12 voedingsmiddelen die je kunnen helpen om beter te slapen

Er zijn van die nachten dat je de slaap maar niet kunt vatten. Je zou willen dat je , zodra je hoofd het kussen voelt, je gelijk in slaap zou vallen. Vaak gaan er nog problemen waar je mee zit door je hoofd of je bent gewoon heel erg opgewonden over bepaalde dingen, waardoor je de slaap maar niet kunt vatten. Wat ook een boosdoener is, is teveel cafeïne. Maar gelukkig  zijn er gewone huis, tuin en keuken voedingsmiddelen die je heel snel van dit probleem kunnen afhelpen!
 

 1. Kamillethee helpt je bij het ontspannen van je spieren en zenuwen. Het verteld letterlijk je lichaam om te gaan ontspannen.
 2. Het zal je misschien verrassen om boerenkool ook op deze lijst te zien. Het calcium-rijk voedsel helpt de hersenen bij de opbouw van melatonine. Melatonine is een hormoon dat je lichaam helpt bij een natuurlijke slaapcyclus.
 3. Pretzels of zoute stengels ( maar ook sommige chips) brengen je bloedsuiker naar een natuurlijke piek, waardoor tryptofaan (aminozuur) naar de hersenen kan komen.
 4. Met havermout vang je 2 vliegen in een klap. Het is zowel rijk aan melatonine maar is ook behulpzaam bij het verhogen van de bloedsuikerspiegel. Probeer dus zoetigheid zo veel mogelijk te vermijden.
 5. Amandelen zijn niet alleen de gezondste voedingsmiddelen die je maar kunt eten, maar er zit ook heel veel tryptofaan en melatonine in. Het is dus dé perfecte voor het naar bed gaan snack.
 6. Tonijn, zalm en heilbot zijn rijk aan vitamine B6. Dit is een andere grote katalysator voor de productie van melatonine.
 7. Ook kersensap is rijk aan melatonine. Studies hebben aangetoond dat mensen met slapeloosheid, baat hebben bij het drinken van 2 glazen kersensap per dag.
 8. Iedereen weet wel dat yoghurt rijk is aan calcium, maar niet iedereen weet dat een gezonde hoeveelheid calcium je een beter slaap ritme gaat geven.
 9. Bananen zijn niet alleen rijk aan kalium (als je veel last hebt van spierkrampen, zijn bananen je redding) Maar ze zijn ook rijk aan vitamine B6, wat weer gebruikt  wordt bij de melatonine productie.
 10. Een kommetje misosoep eten wil ook werken bij het in slaap komen. Het heeft veel aminozuren die je melatonine ook weer een boost geven.
 11. Zoete aardappelen zitten vol met kalium. Het ontspant de spieren, kalmeert de zenuwen en helpt bij de bloedcirculatie.
 12. Ananas is ook een super food als het om het verhogen gaat van het melatonine niveau. En we weten nu allemaal waar melatonine belangrijk voor is.

 

Dit helpt ook voor een betere nachtrust!  Klik hier.

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

Water met citroen
🍏 Gezondheid
Water met citroen? Dit zijn de voordelen!

Water is belangrijk voor je lichaam en hersenen om optimaal te kunnen functioneren. Wanneer je te weinig water drinkt, ga je dit al snel merken aan je huid, je concentratie en fitheid. Combineer je dit met citroenwater dan is het een makkelijke manier om je leven en gezondheid te verbeteren.

Lees meer »
pasta koken
🔪 Keuken
Pasta koken? Zo doe je dat super snel!

Veel gezinnen eten zeker één keer per week pasta. Het is lekker en het is een keer wat anders. We zijn gewend om de pasta in een grote pan met water te laten koken tot het gaar is. Er is niets mis met deze manier, maar het kan ook sneller en met minder water.

Lees meer »
beste nagellak
👀 Diverse tips
Beste nagellak? Dit is de top 5!

Er zijn veel verschillende soorten nagellak met veel verschillende eigenschappen. Sommige zijn ontworpen voor bepaalde doeleinden, zoals je nagels sterker of soepeler maken. Maar zo zijn er ook speciale nagellakken met glitters, een mat effect en een glanzend effect.

Lees meer »
telefoon opladen
👀 Diverse tips
Telefoon opladen? Hier moet je op letten!

Van alle dingen die je voor je telefoon moet doen, is veilig opladen waarschijnlijk een van de belangrijkste. Maar hoe doe je dit veilig? Als je simpel denkt, opladen en klaar dan heb je het mis. Nooit gedacht dat ik zoveel tips kon delen om je telefoon veilig om te laden.

Lees meer »
Parmezaanse kaas
🍏 Gezondheid
Parmezaanse kaas? Dit zijn de gezondheidsvoordelen

Parmezaanse kaas is een vorm van harde en droge kaas, die minstens 12 maanden gerijpt is. Het is een van de populairste kaassoorten in de wereld, die van hoge kwaliteit is. Om meer over dit fantastische product te begrijpen, lees je hieronder enkele parmezaanse kaas feiten.

Lees meer »
koper poetsen
💎 Schoonmaak
Koper poetsen? Zo moet dat!

Koper is een metaal dat, als het goed gepolijst wordt, prachtig kan glanzen. Helaas weten veel mensen niet hoe ze koper correct moeten poetsen en eindigen met een glansloos resultaat. Je kan koper namelijk op verschillende manieren poetsen.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.