versterkt tanden en botten.
  • Kokosolie verhoogt de werking van je schildklier. Hierdoor ga je meer energie verbranden en dus verlies je meer calorieën.
  • Ook je lever is dol op kokosolie. Door de triglyceriden en vetzuren in kokosolie hoeft je lever minder hard te werken. Kokosolie wordt door deze stoffen namelijk zonder veel moeite omgezet in energie.

 

Meer zien of kopen? Klik hier

 

Kokosolie voor het uiterlijk..
  • Kokosolie is enorm goed voor je haar! De olie dringt diep door in je haren en het gaat verlies van proteïnen tegen. Hierdoor wordt je haar dikker en sterker. Je kunt het heel makkelijk toepassen:
  • Was je haar met shampoo en laat het opdrogen tot het nog een beetje vochtig is. Breng vervolgens een kleine hoeveelheid kokosolie op je handen aan en wrijf het tussen je handen warm. Haal je vingers door je haar. Net zo lang totdat je haar glad en glanzend is van de olie. Doe nu een badmuts over je haar. Dit zorgt ervoor dat je haar blijft waar het zit, maar ook dat je haar warm blijft. Zo wordt de olie extra goed opgenomen! Laat het een uur intrekken. Na een uur spoel je de kokosolie goed uit je haar en je zult direct resultaat zien.
  • Net zoals kokosolie je haar kan voeden, zo voedt het ook je huid. Gebruik het voor je droge voeten, tijdens het scheren van je benen of als make-up remover en zelfs als bodylotion.
  • Sommige mensen gebruiken kokosolie om acne tegen te gaan. Kokosolie heeft hierbij twee grote voordelen die het een goed middel voor je huid maken. Kokosolie werkt antibacterieel. Er zitten namelijk stoffen in die veranderen in een beschermde laag zodra zij met de huid in aanraking komen. In tegenstelling tot zeepproducten die deze laag beschadigen of verwijderen. Zo bescherm je je huid dus optimaal!

 

Zoals je misschien al wist kun je er ook mee bakken..

Koksolie is de beste olie om in te bakken of frituren omdat het, in tegenstelling tot bijvoorbeeld olijfolie, bij zeer hoge temperaturen niet oxideert of beschadigt. Of je nu vis bakt of een cake aan het maken bent, kokosolie is geschikt voor beide toepassingen! Je kunt kokosolie vloeibaar gebruiken of in vaste vorm. Wil je vloeibare kokosolie? Verhit de olie dan in een pan op laag vuur en laat het even afkoelen.

 

Heb je geen kokosolie in huis? Klik hier.

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

Water met citroen
🍏 Gezondheid
Water met citroen? Dit zijn de voordelen!

Water is belangrijk voor je lichaam en hersenen om optimaal te kunnen functioneren. Wanneer je te weinig water drinkt, ga je dit al snel merken aan je huid, je concentratie en fitheid. Combineer je dit met citroenwater dan is het een makkelijke manier om je leven en gezondheid te verbeteren.

Lees meer »
pasta koken
🔪 Keuken
Pasta koken? Zo doe je dat super snel!

Veel gezinnen eten zeker één keer per week pasta. Het is lekker en het is een keer wat anders. We zijn gewend om de pasta in een grote pan met water te laten koken tot het gaar is. Er is niets mis met deze manier, maar het kan ook sneller en met minder water.

Lees meer »
beste nagellak
👀 Diverse tips
Beste nagellak? Dit is de top 5!

Er zijn veel verschillende soorten nagellak met veel verschillende eigenschappen. Sommige zijn ontworpen voor bepaalde doeleinden, zoals je nagels sterker of soepeler maken. Maar zo zijn er ook speciale nagellakken met glitters, een mat effect en een glanzend effect.

Lees meer »
telefoon opladen
👀 Diverse tips
Telefoon opladen? Hier moet je op letten!

Van alle dingen die je voor je telefoon moet doen, is veilig opladen waarschijnlijk een van de belangrijkste. Maar hoe doe je dit veilig? Als je simpel denkt, opladen en klaar dan heb je het mis. Nooit gedacht dat ik zoveel tips kon delen om je telefoon veilig om te laden.

Lees meer »
Parmezaanse kaas
🍏 Gezondheid
Parmezaanse kaas? Dit zijn de gezondheidsvoordelen

Parmezaanse kaas is een vorm van harde en droge kaas, die minstens 12 maanden gerijpt is. Het is een van de populairste kaassoorten in de wereld, die van hoge kwaliteit is. Om meer over dit fantastische product te begrijpen, lees je hieronder enkele parmezaanse kaas feiten.

Lees meer »
koper poetsen
💎 Schoonmaak
Koper poetsen? Zo moet dat!

Koper is een metaal dat, als het goed gepolijst wordt, prachtig kan glanzen. Helaas weten veel mensen niet hoe ze koper correct moeten poetsen en eindigen met een glansloos resultaat. Je kan koper namelijk op verschillende manieren poetsen.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.