Het is vast herkenbaar. Je vaatwasser is klaar maar tijdens het uitruimen ontdek je dat de plastic bekertjes en bakjes nog steeds vochtig zijn. Terwijl al het andere dat in je vaatwasser zat, droog is. Hoe kan dit? Hieronder leg ik je graag de oorzaak uit van natte plastic bekertjes en bakjes.

SUPERTIP:

Dit heb je nodig! Gebruik dit =>

Hierdoor drogen je plastic bekertjes niet

Allereerst is het belangrijk om te weten dat er 2 oorzaken zijn dat bekertjes en bakjes niet goed drogen in de vaatwasser. Laten we beginnen met de eerste reden. Het heeft helaas te maken met het materiaal. Plastic bekertjes en bakjes zijn namelijk gemaakt van hydrofoob materiaal. Dat betekend dat het waterafstotend werkt waardoor druppeltjes water op het materiaal blijven liggen. In dit geval de plastic bekertjes en bakjes. Zou het gemaakt zijn van Hydrofiel materiaal, dat blijft er geen water achter. Dit zie je terug bij je mooie porseleinen kopjes en bestek. Omdat plastic gemaakt is van hydrofoob materiaal drogen ze minder goed in de vaatwasser. Hierdoor blijft er water achter op je plastic bekertjes…

Maar er is nog een reden:

Ook hierdoor drogen je plastic bekertjes en bakjes niet

De tweede reden waarom plastic bekertjes en bakjes niet goed drogen, is omdat dit materiaal minder goed warmte geleidt. Je borden zijn namelijk nog warm zodra je de vaatwasser gaat uitladen. Dit is bij alle bakjes en potjes die van plastic zijn gemaakt niet het geval. Deze zijn een stuk kouder dan je mooie borden. Hierdoor zal water minder snel verdampen en dus aanwezig blijven. Je begrijpt nu in ieder geval waar al die druppels vandaan komen… Maar is er ook een oplossing? Jazeker, die is er!

Ontdek de oplossing onder de foto!

plastic bekertjes

De oplossing tegen natte bekertjes in je vaatwasser

De tip of beter gezegd, de magische truc, is dat dat je alle bekertjes en bakjes schuin moet proberen te zetten in je vaatwasser tijdens het inruimen. Op deze manier kan het water dat normaal achter blijft eenvoudig van je plastic bekertjes en bakjes afglijden. Ook kan het helpen om de vaatwasser deur open te zetten zodra je vaatwasser klaar is. Omdat hierdoor het vocht sneller kan verdampen. De meeste vaatwassers gaan automatisch open zodra ze klaar zijn om over te gaan op een eco programma. Op deze manier kan het dankzij de ‘lucht’ drogen.

Wil jij nooit meer last hebben van natte bekertjes en bakjes? Ga dan voor dit>>

SUPERTIP:

Geen natte bekertjes meer? Gebruik dit =>

Ook interessant

  1. 5 super voordelen van wasparfum
  2. Beste wasparfum? Ontdek de top 5!