Dit kan je doen tegen een droge huid

Als je last hebt van schilfertjes, rode vlekken en droge plekken is dit een teken dat je last hebt van een droge huid. Een droge huid is geen lolletje maar er is zeker wel wat aan te doen. Je kunt van nature al last hebben van een droge huid maar een droge huid kan ook ontstaan door de weersinvloeden. Ook is het ouder worden ook een factor die meespeelt bij het droger worden van de huid. Wat wel altijd belangrijk blijft is om voldoende te drinken.
 

  • Wissel eens wat vaker de sloop van je hoofdkussen en de lakens van je bed. Je kussens en lakens zijn namelijk een goede broeiplek voor huisstofmijt, wat ook weer niet bevorderlijk is voor een droge huid. Als je dus regelmatig de slopen en lakens wisselt, zul je merken dat je een veel soepelere huid gaat krijgen.
  • Urenlang in bad liggen of onder de douche staan is echt niet goed voor de huid. Doe dit zo kort mogelijk en zeker niet te warm.
  • Zomers lekker aan het zwembad liggen is ook niet goed voor de huid. Door het chloor wat er in het zwembad zit, droogt de huid enorm uit. Je kunt veel beter in natuurwater gaan zwemmen. Dit is veel minder belastend voor de huid. Zoek dus wat vaker een mooi meertje of de zee uit om afkoeling te zoeken.
  • Goed smeren met een goede crème is ook een goed idee. Zorg er dan wel voor dat je voor een crème kiest waar hydraterend of voedend op staat. Bij een extreem droge huid, kun je het beste naar de huisarts gaan en daar een goede crème vragen voor je droge huid.
  • Als je make-up gedragen hebt is het heel belangrijk om je gezicht goed te reinigen. Het beste is als je je gezicht 2 keer per dag reinigt. Dit houdt de huid mooi soepel.

Pak een goede rijpe avocado, en verwijder de pit. Schil dan de avocado. Stamp daarna het vruchtvlees tot een goed papje en smeer je dan hier helemaal mee in en laat het 20 minuten intrekken. Was het daarna goed af met lauwwarm water en je zult zien dat je een super zachte huid hebt.

 

Dit helpt ook tegen een droge huid! Klik hier.

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

Water met citroen
🍏 Gezondheid
Water met citroen? Dit zijn de voordelen!

Water is belangrijk voor je lichaam en hersenen om optimaal te kunnen functioneren. Wanneer je te weinig water drinkt, ga je dit al snel merken aan je huid, je concentratie en fitheid. Combineer je dit met citroenwater dan is het een makkelijke manier om je leven en gezondheid te verbeteren.

Lees meer »
pasta koken
🔪 Keuken
Pasta koken? Zo doe je dat super snel!

Veel gezinnen eten zeker één keer per week pasta. Het is lekker en het is een keer wat anders. We zijn gewend om de pasta in een grote pan met water te laten koken tot het gaar is. Er is niets mis met deze manier, maar het kan ook sneller en met minder water.

Lees meer »
beste nagellak
👀 Diverse tips
Beste nagellak? Dit is de top 5!

Er zijn veel verschillende soorten nagellak met veel verschillende eigenschappen. Sommige zijn ontworpen voor bepaalde doeleinden, zoals je nagels sterker of soepeler maken. Maar zo zijn er ook speciale nagellakken met glitters, een mat effect en een glanzend effect.

Lees meer »
telefoon opladen
👀 Diverse tips
Telefoon opladen? Hier moet je op letten!

Van alle dingen die je voor je telefoon moet doen, is veilig opladen waarschijnlijk een van de belangrijkste. Maar hoe doe je dit veilig? Als je simpel denkt, opladen en klaar dan heb je het mis. Nooit gedacht dat ik zoveel tips kon delen om je telefoon veilig om te laden.

Lees meer »
Parmezaanse kaas
🍏 Gezondheid
Parmezaanse kaas? Dit zijn de gezondheidsvoordelen

Parmezaanse kaas is een vorm van harde en droge kaas, die minstens 12 maanden gerijpt is. Het is een van de populairste kaassoorten in de wereld, die van hoge kwaliteit is. Om meer over dit fantastische product te begrijpen, lees je hieronder enkele parmezaanse kaas feiten.

Lees meer »
koper poetsen
💎 Schoonmaak
Koper poetsen? Zo moet dat!

Koper is een metaal dat, als het goed gepolijst wordt, prachtig kan glanzen. Helaas weten veel mensen niet hoe ze koper correct moeten poetsen en eindigen met een glansloos resultaat. Je kan koper namelijk op verschillende manieren poetsen.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.