Koffievlek uit kleding verwijderen? Ja, gelukkig is koffie uitwasbaar. De sleutel ligt echter in het snel handelen. Hoe langer de vlek in de kleding zit, hoe moeilijker het wordt om eruit te krijgen. Dus als je koffievlekken in je kleding hebt, was deze dan zo snel mogelijk uit met behulp van de volgende handige tips.

SUPERTIP:
Vlekken uit kleding verwijderen? Gebruik dit =>

1. Koffievlek uit kleding verwijderen met azijn

Een van de meest gebruikte methoden is het gebruik van azijn. Hiervoor moet je eerst de vlek goed natmaken en vervolgens een scheut azijn erop sprenkelen. Laat dit een paar minuten intrekken en was het vervolgens uit in de wasmachine. In de meeste gevallen in de vlek verdwenen.

2. Koffievlek uit kleding verwijderen met afwasmiddel

Neem een tissue of keukenpapier en dep de vlek droog. Niet schrobben! Breng daarna een beetje afwasmiddel op het tissue of keukenpapier en dep de vlek weg. Spoel hierna het kledingstuk af met lauwwarm water. Vervolgens was je het kledingstuk in de wasmachine op de juiste wastemperatuur 30 a 40 graden. Controleer het kledingstuk nadat het uit de wasmachine komt. Als de vlek nog steeds zichtbaar is, herhaal dan de bovenstaande stappen, je zult zien dat de vlek steeds lichter wordt en/of zelfs helemaal verdwijnt.

koffievlek uit kleding

3. Hoe krijg je koffie uit een wollen kleed?

Wanneer je koffie knoeit op een wollen kleed, is het belangrijk om snel te handelen om de vlek zo goed mogelijk te verwijderen. Het beste is om eerst wat keukenpapier te pakken en de vlek hiermee droog te deppen. Daarna kun je met een beetje water en zeep de vlek proberen te verwijderen. Als dit niet lukt, kun je ook een speciale vlekkenverwijderaar gebruiken. Het is belangrijk om hiermee zorgvuldig te werk te gaan en niet te schrobben, omdat je anders het kleed kunt beschadigen.

Als de vlek eenmaal verwijderd is, is het belangrijk om het kleed zo snel mogelijk goed te laten drogen. Dit kun je doen door het kleed buiten te hangen of (als het een klein kleed is) in de droger te stoppen. Wanneer je het kleed niet goed laat drogen, kan er schimmel ontstaan.

4. Koffievlek uit kleding verwijderen met soda

Soda is een uitstekende manier om koffievlekken te verwijderen. Het is eenvoudig en goedkoop, en het werkt snel. Je hebt alleen maar nodig:

Bevochtig de spons met wat water en voeg dan wat soda toe. Wrijf vervolgens over de koffievlek totdat het volledig is opgelost. Spoel daarna de plek af met water om eventuele resten te verwijderen.

Dit is een van de beste manieren om koffievlekken te verwijderen, omdat het zo simpel en goedkoop is. Het werkt ook snel, dus je hoeft niet lang te wachten voordat de vlek verdwenen is.

5. Koffievlek uit kleding verwijderen met zout

Een koffievlek verwijderen met zout is een veel gebruikte methode. Voordat je begint, is het belangrijk om te weten dat deze methode alleen werkt op lichte vlekken. Het enige wat je nodig hebt, is een kopje zout en een spons of washandje. Als je de vlek wilt verwijderen, doe dan het volgende:

  • Meng een beetje zout met water in een kopje
  • Doe dit mengsel op de vlek en laat het zitten voor ongeveer 10 minuten
  • Veeg daarna de vlek weg met een spons of washandje

Als je dit volgens de aanwijzingen doet, zou de koffievlek moeten verdwijnen. 

6. Koffievlek verwijderen met citroensap

Dankzij het zuur in citroen kan je eenvoudig vlekken verwijderen. Gebruik citroen alleen niet op een witte kleding, anders kan je gele vlekken overhouden. Probeer deze tip liever uit op donkere kleding. Gebruik een mengsel van water en citroensap. Spray dit op de vlek en laat het een paar minuten intrekken. Spoel het daarna af en was het gewoon in de machine.

7. Koffievlek verwijderen met alcohol

Alcohol in huis? Alcohol kan een effectieve manier zijn bij het verwijderen van vlekken. Gebruik een mengsel van water en alcohol. Spray dit op de vlek en laat het een paar minuten intrekken. Spoel het daarna af en was het in de wasmachine. De koffievlek is verdwenen!

8. Koffievlek verwijderen met alcohol

Mocht je bovenstaande middelen niet in huis hebben? Melk heeft iedereen in huis, toch? Gebruik een mengsel van water en melk. Breng dit aan op de vlek en laat het een paar minuten intrekken. Spoel het daarna af met lauwwarm water en was het kledingstuk vervolgens in de wasmachine.

Je koffievlek uit kleding verwijderen? Je weet nu hoe het moet. Maar kijk uit met morsen. Want voorkomen is beter dan genezen. 🙂

SUPERTIP:
Vlekken uit kleding verwijderen? Gebruik dit =>

Ook interessant:

  1. 10 handige schoonmaaktips

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.