Inktvlekken verwijderen? Als je dit leest dan is de kans groot dat je op een bepaald moment in je leven de stress hebt ervaren van het niet kunnen verwijderen van een inktvlek. Gelukkig is het niet ontzettend moeilijk om inktvlekken te verwijderen. Maar let op, simpelweg het kledingstuk in de wasmachine stoppen en hopen op een wonder, heeft totaal geen zin. Dit zorgt er alleen maar voor dat de inktvlek de kans krijgt om dieper in het stof te bijten. Inktvlekken verwijderen? Lees hieronder de tips.

 

Inktvlekken verwijderen? Raak niet in paniek..

Eerst en vooral, raak niet in paniek! Dit is waarschijnlijk de meest belangrijke tip op deze lijst. Het verwijderen van inktvlekken is gemakkelijk als je de tijd neemt en weet wat je moet doen, dus stress jezelf niet..

 

SUPERTIP:
Bewezen dat je hier per direct je inktvlekken mee verwijderd! Gebruik dit =>

 

Inktvlekken verwijderen met tandpasta

Het meest gebruikte huishoudelijke voorwerp om inktvlekken te verwijderen is tandpasta. Dep gewoon een beetje tandpasta op de vlek en wrijf het ongeveer 5 minuten in. Daarna, zou de vlek er vrij gemakkelijk af moeten komen.

Inktvlekken verwijderen met zuiveringszout

Een goedkoper alternatief voor tandpasta is zuiveringszout . Maak een pasta van water zuiveringszout en strooi wat op de inktvlek. Schrob dat ongeveer 5 minuten in de stof, en was dan zoals gewoonlijk in de wasmachine.

Watervaste stift en pennen

Als je een watervaste stift hebt die per ongeluk te lang in je zak is blijven zitten, maak je dan geen zorgen! Doe er gewoon wat “wrijfalcohol” op en schrob het weg met een schone witte doek. De inkt gaat er zo af! Voor markeerstiften en pennen maak je een pasta van zuiveringszout en water. Schrob daarna de inkt weg met een tandenborstel! Dit is ook handig als je penvlekken op je tapijt krijgt.

Bleekmiddel

Bleekmiddel kan ook vlekken verwijderen! Soms werkt ammoniak niet omdat het te hard is voor stof. Als je met een hardnekkige vlek te maken hebt en iets sterkers nodig hebt, meng dan wat bleekpoeder in water en laat je kleren er ongeveer 30 minuten in weken.

Inktvlekken verwijderen met (karne)melk

Leg het kledingstuk met de inktvlek in een bakje met (karne)melk en laat dit een half uurtje weken. Was het kledingstuk daarna zoals gebruikelijk.

inktvlekken verwijderen met haarlak

Spuit behoorlijk wat haarlak op de inktvlek en dep daarna de inktvlek met een droge spons. Herhaal deze handeling totdat de inktvlek verdwenen is.

inktvlekken verwijderen

Of je gaat voor dit…

Nu hebben we het beste voor het laatst bewaard. Er zijn verschillende producten (klik hier) die inktvlekken en zelfs permanente markeerstiften kunnen verwijderen! Probeer het maar eens uit!

Als al het andere faalt, zit er niets anders op dan te kijken of je plaatselijke stomerij of wasserij je kan helpen. In wanhopige tijden als deze zou je zelfs kunnen overwegen het kledingstuk weg te gooien en een nieuw te kopen.

Ook interessant:

  1. Vlekken op glas verwijderen

 

SUPERTIP:
Bewezen dat je hier per direct je inktvlekken mee verwijderd! Gebruik dit =>

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.