Fouten die jij maakt bij het reinigen van je gezicht

Voor veel vrouwen is het een dagelijks ritueel. Het aanbrengen van een mooie verzorgde make-up. Je gaat er mee naar je werk en je andere sociale verplichtingen. Je huid is hier niet zo blij mee omdat het naast die make-up ook nog eens weer en wind en milieuvervuiling moet doorstaan. Als je ‘s avonds op een goede manier de make-up afhaalt, schrik je vaak hoeveel vuil er dan van je huid afkomt.
 

Met het afhalen van de make-up gaat in de regel nog veel fout. Een aantal van deze fouten hebben we op een rijtje gezet.
  1. Veel vrouwen laten de make-up removerpads niet inwerken. Ze vegen er even mee over de ogen en denken dat ze dan al voldoende gereinigd hebben. Maar de removerpads moeten juist even inwerken. Het is de bedoeling dat je ze even op je ogen laat liggen en dan pas met de pads voorzichtig over je ogen wrijft. Dan heb je ook direct minder kans op je wimpers en je huid te beschadigen.
  2. Make-up reinigingsdoekjes worden nog veel te veel gebruikt. Je denkt dat je de huid goed gereinigd hebt, maar dat is dus niet zo doordat de doekjes zelf ook weer een laag achterlaten. Bovendien bevatten deze doekjes ook nog eens ontzettend veel chemicaliën.
  3. Zelfs met de make-up remover worden er fouten gemaakt. Deze worden namelijk vaak gebruikt voor het complete gezicht, van de oogmake-up tot aan de foundation. Maar dit is dus helemaal verkeerd. Je gezicht vraagt om verschillende manieren van verzorging. Je gebruikt bijvoorbeeld een zachte reinigingsgel voor je ogen en een reinigingsmelk voor de huid.
  4. Je haren kun je het beste in een staart doen, zodat de haarlijn zichtbaar is bij het reinigen van je gezicht. Want juist in de haarlijn stapelt zich de meeste make-up op. Dus het is van essentieel belang dat je alle haren uit het gezicht wegneemt.
  5. Vaak worden er nog wattenbolletjes gebruikt voor het reinigen van het gezicht. Dit is iets van vroeger en werkt prima voor je gezicht, maar is gevaarlijk bij je ogen. Wattenbolletjes laten kleine vezels achter, waardoor je ogen kunnen beschadigen.
  6. De huid rondom je ogen is heel erg gevoelig. Vaak wordt er te ruw met de huid rond de ogen omgesprongen, met als gevolg, fijne rimpeltjes.
  7. Het gebruik van een serum is zeer aan te raden. Een serum herstelt de huid en geeft je gezicht een frisse, gezonde gloed.
  8. Lippenstift wordt vaak als laatste verwijdert, maar deze dient eigenlijk als eerste verwijdert te worden. Lippenstift is erg vet en als deze niet voldoende eraf gehaald wordt kan dit puisten veroorzaken.

 

Je gezicht pas echt goed reinigen? Klik hier.

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

Water met citroen
🍏 Gezondheid
Water met citroen? Dit zijn de voordelen!

Water is belangrijk voor je lichaam en hersenen om optimaal te kunnen functioneren. Wanneer je te weinig water drinkt, ga je dit al snel merken aan je huid, je concentratie en fitheid. Combineer je dit met citroenwater dan is het een makkelijke manier om je leven en gezondheid te verbeteren.

Lees meer »
pasta koken
🔪 Keuken
Pasta koken? Zo doe je dat super snel!

Veel gezinnen eten zeker één keer per week pasta. Het is lekker en het is een keer wat anders. We zijn gewend om de pasta in een grote pan met water te laten koken tot het gaar is. Er is niets mis met deze manier, maar het kan ook sneller en met minder water.

Lees meer »
beste nagellak
👀 Diverse tips
Beste nagellak? Dit is de top 5!

Er zijn veel verschillende soorten nagellak met veel verschillende eigenschappen. Sommige zijn ontworpen voor bepaalde doeleinden, zoals je nagels sterker of soepeler maken. Maar zo zijn er ook speciale nagellakken met glitters, een mat effect en een glanzend effect.

Lees meer »
telefoon opladen
👀 Diverse tips
Telefoon opladen? Hier moet je op letten!

Van alle dingen die je voor je telefoon moet doen, is veilig opladen waarschijnlijk een van de belangrijkste. Maar hoe doe je dit veilig? Als je simpel denkt, opladen en klaar dan heb je het mis. Nooit gedacht dat ik zoveel tips kon delen om je telefoon veilig om te laden.

Lees meer »
Parmezaanse kaas
🍏 Gezondheid
Parmezaanse kaas? Dit zijn de gezondheidsvoordelen

Parmezaanse kaas is een vorm van harde en droge kaas, die minstens 12 maanden gerijpt is. Het is een van de populairste kaassoorten in de wereld, die van hoge kwaliteit is. Om meer over dit fantastische product te begrijpen, lees je hieronder enkele parmezaanse kaas feiten.

Lees meer »
koper poetsen
💎 Schoonmaak
Koper poetsen? Zo moet dat!

Koper is een metaal dat, als het goed gepolijst wordt, prachtig kan glanzen. Helaas weten veel mensen niet hoe ze koper correct moeten poetsen en eindigen met een glansloos resultaat. Je kan koper namelijk op verschillende manieren poetsen.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.