Dit kan je helpen tegen zonneallergie

Het is zo’n heerlijk gevoel als de zon je lichaam weer lekker verwarmt. Je merkt ook gelijk dat de zon op je lichaam je humeur helemaal verbetert. De enige nare bijkomstigheid zijn die vervelende jeukende bultjes waar je maar niet van af kunt blijven en dat je zo snel verbrand. Zonneallergie is echt niet fijn om te hebben en komt over het algemeen jaarlijks terug als je er gevoelig voor bent. Maar het kan ook zo zijn dat je nooit last gehad hebt van zonneallergie maar dat je er nu in een keer last van krijgt.
 

Zonneallergie is een overdreven overgevoeligheid van de zon op je huid. Vaak begint je huid al te reageren bij het voelen van de eerste zonnestralen. De huid wordt rood en er verschijnen jeukende bultjes op de huid. Betekend dit nu dat je absoluut niet meer in de zon mag?

  • Het is belangrijk dat je bij de eerste zonnestralen gaat beginnen met het wennen van de huid aan de zon. Dit moet je echt heel langzaam opbouwen, bijvoorbeeld met 5 minuutjes iedere dag, en dan steeds iets langer. Ook kun je beter uit de zon blijven tussen 11.00 en 15.00 uur. Dan is de zon op zijn heetst. Smeer je ook goed in met een zonnecrème (liefst factor 50 voor de probleemzones)
  • Bescherm je huid met luchtige kleding zoals een lange broek of lange rok. T-shirts of blouses met lange mouwen zijn ook aan te raden. Een hoed met een brede hand werkt perfect voor een zonneallergie in je gezicht of nek.
  • Bij lichttherapie wordt je huid enkele malen blootgesteld aan kunstlicht. Soms dien je voor het begin van de lichttherapie eerst medicijnen te slikken die helpen tegen je allergie. Helaas is lichttherapie niet altijd effectief gebleken tegen een zonneallergie.
  • Heeft je kind last van een zonneallergie, trek het dan altijd luchtige bedekkende kleding aan in de zon en smeer het kind heel goed in. Het is sowieso verstandiger om kinderen niet te lang in de zon te laten spelen, want ook kinderen die geen last hebben van een zonneallergie, kunnen door lang in de zon te spelen wel een zonneallergie oplopen.
  • Heb je heel erg veel last van rode jeukende bultjes, leg dan een natte koele theedoek op de aangedane plekken. Helpen al deze tips niet zijn er ook nog medicijnen verkrijgbaar tegen zonneallergie.

 

Je huid pas echt goed beschermen? Klik hier.

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

Water met citroen
🍏 Gezondheid
Water met citroen? Dit zijn de voordelen!

Water is belangrijk voor je lichaam en hersenen om optimaal te kunnen functioneren. Wanneer je te weinig water drinkt, ga je dit al snel merken aan je huid, je concentratie en fitheid. Combineer je dit met citroenwater dan is het een makkelijke manier om je leven en gezondheid te verbeteren.

Lees meer »
pasta koken
🔪 Keuken
Pasta koken? Zo doe je dat super snel!

Veel gezinnen eten zeker één keer per week pasta. Het is lekker en het is een keer wat anders. We zijn gewend om de pasta in een grote pan met water te laten koken tot het gaar is. Er is niets mis met deze manier, maar het kan ook sneller en met minder water.

Lees meer »
beste nagellak
👀 Diverse tips
Beste nagellak? Dit is de top 5!

Er zijn veel verschillende soorten nagellak met veel verschillende eigenschappen. Sommige zijn ontworpen voor bepaalde doeleinden, zoals je nagels sterker of soepeler maken. Maar zo zijn er ook speciale nagellakken met glitters, een mat effect en een glanzend effect.

Lees meer »
telefoon opladen
👀 Diverse tips
Telefoon opladen? Hier moet je op letten!

Van alle dingen die je voor je telefoon moet doen, is veilig opladen waarschijnlijk een van de belangrijkste. Maar hoe doe je dit veilig? Als je simpel denkt, opladen en klaar dan heb je het mis. Nooit gedacht dat ik zoveel tips kon delen om je telefoon veilig om te laden.

Lees meer »
Parmezaanse kaas
🍏 Gezondheid
Parmezaanse kaas? Dit zijn de gezondheidsvoordelen

Parmezaanse kaas is een vorm van harde en droge kaas, die minstens 12 maanden gerijpt is. Het is een van de populairste kaassoorten in de wereld, die van hoge kwaliteit is. Om meer over dit fantastische product te begrijpen, lees je hieronder enkele parmezaanse kaas feiten.

Lees meer »
koper poetsen
💎 Schoonmaak
Koper poetsen? Zo moet dat!

Koper is een metaal dat, als het goed gepolijst wordt, prachtig kan glanzen. Helaas weten veel mensen niet hoe ze koper correct moeten poetsen en eindigen met een glansloos resultaat. Je kan koper namelijk op verschillende manieren poetsen.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.