Rozenwater is het vloeibare bijproduct van rozenblaadjes nadat ze gedestilleerd zijn. Net als rozenolie heeft rozenwater natuurlijke antibiotische eigenschappen en is het bekend om zijn irritaties op de huid te verzachten.
Rozenwater kan op allerlei manieren gebruikt worden, van huishoudelijke tot persoonlijke verzorging. Daarnaast is rozen water te vinden in veel natuurlijke huidverzorgingsproducten en is het ook heerlijk om met een diffuser een liefdevolle geur in huis te brengen. Slechts een paar druppels kunnen aan het water in de diffuser worden toegevoegd. Het afgegeven rozenaroma zal elke kamer of atmosfeer verfrissen, zonder giftige chemicaliÃĢn.
Â
SUPERTIP:
Geen zin om zelf rozen water te maken? Gebruik dit =>
Â
Rozenwater is een natuurlijke vochtinbrenger
Rozen water werkt ook als een uitstekende vochtinbrenger die je huid glad en gehydrateerd maakt. Het wordt veel gebruikt in deodoranten en bodylotions, want rozen water heeft een zoete en delicate geur die niet overheersend is.
Â
Rozenwater is rijk aan Vitamine C
Rozenblaadjes zijn rijk aan vitamine C, dat is een essentiÃĢle vitamine voor de collageen productie, die van vitaal belang is voor een gezonde en gladde huid. Het rozen water kalmeert de ogen en laat ze er fris uitzien. Doe een paar druppels rozenolie in je bad samen met wat rozenblaadjes om te ontspannen na een lange dag op het werk. Rozen water heeft ook gunstige antioxiderende eigenschappen.
Rozenwater komt uit de bulgaarse Rose Vallei
De Bulgaarse Rose vallei is wereld beroemd en het is dan ook niet zo gek dat de Bulgaarse vrouwen een andere manier hebben gevonden om rozenblaadjes te gebruiken. Kook rozenblaadjes in ruim water en laat het afkoelen. Doe het in een flesje en gebruik het regelmatig om je gezicht te reinigen. Je huid wordt stralend en soepel dankzij de stof die vrijkomt uit rozen. Tijdens de distillatie geven de rozenblaadjes hun vitaminen en mineralen af, waardoor het rijk is aan vitamine A, B3, C, D, E en antioxidanten.
Â
SUPERTIP:
Geen zin om zelf rozen water te maken? Gebruik dit =>
Â
Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.