Ben jij het ook zat dat je elke keer je was moet strijken? Je wilt natuurlijk niet naar je afspraak toe met kleding dat vol zit met kreukels. Maar hoe kan je kreukvrij wassen? Hieronder deel ik een aantal handige tips zodat jij ook kreukvrij kan wassen! Kreukvrij wassen? Ontdek snel de oplossingen!

SUPERTIP:
Super goedkoop wasmiddel inkopen? Gebruik dit =>

Kreukvrij wassen

Iedereen wil dat zijn kleren er zo goed als nieuw uitzien, zelfs nadat ze meerdere keren gewassen zijn. Om kreukels te verminderen moet je eerst begrijpen hoe kreukels op kleding ontstaan tijdens de wascyclus van de wasmachine. Wanneer een kledingstuk gewassen wordt in een wasmachine veroorzaakt dat door het roeren en centrifugeren van de machine drukverschillen, waardoor aan een deel van het kledingstuk meer getrokken wordt dan aan het andere. Dit heeft tot gevolg dat er dan vouwen en kreukels ontstaan op deze delen van de kleding.

Was jij met wasverzachter?

Het gebruik van wasverzachter laat op kledingstukken resten achter die als lijm kunnen werken, waardoor ze in strakke plooien aan elkaar blijven plakken en gemakkelijker kreukelen als ze gedragen worden. Probeer daarom het gebruik van wasverwachter te verminderen. Al helemaal bij bepaalde kledingstukken zoals hemden die sneller kreuken.

kreukvrij wassen

Kreukvrij wassen met een tennisbal

Ben jij het ook helemaal zat dat je elke keer weer je was moet strijken? Dat is vanaf nu verleden tijd!  Voeg tijdens het wassen een tennisbal toe aan de was. Dankzij de tennisbal kunnen er geen kreuken ontstaan in je kleding. Raar, maar waar! Probeer het maar eens uit!

De droger

Na verloop van tijd raakt de pluizenzeef in een droger verstopt met vezels en pluizen. Als dit gebeurt, verhindert het dat de lucht vrij rond je kleren kan circuleren, zodat het vocht niet weggevoerd wordt. Dit kan kreukels veroorzaken. Zorg er voor dat je de pluizenzeef na elke beurt schoonmaakt.

Gooi je droger niet te vol!

Om kreukels in de was te verminderen, droog je slechts een paar kledingstukken tegelijk. Overladen van de droger veroorzaakt ongelijkmatige slijtage en kan je kleren beschadigen. Hierdoor krijgen je kleren ook geen ruimte waardoor er meer kreukels ontstaan. Ben je toe aan een nieuwe wasmachine? Klik hier!

SUPERTIP:
Super goedkoop wasmiddel inkopen? Gebruik dit =>

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.