Hoe een puimsteen gebruiken?

Puimsteen is een vulkanisch gesteente dat gekenmerkt wordt door een grote porositeit. Door de grote hoeveelheid kleine holtes in het gesteente is het zeer licht en kunnen vele variëteiten van puimsteen op water blijven drijven. Daardoor kan puimsteen door middel van zeestromingen ver van de plaats van uitbarsting terechtkomen.
 

Puimsteen is hier te koop en is op de volgende 4 manieren in te zetten:

  • De meeste mensen kennen puimsteen vooral als hulpmiddel om de voeten te verzorgen en dat is dan ook de eerste manier om puimsteen te gebruiken. Heel handig wanneer je niet in de gelegenheid bent om naar de pedicure te gaan, maar wel je zachte voeten terug wilt!
  • In de oudheid werd puimsteen gebruikt als middel om het lichaam te scheren of beter gezegd, ontharen. Vandaag de dag gebruiken de meeste mensen gewoon een scheermes of een scheerapparaat. Uiteraard kun je ook gewoon puimsteen gebruiken, maar zorg dan wel dat je eerst een laagje zeep aanbrengt. Hierdoor voorkom je dat de puimsteen gaat krassen en het pijn doet. Herhaal dit minimaal 3 weken en je zult zien dat je binnen no-time geen haartje meer ziet voor een lange periode.
  • Trui pluisjes of pillen verwijderen doe je het aller goedkoopst met puimsteen! Wrijf voorzichtig over de stof heen en je zult zien dat alle pluisjes / pillen worden verwijderd. Probeer het wel eerst uit op een klein onopvallend stukje want in sommige gevallen kan het de stof juist beschadigen. Je kunt voor dit zelfde probleem ook met een scheermes over de stof gaan.
  • Toilet / wc kalk verwijderen doe je ook het beste met puimsteen. Maak de puimsteen een beetje nat en wrijf over de vlekken. Vrij snel zijn alle vlekken verdwenen en is je toilet weer als nieuw! Geen bleekmiddel komt er aan te pas.

 

Geen puimsteen in huis? Klik hier.

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

Water met citroen
🍏 Gezondheid
Water met citroen? Dit zijn de voordelen!

Water is belangrijk voor je lichaam en hersenen om optimaal te kunnen functioneren. Wanneer je te weinig water drinkt, ga je dit al snel merken aan je huid, je concentratie en fitheid. Combineer je dit met citroenwater dan is het een makkelijke manier om je leven en gezondheid te verbeteren.

Lees meer »
pasta koken
🔪 Keuken
Pasta koken? Zo doe je dat super snel!

Veel gezinnen eten zeker één keer per week pasta. Het is lekker en het is een keer wat anders. We zijn gewend om de pasta in een grote pan met water te laten koken tot het gaar is. Er is niets mis met deze manier, maar het kan ook sneller en met minder water.

Lees meer »
beste nagellak
👀 Diverse tips
Beste nagellak? Dit is de top 5!

Er zijn veel verschillende soorten nagellak met veel verschillende eigenschappen. Sommige zijn ontworpen voor bepaalde doeleinden, zoals je nagels sterker of soepeler maken. Maar zo zijn er ook speciale nagellakken met glitters, een mat effect en een glanzend effect.

Lees meer »
telefoon opladen
👀 Diverse tips
Telefoon opladen? Hier moet je op letten!

Van alle dingen die je voor je telefoon moet doen, is veilig opladen waarschijnlijk een van de belangrijkste. Maar hoe doe je dit veilig? Als je simpel denkt, opladen en klaar dan heb je het mis. Nooit gedacht dat ik zoveel tips kon delen om je telefoon veilig om te laden.

Lees meer »
Parmezaanse kaas
🍏 Gezondheid
Parmezaanse kaas? Dit zijn de gezondheidsvoordelen

Parmezaanse kaas is een vorm van harde en droge kaas, die minstens 12 maanden gerijpt is. Het is een van de populairste kaassoorten in de wereld, die van hoge kwaliteit is. Om meer over dit fantastische product te begrijpen, lees je hieronder enkele parmezaanse kaas feiten.

Lees meer »
koper poetsen
💎 Schoonmaak
Koper poetsen? Zo moet dat!

Koper is een metaal dat, als het goed gepolijst wordt, prachtig kan glanzen. Helaas weten veel mensen niet hoe ze koper correct moeten poetsen en eindigen met een glansloos resultaat. Je kan koper namelijk op verschillende manieren poetsen.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.