Een minimalistische badkamer is niet alleen een mooie aanvulling op je huis, maar kan ook erg praktisch zijn. Als je weinig ruimte hebt, of gewoon graag een strak en schoon interieur wilt, dan is een minimalistische badkamer de perfecte keuze en oplossing voor jou. Hier zijn enkele tips om je te helpen bij het maken van je eigen minimalistische badkamer. Ontdek ze snel!

SUPERTIP:
Minimalistische badkamer? Gebruik dit =>

1. Kies de juiste kleur voor een minimalistische badkamer

Allereerst, kies een rustig kleurpalet uit. Een rustig kleurschema helpt je om de ruimte beter te benutten en geeft de badkamer een rustige uitstraling. Kies bijvoorbeeld voor wit, zwart of grijs als basiskleuren, en voeg daar eventueel wat kleuraccenten aan toe. Sorry als je rood en geel je lievelingskleur is!

2. Maak gebruik van slimme opslagoplossingen

In een minimalistische badkamer is het belangrijk om efficiënt met de ruimte om te gaan. Je kunt daarom bijvoorbeeld kiezen voor een inbouwkast of een handig hangrekje voor je handdoeken en andere badkameraccessoires. Probeer ook alles op te bergen, kies daarom voor een wastafel met lades. Hierdoor creëer je rust in de badkamer.

 minimalistische badkamer

3. Minimalistische badkamer? Kies eenvoudige producten

Een minimalistische badkamer bestaat uit eenvoudige, rechte lijnen en veel witte of lichtgrijze tinten. Ga dus voor eenvoudige wastafels, een eenvoudig toilet en eenvoudige badkamermeubels in plaats van ronde of gebogen lijnen. Ook de kranen moeten simpel zijn, zonder al te veel franje eromheen. Zo blijft je badkamer minimalistisch. Wil je toch voor een ronde wasbak gaan? Zorg er dan voor dat de rest simpel is. Kies dan bijvoorbeeld voor badkamermeubels zonder handvat.

4. Ben kritisch in het maken van je keuzes

Wees altijd kritisch over je badkamer meubilair en maak niet te snel een beslissing. Bepaal welke meubels en accessoires je écht nodig hebt in de badkamer en kies daarvoor minimalistische exemplaren. Een handdoekrek, een wastafel en een spiegel zijn bijvoorbeeld essentieel, maar je hoeft geen bad te hebben. Dit bespaart meteen weer ruimte en maakt de badkamer overzichtelijker. 

5. Gebruik multifunctionele producten

In een kleine badkamer is het belangrijk om ieder vierkantje centimeter te benutten. Kies daarom voor producten die meerdere functies hebben, zoals een badmat die tegelijk dienst doet als toiletmat. 

6. Wees creatief met je decoratie

Een minimalistische badkamer hoeft niet saai te zijn, je mag gerust los gaan op bepaalde vlakken. Je kunt bijvoorbeeld gebruikmaken van een subtiele plant of een paar minimalistische kunstwerken aan de muur. Zolang ze maar rustig ogen. 

7. Gebruik spiegels om de ruimte te vergroten

In een kleine badkamer is het belangrijk om spiegels te gebruiken om de ruimte optisch groter te maken. Hang een grote spiegel aan de muur of plaats een paar kleine spiegels naast elkaar op de wastafel. Zo creëer je meer ruimte en kun je je beter opmaken. 

8. Kies voor een lichte vloer

Een lichte vloer geeft de badkamer een ruime en open uitstraling. Kies bijvoorbeeld voor een houten vloer in plaats van tegels. Dit kun je goed combineren met witte of lichtgrijze wandtegels. 

9. Gebruik natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen zijn een belangrijk onderdeel van een minimalistische inrichting. Kies voor hout, steen of andere natuurlijke materialen in plaats van plastic of gelakt hout. Deze materialen helpen de badkamer een rustige en ontspannen sfeer te geven.

10. Minimaliseer de verlichting

Een minimalistische badkamer heeft een rustige en ontspannen sfeer. Zorg ervoor dat de verlichting hieraan bijdraagt door niet te veel licht toe te laten. Kies bijvoorbeeld voor een paar kaarsjes of een mooie lamp en zorg er voor dat je de lamp kan dimmen, dit geeft je meteen een ontspannen gevoel zodra je een lekkere & warme douche neemt. Of lees eens mijn artikel over de voordelen van koud douchen.

11. Voeg planten toe

Planten zorgen ervoor dat de badkamer er fris en levendig uitziet. Kies voor planten die weinig verzorging nodig hebben en zet deze in een mooie pot. Zo krijg je snel een minimalistische badkamer. Tevens zijn planten ook weer goed voor je gezondheid.

Minimalistische badkamer inspiratie

minimalistische badkamer minimalistische badkamer minimalistische badkamer

SUPERTIP:
Minimalistische badkamer? Gebruik dit =>

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.