Ben jij een echte verzamelaar van actiefiguren? Dan ken jij de populaire Funko pops ook wel. Er zijn veel verschillende Funko pops die je kunt verzamelen. Ben jij nou benieuwd hoe jij jouw Funko pop-verzameling het best kunt uitbreiden? Hieronder vind je alle tips. 

Waarom Funko pops verzamelen?

Funko pops zijn echte verzamelitems, want hoe tof is het om een Funko pop te hebben van jouw favoriete actiefiguur? Daarnaast stijgen de Funko pops ook nog eens dagelijks in waarde. De kans is aanwezig dat jij dus ook met deze poppen een zakcentje kunt verdienen, als jij na een tijdje besluit om ze te verkopen. De meeste Funko pop-verzamelaars verzamelen de poppen overigens niet met deze reden. Funko pops zijn namelijk ook nog eens erg leuk en bijzonder, waardoor het verzamelen op zichzelf al een hele leuke bezigheid is.

Tips hoe jij jouw verzameling kunt uitbreiden

Zoals hierboven al benoemd werd zijn Funko pops echte verzamelitems, daarom wil je natuurlijk zoveel mogelijke (zeldzame) Funko pops in jouw verzameling hebben zitten. Weet je toch niet helemaal welke Funko pop jij nog moet hebben, hieronder staan een aantal suggesties. Hierdoor kom jij er misschien wel achter welke pop jij nog mist, of die je echt aan je verzameling moet toevoegen. 

Van welke films ben jij fan?

Ben jij een enorme fan van een bepaalde film? Dan is het natuurlijk erg leuk om een Funko pop van jouw favoriete karakter in bezit te hebben. Zo zijn er bijvoorbeeld erg veel mensen fan van de Harry Potter-films, daarom mag een Harry Potter funko pop absoluut niet ontbreken in hun Funko pop-verzameling. 

Vraag jezelf dus eens af of jij al een Funko pop hebt van jouw favoriete filmkarakter en ga eens op zoek naar de verschillende opties. 

Bijzondere funko pops

Er zijn ontzettend veel Funko pops geproduceerd. Normale, maar ook limited editions. Ben jij nou een echte verzamelaar en wil jij het liefst alle Funko pops hebben die ooit gemaakt zijn? Dan mogen ook de limited editions niet ontbreken. Zo zijn er namelijk een aantal Funko pops waar bijvoorbeeld maar tien van gemaakt zijn, bijvoorbeeld voor een speciaal evenement of reclamedoeleinden. Het vinden van zo’n bijzondere Funko pop is natuurlijk wel een hele klus, maar als echte verzamelaar vind je dit vast niet erg. 

Funko pops aanschaffen

Je kunt op verschillende manieren aan Funko pops komen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Funko.com. Op deze site kun je de mooiste en bijzonderste Funko pops aanschaffen, op deze manier kun je snel en gemakkelijk jouw collectie compleet maken.