Feit of fabel? Droogt lippenbalsem je lippen uit?

De herfst en winter brengt veel mooie dingen met zich mee, zoals lekker warme truien, warme chocolade melk en nog veel meer. Helaas brengen de koude maanden ook minder fijne dingen met zich mee, zoals droge en gebarsten lippen. Op internet zijn honderden artikelen te vinden of lippenbalsem je lippen nu wel of juist niet uitdroogt. 
 

Wat voor standpunt je ook hebt rondom lippen balsem, je kan op internet artikelen vinden die jouw standpunt beamen. Dat wilt niet zeggen dat het dan meteen waarheid is. Er zijn mensen die zelfs denken dat het allemaal een complot is van de lippen balsem fabrikanten. De lippen balsem droogt je lippen uit zodat je meer nodig hebt waar zij weer van profiteren. Andere mensen zeggen juist dat het allemaal onzin is. Maar wat is waarheid?

Sommige denken dat het vet in een lippen balsem je lippen lui maakt omdat zo de lippen zelf geen vet en talg meer hoeven te produceren, maar lippen maken van zichzelf al minder vet en talg aan dan de gewone huid. Of je nu wel of niet lippen balsem gebruikt maakt niets uit voor het aanmaken van vet door de lippen.

Dat sommige lippen balsems je lippen kunnen uitdrogen is wel waar. Dit heeft te maken met de samenstelling van de lippen balsem. In een lippen balsem zit vaak hyaluronzuur en glycerine. Dit zijn geen schadelijke stoffen en ze zitten vaak in producten die we juist gebruiken om onze huid te hydrateren. Maar deze ingrediënten hebben alleen een hydraterende werking wanneer ze vergezeld worden door bijenwas, verschillende oliën of sheaboter.

Je lippen likken droogt je lippen wel heel erg uit. Het kan zijn dat wanneer je schrale lippen hebt meer bezig bent met je lippen en dus onbewust ook vaker over je lippen likt.

Wat kan je dan wel gebruiken?

Wanneer je een lippen balsem koopt kijk dan goed naar de ingrediënten.  Zit er hyaluronzuur of glycerine in? kijk dan of er ook sheaboter, een olie of bijenwas in zit. Je kan er ook voor kiezen om je droge lippen in te smeren met lanoline. Wanneer je lippen al gescheurd of gebarsten zijn kan je het vliesje dat aan de binnenkant van een ei zit er op plakken om je lippen snel te laten genezen.

 

Hier zit wel Lanoline in: Klik hier.

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

Water met citroen
🍏 Gezondheid
Water met citroen? Dit zijn de voordelen!

Water is belangrijk voor je lichaam en hersenen om optimaal te kunnen functioneren. Wanneer je te weinig water drinkt, ga je dit al snel merken aan je huid, je concentratie en fitheid. Combineer je dit met citroenwater dan is het een makkelijke manier om je leven en gezondheid te verbeteren.

Lees meer »
pasta koken
🔪 Keuken
Pasta koken? Zo doe je dat super snel!

Veel gezinnen eten zeker één keer per week pasta. Het is lekker en het is een keer wat anders. We zijn gewend om de pasta in een grote pan met water te laten koken tot het gaar is. Er is niets mis met deze manier, maar het kan ook sneller en met minder water.

Lees meer »
beste nagellak
👀 Diverse tips
Beste nagellak? Dit is de top 5!

Er zijn veel verschillende soorten nagellak met veel verschillende eigenschappen. Sommige zijn ontworpen voor bepaalde doeleinden, zoals je nagels sterker of soepeler maken. Maar zo zijn er ook speciale nagellakken met glitters, een mat effect en een glanzend effect.

Lees meer »
telefoon opladen
👀 Diverse tips
Telefoon opladen? Hier moet je op letten!

Van alle dingen die je voor je telefoon moet doen, is veilig opladen waarschijnlijk een van de belangrijkste. Maar hoe doe je dit veilig? Als je simpel denkt, opladen en klaar dan heb je het mis. Nooit gedacht dat ik zoveel tips kon delen om je telefoon veilig om te laden.

Lees meer »
Parmezaanse kaas
🍏 Gezondheid
Parmezaanse kaas? Dit zijn de gezondheidsvoordelen

Parmezaanse kaas is een vorm van harde en droge kaas, die minstens 12 maanden gerijpt is. Het is een van de populairste kaassoorten in de wereld, die van hoge kwaliteit is. Om meer over dit fantastische product te begrijpen, lees je hieronder enkele parmezaanse kaas feiten.

Lees meer »
koper poetsen
💎 Schoonmaak
Koper poetsen? Zo moet dat!

Koper is een metaal dat, als het goed gepolijst wordt, prachtig kan glanzen. Helaas weten veel mensen niet hoe ze koper correct moeten poetsen en eindigen met een glansloos resultaat. Je kan koper namelijk op verschillende manieren poetsen.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.