Op het heerlijke zomerse weer is niks op aan te merken, maar op die irritante, stekende muggen, des te meer. Eerst houden ze je de halve nacht wakker en als je dan eindelijk in slaap bent gevallen wordt je de volgende morgen wakker met weer een aantal nieuwe muggenbeten erbij. Nu zijn er in de handel een aantal producten die helpen tegen de jeuk van de muggenbeten, maar ik weet bijna zeker dat je ook een aantal producten in huis hebt, waarvan je niet wist dat ze ook helpen bij de jeuk van muggenbeten. Muggenbeet behandelen? Was nog nooit zo simpel! Lees hieronder een aantal handige tips!

 

SUPERTIP:
Muggenbeet voorkomen? Gebruik dit =>

 

Was je met water en zeep

Slechts enkele muggen dragen werkelijk ziektes bij zich, maar krabben aan de jeukende bulten kan tot een infectie leiden, dus was ze onmiddellijk met water en zeep om het ongemak te verminderen en eventuele huidbeschadiging te voorkomen. Zeep zorgt er ook voor dat de bult niet groter wordt.

 

Muggenbeet behandelen? Gebruik Tandpasta!

Tandpasta kan niet alleen gebruikt worden bij het uitdrogen van de puistjes, maar ook als je muggenbeten hebt. Doe de tandpasta op de muggenbeten en laat dit enkele uren zitten en was het daarna weer van de aangedane plekken af.

 

Deodorant is de oplossing!

Met deodorant haal je de ergste jeuk uit de muggenbeet. Ook deodorant moet je na een paar uur van de muggenbeet afwassen met water.

 

Muggenbeet behandelen met mondwater met mint

Mondwater mét mint kalmeert de huid en gaat jeuk en zwelling tegen.

muggenbeet behandelen

Babypoeder

Je kan je muggenbeet behandelen met babypoeder! Strooi babypoeder op de muggenbeet en dek dit goed af op de huid zodat de poeder goed blijft zitten. Laat het dan een hele nacht zitten. Babypoeder zorgt er voor dat het gif geneutraliseerd wordt.

 

Nagellak

Als je echt helemaal gek van de jeuk wordt kun je wat nagellak (liefst doorzichtig) op de aangedane plek smeren. Plak er dan een pleister over heen zodat er ook geen stof en/of bacillen bij komen. Ook hier geldt weer voor, was het altijd na een paar uur weer goed af met water.

 

Reminiginsdoekjes

Wrijf met een reinigingsdoekje over de muggenbeet. Reinigingsdoekjes hebben namelijk een kalmerende werking.

Succes!

 

SUPERTIP:
Muggenbeet voorkomen? Gebruik dit =>

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.