Je bent er vast wel eens voorbij gescrold: de letters SEO. Je weet misschien dat het iets te maken heeft met zoekmachines, maar veel verder heb je je er niet in verdiept. Tot nu! Want wij leggen je haarfijn uit wat SEO teksten en webteksten zijn en waarom ze zo goed werken.

Wat zijn webteksten?

Webteksten zijn eigenlijk alle teksten die je kunt lezen op een pagina. Van nieuwsartikelen tot blogs, noem het maar op. Webteksten zijn heel belangrijk in het beeld dat wordt geschept van een website. Een website schept vervolgens weer een beeld van een merk, bedrijf of persoon. Een webtekst is eigenlijk een eerste kennismaking. Je begrijpt dus wel dat deze behoorlijk belangrijk is. Zo wil je als merk, bedrijf of persoon je lezers boeien en informeren. Niet zo gek dus dat veel bedrijven professionals inschakelen om webteksten te laten schrijven. Professionals weten als geen ander hoe je lezers kunt boeien en overtuigen. En dat doen ze dan ook nog eens in een stijl die volledig aansluit bij jou en je bedrijf of merk. Maar je wilt ook dat de informatie die je verschaft veel gelezen wordt. Daar zijn slimme trucjes voor en dat is waar SEO om de hoek komt kijken.

Wat betekent SEO en waar is het goed voor?

SEO teksten zijn webteksten die bestaan uit veel woorden die makkelijk vindbaar zijn op Google en andere zoekmachines. Die woorden komen namelijk vaak voor in zoekopdrachten en door deze te gebruiken komt jouw webtekst hoger in de zoekresultaten. De letters SEO staan namelijk voor Search Engine Optimization. De naam zegt het dus al.

Simpel toch? Niet helemaal. Het is nog best een klus om deze woorden op een natuurlijke manier in een tekst te verwerken. Het schrijven van SEO teksten vraagt om veel kennis van zoekmachineoptimalisatie en dat is niet zomaar voor iedereen weggelegd. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat een tekst goed leesbaar blijft en het niet lijkt alsof deze door een robot is geschreven of alsof iemand z’n boodschappenlijstje bij je heeft achtergelaten. Maar bij het schrijven van SEO teksten moet je ook rekening houden met de doelgroep: de lezers. Wat willen jouw lezers weten? Daar moet je vervolgens de juiste zoekwoorden bij verzinnen.

SEO teksten kun je laten schrijven!

Oké, dat waren best wat punten waar een goede SEO tekst aan moet voldoen. Kort samengevat moeten SEO teksten dus lekker lezen, informatief zijn én hoog scoren. Je kunt je eraan wagen, maar gelukkig zijn de professionals bekend met SEO en kun je met een gerust hart SEO-teksten laten schrijven. Zo ben je ervan verzekerd dat webteksten onder de aandacht worden gebracht op een natuurlijke en informerende manier, die ook nog eens aantrekkelijk is voor jouw merk of bedrijf. Dus mocht je een eigen website hebben, dan is het zeker een goed idee om met SEO aan de slag te gaan. Voor je het weet schieten de bezoekersaantallen omhoog!

#Samenwerking