inktvlekken verwijderen

Inktvlekken verwijderen? Doe je zo!

Als je dit leest dan is de kans groot dat je op een bepaald moment in je leven de stress hebt ervaren van het niet kunnen verwijderen van een inktvlek. Gelukkig is het niet ontzettend moeilijk om inktvlekken te verwijderen. Maar let op, simpelweg het kledingstuk in de wasmachine stoppen en hopen op een wonder, heeft totaal geen zin. Dit zorgt er alleen maar voor dat de inktvlek de kans krijgt om dieper in het stof te bijten. Inktvlekken verwijderen? Lees hieronder de tips.

 

Raak niet in paniek..

Eerst en vooral, raak niet in paniek! Dit is waarschijnlijk de meest belangrijke tip op deze lijst. Het verwijderen van inktvlekken is gemakkelijk als je de tijd neemt en weet wat je moet doen, dus stress jezelf niet..

 

SUPERTIP:
Bewezen dat je hier per direct je inktvlekken mee verwijderd! Gebruik dit =>

 

Maar wat helpt dan om inktvlekken te verwijderen?

Tandpasta

Het meest gebruikte huishoudelijke voorwerp om inktvlekken te verwijderen is tandpasta. Dep gewoon een beetje tandpasta op de vlek en wrijf het ongeveer 5 minuten in. Daarna, zou de vlek er vrij gemakkelijk af moeten komen.

Zuiveringszout

Een goedkoper alternatief voor tandpasta is zuiveringszout . Maak een pasta van water zuiveringszout en strooi wat op de inktvlek. Schrob dat ongeveer 5 minuten in de stof, en was dan zoals gewoonlijk in de wasmachine.

Watervaste stift en pennen

Als je een watervaste stift hebt die per ongeluk te lang in je zak is blijven zitten, maak je dan geen zorgen! Doe er gewoon wat “wrijfalcohol” op en schrob het weg met een schone witte doek. De inkt gaat er zo af! Voor markeerstiften en pennen maak je een pasta van zuiveringszout en water. Schrob daarna de inkt weg met een tandenborstel! Dit is ook handig als je penvlekken op je tapijt krijgt.

Bleekmiddel

Bleekmiddel kan ook vlekken verwijderen! Soms werkt ammoniak niet omdat het te hard is voor stof. Als je met een hardnekkige vlek te maken hebt en iets sterkers nodig hebt, meng dan wat bleekpoeder in water en laat je kleren er ongeveer 30 minuten in weken.

(Karne)melk

Leg het kledingstuk met de inktvlek in een bakje met (karne)melk en laat dit een half uurtje weken. Was het kledingstuk daarna zoals gebruikelijk.

Haarlak

Spuit behoorlijk wat haarlak op de inktvlek en dep daarna de inktvlek met een droge spons. Herhaal deze handeling totdat de inktvlek verdwenen is.

 

Of je gaat voor dit…

Nu hebben we het beste voor het laatst bewaard. Er is een product dat “Goo Gone” heet en dat inktvlekken en zelfs permanente markeerstift kan helpen verwijderen! Het is bedoeld om stickers en kauwgomresten te verwijderen, maar het werkt net zo goed op inkt. Probeer het maar eens uit!

 

Als al het andere faalt, zit er niets anders op dan te kijken of je plaatselijke stomerij of wasserij je kan helpen. In wanhopige tijden als deze zou je zelfs kunnen overwegen het kledingstuk weg te gooien en een nieuw te kopen.

 

SUPERTIP:
Bewezen dat je hier per direct je inktvlekken mee verwijderd! Gebruik dit =>

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

Water met citroen
🍏 Gezondheid
Water met citroen? Dit zijn de voordelen!

Water is belangrijk voor je lichaam en hersenen om optimaal te kunnen functioneren. Wanneer je te weinig water drinkt, ga je dit al snel merken aan je huid, je concentratie en fitheid. Combineer je dit met citroenwater dan is het een makkelijke manier om je leven en gezondheid te verbeteren.

Lees meer »
pasta koken
🔪 Keuken
Pasta koken? Zo doe je dat super snel!

Veel gezinnen eten zeker één keer per week pasta. Het is lekker en het is een keer wat anders. We zijn gewend om de pasta in een grote pan met water te laten koken tot het gaar is. Er is niets mis met deze manier, maar het kan ook sneller en met minder water.

Lees meer »
beste nagellak
👀 Diverse tips
Beste nagellak? Dit is de top 5!

Er zijn veel verschillende soorten nagellak met veel verschillende eigenschappen. Sommige zijn ontworpen voor bepaalde doeleinden, zoals je nagels sterker of soepeler maken. Maar zo zijn er ook speciale nagellakken met glitters, een mat effect en een glanzend effect.

Lees meer »
telefoon opladen
👀 Diverse tips
Telefoon opladen? Hier moet je op letten!

Van alle dingen die je voor je telefoon moet doen, is veilig opladen waarschijnlijk een van de belangrijkste. Maar hoe doe je dit veilig? Als je simpel denkt, opladen en klaar dan heb je het mis. Nooit gedacht dat ik zoveel tips kon delen om je telefoon veilig om te laden.

Lees meer »
Parmezaanse kaas
🍏 Gezondheid
Parmezaanse kaas? Dit zijn de gezondheidsvoordelen

Parmezaanse kaas is een vorm van harde en droge kaas, die minstens 12 maanden gerijpt is. Het is een van de populairste kaassoorten in de wereld, die van hoge kwaliteit is. Om meer over dit fantastische product te begrijpen, lees je hieronder enkele parmezaanse kaas feiten.

Lees meer »
koper poetsen
💎 Schoonmaak
Koper poetsen? Zo moet dat!

Koper is een metaal dat, als het goed gepolijst wordt, prachtig kan glanzen. Helaas weten veel mensen niet hoe ze koper correct moeten poetsen en eindigen met een glansloos resultaat. Je kan koper namelijk op verschillende manieren poetsen.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.