Wist je dat ik op instagram elke dag handige tips deel? Dus zeker even de moeite waard om mij daar te gaan volgen. Er zit altijd wel een tip tussen die je goed van pas gaat komen! De beste tips heb ik alvast verzameld in dit artikel. Ontdek ze snel hieronder.

SUPERTIP:
Volg Handige Tips ook op Instagram: Ontdek het snel =>

1. Frisse geur in huis (Handige Tips)

Wil jij zorgen voor een frisse geur in huis tijdens het stofzuigen? Zuig dan eerst een bergje waspoeder op. Hierdoor zal de stofzuiger geen muffe, maar een frisse geur afgeven tijdens het stofzuigen. Als je geen waspoeder in huis hebt kun je overigens ook andere geuren opzuigen zoals kaneel of vanille.

handige tips

2. Frituurpan schoonmaken

Nog eentje die in het rijtje handige tips thuis hoort! Vul de frituurpan met water en voeg er een vaatwasblokje aan toe. Zet vervolgens de frituurpan aan op 100 graden voor 15 minuten. Het vaatwasblokje lost op in het water en zorgt er voor dat het vet losweekt.

handige tips

3. Kalkaanslag in de wc pot

Giet twee glazen schoonmaakazijn in de wc pot en borstel de pot en de randen goed in met de toiletborstel. Laat dit een nachtje intrekken, de volgende ochtend even doortrekken en de kalkaanslag is verdwenen.

Handige tips

4. Prullenbak fris laten ruiken

Strooi bij het verwisselen van de vuilniszak wat baking soda of kattenbakkorrels op de bodem van de vuilniszak. Beide absorberen naast vocht ook vieze geurtjes waardoor er geen nare geur vrij komt tijdens het openen van je prullenbak.

handige tips

5. Last van buikpijn?

Drink dan een glaasje warme melk met anijs er in. Anijs staat bekend bekend om z’n rustgevende werking en helpt goed tegen buikpijn.

last van buikpijn

6. Lastige plekken schoonmaken

Bij het huis schoonmaken zijn er altijd plekjes die moeilijk te bereiken zijn. Zoals onder je bed stofzuigen, onder zware kasten of achter een radiator… Blaas de stof weg met een föhn en zuig het daarna op met de stofzuiger.

lastige plekken schoonmaken

7. Last van fruitvliegjes?

Zet dan een geurig kruidenplantje in de buurt van je fruit. De vliegjes houden niet van de geur van basilicum, dille of salie. Of leg wat kruidnagels of takjes lavendel tussen het fruit, ook die geur vinden fruitvliegjes vies.

last van fruitvliegjes

8. Huidveroudering tegen gaan

Wist je dat een bananenschil natuurlijke werkstoffen bevat die helpen tegen een droge huid, acné en huidveroudering? Smeer je gezicht in met een bananenschil en laat het een half uur intrekken.

Het klinkt misschien een beetje raar? Maar toch is het waar! Wil je je huid verjongen en af van die rimpels? Dan heb je luteïne nodig, dat is een antioxidant, die terug te vinden is in een bananenschil. Je zou dan ook snel verschil moeten zien als je dit regelmatig doet. 😍

Voor het beste resultaat zou je de bananenschil in de blender kunnen doen met een beetje water (niet teveel). Daarna smeer je dit mengsel op je gezicht.

huidveroudering tegen gaan

9. Last van menstruatie pijn?

Heb je tijdens je menstruatie last van (hevige) buikkrampen? Dan helpt het om een kopje verse gemberthee te drinken. Gember verzacht namelijk de pijn én helpt tegen misselijkheid.

Menstruatiepijn

10. Geen tijd om te sporten?

Nog eentje die thuis hoort in het rijtje van Handige Tips: geen zin of tijd om naar de sportschool te gaan? Wist je dat je met stofzuigen gemiddeld 120 calorieën kunt verbranden en met de ramen lappen zelfs 160 calorieën?! Schoonmaken is topsport!

handige tips

 

SUPERTIP:
Volg Handige Tips ook op Instagram: Ontdek het snel =>

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.