Kliko schoonmaken? Een kliko is een handige manier om je huis schoon te houden. Helaas kan het soms moeilijk zijn om ervoor te zorgen dat er geen viezigheid in je kliko achterblijft. Gelukkig zijn er enkele tips die je kunnen helpen om je kliko schoon te maken. Ontdek ze snel.

SUPERTIP:
Nieuwe afvalzakken nodig? Gebruik dit =>

1. Kliko schoonmaken? Begin hier mee!

Kliko geleegd? Het eerste wat je moet doen, is het achter gebleven vuil eruit halen. Dit kan je doen door de kliko om te draaien en het vuil eruit te schudden. Als er nog steeds vuil aan de binnenkant zit, kun je een borstel of bezem gebruiken om dit weg te halen. Wanneer je klaar bent met het eruit halen van het vuil, kun je beginnen met het schoonmaken van de kliko.

Kliko schoonmaken

2. Hoe maak je je kliko schoon?

Met een hogedrukspuit! Dankzij de hogedrukspuit kan je al het vuil in de kliko en aan de buitenkant van de kliko verwijderen. Wanneer je klaar bent met het schoonmaken van de kliko, kun je het water eruit laten lopen en de kliko droog maken een schone droge doek.

3. Kliko reinigen met een sopje

Begin bij het losmaken van de deksel (mocht dit mogelijk zijn) en spoel de kliko goed uit met warm water. Maak nu een sopje van afwasmiddel en water. Gebruik vervolgens de zeepsop om de binnenkant en buitenkant van de kliko schoon te maken. Is het schoonmaken gelukt? Spoel hierna de kliko nog een keer schoon met warm water. Laat de kliko daarna leeglopen en probeer de kliko te drogen met een schone doek.

4. Kliko schoonmaken? Laat het doen door een bedrijf

Wil je er zeker van zijn dat je kliko goed schoon blijft? Of heb je zelf geen zin in dit vervelende klusje? Dan kun je ook ervoor kiezen om hem te laten schoonmaken door een professioneel bedrijf. Er zijn verschillende bedrijven die hierin gespecialiseerd zijn, dus je hoeft niet ver te zoeken. De prijzen voor deze dienst variëren, maar over het algemeen liggen ze tussen de 30 a 50 euro per jaar.

5. Belangrijk om regelmatig je kliko schoon te maken

Ten slotte, zorg ervoor dat je kliko altijd goed droog is voordat je hem weer opbergt. Als je hem niet droog maakt, kan het vocht in de kliko blijven zitten en ervoor zorgen dat hij gaat rotten. Door deze tips te volgen, kun je ervoor zorgen dat je kliko schoon blijft.

6. Wat te doen tegen maden in je kliko?

Voorkomen is beter dan genezen! Zorg ervoor dat je kliko altijd schoon is. Maak de kliko dus regelmatig schoon met een sopje en spoel het daarna goed door. Zet de kliko ook regelmatig even buiten in de zon, dit kan helpen om eventuele maden te doden.

Als je toch last hebt van maden in je kliko, dan kun je ze het beste bestrijden met een speciaal anti-madenmiddel. Dit middel is te koop bij de meeste tuincentra of dierenwinkels.

7. Kliko schoonmaken? Zo kan het ook!

Je kliko schoonmaken was nog nooit zo makkelijk!

SUPERTIP:
Nieuwe afvalzakken nodig? Gebruik dit =>

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.