Omslag foto facebook (3)
Kreukvrij wassen

Kreukvrij wassen? Dit is op de oplossing!

Ben jij het ook zat dat je elke keer je was moet strijken? Je wilt natuurlijk niet naar je afspraak toe met kleding dat vol zit met kreukels. Maar hoe kan je kreukvrij wassen? Hieronder deel ik een aantal handige tips zodat jij ook kreukvrij kan wassen! Ontdek snel de oplossingen!

 

SUPERTIP:
Super goedkoop wasmiddel inkopen? Gebruik dit =>

 

Kreukvrij wassen

Iedereen wil dat zijn kleren er zo goed als nieuw uitzien, zelfs nadat ze meerdere keren gewassen zijn. Om kreukels te verminderen moet je eerst begrijpen hoe kreukels op kleding ontstaan tijdens de wascyclus van de wasmachine. Wanneer een kledingstuk gewassen wordt in een wasmachine veroorzaakt dat door het roeren en centrifugeren van de machine drukverschillen, waardoor aan een deel van het kledingstuk meer getrokken wordt dan aan het andere. Dit heeft tot gevolg dat er dan vouwen en kreukels ontstaan op deze delen van de kleding.

 

Was jij met wasverzachter?

Het gebruik van wasverzachter laat op kledingstukken resten achter die als lijm kunnen werken, waardoor ze in strakke plooien aan elkaar blijven plakken en gemakkelijker kreukelen als ze gedragen worden. Probeer daarom het gebruik van wasverwachter te verminderen. Al helemaal bij bepaalde kledingstukken zoals hemden die sneller kreuken.

 

Kreukvrij wassen met een tennisbal

Ben jij het ook helemaal zat dat je elke keer weer je was moet strijken? Dat is vanaf nu verleden tijd!  Voeg tijdens het wassen een tennisbal toe aan de was. Dankzij de tennisbal kunnen er geen kreuken ontstaan in je kleding. Raar, maar waar! Probeer het maar eens uit!

 

De droger

Na verloop van tijd raakt de pluizenzeef in een droger verstopt met vezels en pluizen. Als dit gebeurt, verhindert het dat de lucht vrij rond je kleren kan circuleren, zodat het vocht niet weggevoerd wordt. Dit kan kreukels veroorzaken. Zorg er voor dat je de pluizenzeef na elke beurt schoonmaakt.

 

Gooi je droger niet te vol!

Om kreukels in de was te verminderen, droog je slechts een paar kledingstukken tegelijk. Overladen van de droger veroorzaakt ongelijkmatige slijtage en kan je kleren beschadigen. Hierdoor krijgen je kleren ook geen ruimte waardoor er meer kreukels ontstaan.

 

SUPERTIP:
Super goedkoop wasmiddel inkopen? Gebruik dit =>

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

acrylverf verwijderen
💎 Schoonmaak
Acrylverf verwijderen doe je zo!

Als je schildert gebeuren er zeker ongelukjes en fouten. Je kunt merken dat je meerdere keren over iets heen schildert in een poging de acrylverf bij het kleurenschema van je werkstuk te laten passen. Misschien voeg je te veel water toe als je het als een wash gebruikt, of misschien wil de verf die dag gewoon niet met je penseel of ondergrond samenwerken, haha! 

Lees meer »
koolhydraatarme ovenschotel
🍏 Gezondheid
De voordelen van een koolhydraatarme ovenschotel

Je wilt eindelijk je goede voornemens waarmaken? Op de wandelgangen hoor je succesvolle verhalen over koolhydraatarm eten. Maar je weet niet waar je moet beginnen? Hoewel het eten van meer koolhydraten een aantal prachtige gezondheidsvoordelen kan hebben, kan het eten van te veel of de verkeerde soorten leiden tot problemen als een te hoge bloedsuiker, verhoogde gewichtstoename of zelfs chronische gezondheidsproblemen.

Lees meer »
snurken
🍏 Gezondheid
Wat te doen tegen snurken?

Er zijn behoorlijk wat relaties die op de klippen lopen, omdat de partner een stevige snurker is. Het is ook erg irritant als je de halve nacht wakker ligt, omdat je maar niet in slaap kunt komen door het gesnurk naast je. Al probeer je je daar zo goed mogelijk van af te schakelen, het lijkt dan wel alsof het snurken dan alleen maar in volume toeneemt.

Lees meer »
weinig opbergruimte
👀 Diverse tips
Weinig opbergruimte? Dit is de oplossing!

Wanneer de kasten vol zijn en je geen ruimte meer hebt om de overige rommel netjes op te bergen, kan het heel frustrerend worden. Je hebt dan het gevoel dat je een hoop weg moet doen waar je helemaal niet van af wilt of een groter huis nodig hebt.

Lees meer »
frisse geur in huis
💎 Schoonmaak
Frisse geur in huis? Zo ga je te werk!

Het is puur genieten om thuis te komen na een lange, stressvolle dag in een heerlijk, fris huis. Des te vervelender is het wanneer je een pittige of sterk ruikende maaltijd hebt gekookt je hele huis niet meer fris ruikt.

Lees meer »
minder koolhydraten eten
🍏 Gezondheid
De voordelen van minder koolhydraten eten

Koolhydraten zijn o.a. een van de belangrijkste voedingsstoffen in je voeding. Ze zijn de belangrijkste bron van energie voor het lichaam, ze ondersteunen gezonde functies in je hersenen en vele andere organen, en bieden een breed scala aan voordelen als je ze op de juiste manier consumeert.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.