Hoe hou je een hond koel tijdens warme dagen?

Een hond is voor veel mensen als een kind in het gezin. Hij hoort erbij en je wil alleen het beste voor je trouwe viervoeter. Toch gebeurt het tijdens warme dagen nog dagelijks dat deze dieren oververhit raken met alle gevolgen van dien. Als je te laat bent kan een hond hieraan zelfs overlijden.
 

Hoe raakt een hond oververhit?

Om dit te voorkomen, moeten we eerst weten hoe een hond oververhit raakt. Een hond heeft bijna geen zweetklieren waardoor ze de hitte slecht kunnen afvoeren. Hierdoor kan de warmte alleen via de voetzolen of door te hijgen worden afgevoerd. Mensen daarentegen, hebben zweetklieren en transpireren. Bovendien hebben wij geen vacht van top tot teen die de warmte vasthoudt, een hond wel.

Wandelingen of fietstochten in de brandende zon zijn absoluut een no-go. Doordat de hond zweet via de voetzolen en het asfalt of beton gloeiend heet is zullen zij al snel blaren krijgen waar zij nog weken last van hebben. Super pijnlijk! Ook je hond achterlaten in de auto in de schaduw is absoluut niet iets wat je moet doen. Een auto werkt namelijk als een broeikas. Hierdoor is het achterlaten van de hond in de auto tijdens zonnig of warm weer extreem gevaarlijk. Het parkeren van de auto in de schaduw en de raampjes openlaten zal niet leiden tot lagere temperaturen in de auto. De zon draait dus een auto die geparkeerd wordt in de schaduw kan ineens in de volle zon staan. En de temperatuur van een auto in de volle zon kan al snel oplopen tot meer dan 50 graden in slechts 10 minuten. Dus even snel boodschappen doen en je hond achterlaten is eigenlijk hetzelfde als je hond in de oven stoppen…

 

Hoe kan ik oververhitting voorkomen?

Oververhitting kun je voorkomen door bovenstaande nooit te doen. Toch kan het ook zijn dat een hond tijdens een autovakantie het al behoorlijk warm krijgt in de auto of wanneer hij of zij zelf in de tuin ligt te genieten. De hond is dan nog niet oververhit, maar heeft het ook niet meer aangenaam. Het is dan verstandig om koelproducten speciaal voor de hond te gebruiken. Afhankelijk van wanneer of waar je het wilt gebruiken maak je je keus. De keuze is in elk geval reuze. Zo bestaan er: koelhalsbanden, koelmat voor honden, koeljas voor honden en koel bandana’s. Deze hoef je slechts korte tijd onder te dompelen in koud water en dan houdt het product het lichaamsdeel van je hond uren lang koel. Bekijk hier alle producten.

 Wij willen dan ook benadrukken om je hond te beschermen tegen de hitte en ‘m helpen afkoelen!

 

Je hond beschermen tijdens de warme dagen? Klik hier.

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

Water met citroen
🍏 Gezondheid
Water met citroen? Dit zijn de voordelen!

Water is belangrijk voor je lichaam en hersenen om optimaal te kunnen functioneren. Wanneer je te weinig water drinkt, ga je dit al snel merken aan je huid, je concentratie en fitheid. Combineer je dit met citroenwater dan is het een makkelijke manier om je leven en gezondheid te verbeteren.

Lees meer »
pasta koken
🔪 Keuken
Pasta koken? Zo doe je dat super snel!

Veel gezinnen eten zeker één keer per week pasta. Het is lekker en het is een keer wat anders. We zijn gewend om de pasta in een grote pan met water te laten koken tot het gaar is. Er is niets mis met deze manier, maar het kan ook sneller en met minder water.

Lees meer »
beste nagellak
👀 Diverse tips
Beste nagellak? Dit is de top 5!

Er zijn veel verschillende soorten nagellak met veel verschillende eigenschappen. Sommige zijn ontworpen voor bepaalde doeleinden, zoals je nagels sterker of soepeler maken. Maar zo zijn er ook speciale nagellakken met glitters, een mat effect en een glanzend effect.

Lees meer »
telefoon opladen
👀 Diverse tips
Telefoon opladen? Hier moet je op letten!

Van alle dingen die je voor je telefoon moet doen, is veilig opladen waarschijnlijk een van de belangrijkste. Maar hoe doe je dit veilig? Als je simpel denkt, opladen en klaar dan heb je het mis. Nooit gedacht dat ik zoveel tips kon delen om je telefoon veilig om te laden.

Lees meer »
Parmezaanse kaas
🍏 Gezondheid
Parmezaanse kaas? Dit zijn de gezondheidsvoordelen

Parmezaanse kaas is een vorm van harde en droge kaas, die minstens 12 maanden gerijpt is. Het is een van de populairste kaassoorten in de wereld, die van hoge kwaliteit is. Om meer over dit fantastische product te begrijpen, lees je hieronder enkele parmezaanse kaas feiten.

Lees meer »
koper poetsen
💎 Schoonmaak
Koper poetsen? Zo moet dat!

Koper is een metaal dat, als het goed gepolijst wordt, prachtig kan glanzen. Helaas weten veel mensen niet hoe ze koper correct moeten poetsen en eindigen met een glansloos resultaat. Je kan koper namelijk op verschillende manieren poetsen.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.