Op zoek naar autoverzekering tips? Je autoverzekering zal niet je allergrootste kostenpost zijn. Als je voor de allergoedkoopste verzekering gaat valt de schade reuze mee. Als je hier echter meerdere aanvullende dekkingen bij neemt kan het prijskaartje als snel een stuk groter worden. Om de aanvullende dekkingen te kiezen die je echt nodig hebt is het handig om eerst te weten wat deze precies inhouden.

Autoverzekering tips 1: De basisverzekering

Je autoverzekering begint bij je basisverzekering. Minimaal een WA-verzekering is verplicht. Met deze aansprakelijkheidsverzekering wordt alleen schade aan anderen vergoed. Je kan ook kiezen voor WA+ (beperkt casco). Hiermee wordt ook bepaalde schade aan je eigen auto vergoed. Met een allriskverzekering (volledig casco) wordt alle schade aan je eigen voertuig vergoed.

SUPERTIP:
Op zoek naar de goedkoopste autoverzekering? Gebruik dit =>

Autoverzekering tips 2: De Inzittendenverzekering

Wil je ook dat de schade aan jezelf, je medepassagiers en de spullen in je auto wordt vergoed? Dan kan je een inzittendenverzekering afsluiten. Het maakt dan niet uit wie er schuld heeft aan de schade. Vanuit een inzittendenverzekering worden ook medische kosten vergoed die niet binnen je zorgverzekering vallen. Ook je gemiste inkomsten worden vanuit deze dekking vergoed.

Autoverzekering tips

Autoverzekering tips 3: Rechtsbijstand

Na een ongeval kan er het nodige juridisch getouwtrek ontstaan tussen de betrokken over de schuldvraag en het vergoeden van schade. Met een dekking voor rechtsbijstand neemt je verzekeraar je de rompslomp uit handen. Voor je deze aanvullende dekking neemt is het verstandig te checken of je niet al rechtsbijstand krijgt vanuit je reguliere rechtsbijstandverzekering.

Autoverzekering tips 4: Pechhulp

Met deze aanvullende dekking zorgt je autoverzekeraar ervoor dat u bij pech onderweg geholpen wordt. Als je al lid bent van de Wegenwacht dan is deze dekking uiteraard een beetje dubbelop. Je kan wel even kijken waar je meer betaalt en welke service je ervoor terugkrijgt. Als je een nieuwe auto hebt ben je vaak ook via de autofabrikant verzekerd voor pechhulp.

Autoverzekering tips 5: No-claimverzekering

Zolang je geen schade claimt bouw je schadevrije jaren op. Hoe meer schadevrije jaren je hebt, hoe hoger de korting op je maandelijkse premie is. Veel verzekeraars bieden een aanvullende dekking aan waarbij je je schadevrije jaren behoudt, ook al doe je een claim. Als je hierna overstapt naar een andere verzekeraar kun je alsnog die schadevrije jaren kwijt raken.

Hopelijk heb je zo een goed beeld van wat er mogelijk is wat betreft aanvullende dekkingen. Per verzekeraar kunnen er nog varianten op deze dekkingen zijn of meer specialistische verzekeringen. Zet alles even goed op een rijtje en kies die dekkingen die voor jou echt van toegevoegde waarde zijn. Hopelijk heb je wat gehad aan mijn autoverzekering tips! 

SUPERTIP:
Op zoek naar de goedkoopste autoverzekering? Gebruik dit =>

Ook interessant:

  1. 13 handige budgettips om geld te besparen

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.