Omslag foto facebook (3)

Hoe maak je een wasmachine schoon?

Je wasmachine is bedoeld om je vieze kleding schoon te wassen, maar heel veel mensen vergeten dat de wasmachine zelf ook schoon gemaakt dient te worden. Bij het wassen blijft er vaak veel vuil van de gewassen kleding achter. Dit vuil hoopt zich op bij het filter zodat er een muffe geur ontstaat, maar ook een slechte doorstroming van vuil water. Tevens is het mogelijk dat het verwarmingselement wordt aangetast door kalkaanslag.
 

Redenen genoeg om nu de wasmachine eens grondig schoon te maken.

1.We beginnen bij de rubberen rand van de wasmachine. Maak deze goed schoon met keukenpapier. De grijze aanslag bestaat uit haren, huidschilfers en lichaamsvetten gecombineerd met wasmiddel. Dit ontstaat als je erg veel op lage temperaturen wast en of teveel wasmiddel gebruikt.  Je was gaat hierdoor stinken, je krijgt vlekken op je wasgoed en het ontregeld de waterhuishouding. Het is belangrijk dat je deze rand dus heel goed schoonmaakt.

2. Haal het zeepbakje uit de wasmachine en maak deze goed schoon met een sopje. Lastige plekjes kun je makkelijk schoonmaken met een flessenreiniger. Vergeet ook niet de ruimte waar het zeepbakje ingaat goed schoon te maken met een borstel en een vaatdoek. Hier blijven ook vaak zeepresten in achter. Plaats daarna het schone zeepbakje weer terug.

3. De trommel maak je schoon door een flinke scheut natuurazijn of een halve kop soda in een lege trommel op een wasprogramma van 90 graden te draaien. Door de combinatie van de hoge temperatuur en het schoonmaakmiddel lossen vet, kalk en vuil heel erg goed op. De wasmachine is nu weer lekker schoon en ruikt weer fris.

4. De buitenkant van je wasmachine reinig je met een emmertje sop en een vaatdoek. Slecht bereikbare plekken zoals bij de knoppen kun je makkelijk schoonmaken met een tandenborstel of een wattentip.

Een goede tip is om regelmatig op het hoogste wasprogramma (90 of 95 graden) een vaatwastablet in de trommel te plaatsen. Doe dit ongeveer eens in de 2 maanden. De wasmachine ruikt dan weer fris, is ook niet meer vuil en gaat veel langer mee!

 

Zo kan je ook je wasmachine schoonmaken! Klik hier.

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

droge lippen
🍏 Gezondheid
Droge lippen? Dit is de oorzaak!

De herfst en winter brengt veel mooie dingen met zich mee, zoals lekker warme truien, warme chocolade melk en nog veel meer. Helaas brengen de koude maanden ook minder fijne dingen met zich mee, zoals droge en gebarsten lippen.

Lees meer »
griep voorkomen
🍏 Gezondheid
Griep voorkomen? Doe je zo!

Helaas is griep ontzettend besmettelijk en loop je grote kans om ziek te worden als er weer eens een epidemie heerst. Wat belangrijk om te weten is dat de besmetting via snot- slijm en speeksel gaat.

Lees meer »
dode plant
🌵 Tuin
Dode plant? Dit is de oorzaak!

Planten hebben alleen wat water en licht nodig om ze te zien stralen en groeien. Simpel genoeg toch? Voor iemand met groene vingers wel, maar voor de rest van de mensheid is het runnen van een huishouden een stuk eenvoudiger.

Lees meer »
lang weekend
👀 Diverse tips
Lang weekend? Zo lijkt je weekend langer!

Weekend! heerlijk, maar wat vliegt het iedere keer voorbij. Het weekend hebben we nodig om er ons van maandag tot vrijdag doorheen te kunnen slepen. Op zondag bereiden we ons weer voor, op de werk week en vraag je je af hoe deze 48 uur zo snel zijn gegaan.

Lees meer »
Huidveroudering
🍏 Gezondheid
Huidveroudering? Dit kan je er tegen doen!

Elke dag worden we weer een klein beetje ouder. Soms zou je wel eens willen dat je de tijd stil kon zetten omdat je alweer een rimpeltje of ouderdomsvlekje ziet verschijnen. Je lichaam krijgt te maken met huidveroudering.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.