Dit is waarom jouw planten alijd doodgaan

Planten hebben alleen wat water en licht nodig om ze te zien stralen. Simpel genoeg toch? Voor iemand met groene vingers wel, maar voor de rest van de mensheid is het runnen van een huishouden een stuk eenvoudiger. Ook bij mij houdt een plantje het nooit lang uit en ik begrijp er niks van. Daarom ben ik op onderzoek uitgegaan om te achterhalen hoe dit nou kan. Ik zal vast niet de enige zijn die dit ervaren heeft. En een kamerplant is niet goedkoop, dus het is zonde om ze continue in de container te moeten gooien.
 

Op deze manier kun je zelf een diagnose stellen en ook direct het probleem oplossen.


Symptomen: Zacht, geelachtige bladeren

Diagnosis: Te veel water

Geneesmiddel: Check regelmatig de aarde. Wanneer deze vochtig of nat is, moet je de planten minder water geven. Let op dat de pot voldoende gaten in de bodem heeft om het overige water weg te laten lopen.

 

Symptomen: Bruine, krokante bladeren die er af vallen

Diagnosis: Niet genoeg water

Geneesmiddel: Probeer eens water te geven totdat water uit de gaten in de bodem komt. Doe dit wanneer je de aarde aanraakt en deze droog voelt. Zoek hier een middenweg in want voordat je het weet belandt je bij probleem 1.

 

Symptomen: Fijne webjes en kleine insecten

Diagnosis: Klein ongedierte

Geneesmiddel: Wanneer kleine ongedierte je kamerplant aanvalt is het beste om de plant te isoleren. Hierdoor voorkom je dat de plant andere planten besmet. Doe vervolgens wat alcohol met een hoog percentage in wat water (1 eetlepel alcohol gemengd in 2 kopjes water voor kleine planten) en veeg de bladeren hiermee af. Doe dit 3 weken op een rij, 1 keer per week. Om stress op de plant te voorkomen, kun je het beste de kamerplant uit zonlicht en warmte houden wanneer je alcohol hebt aangebracht. Je kunt hier ook vodka voor gebruiken.

 

Symptomen: Vermoeide bladeren en laag aarde/voedingsniveau in de pot

Diagnosis: Lage voeding

Geneesmiddel: Planten in pot leven in een gelimiteerde hoeveelheid aarde waar ook de voeding in verwerkt zit. Naar een tijdje verdwijnt deze voeding. Bovendien verlaat ook telkens bij het water gegeven wat aarde. Wanneer de plant het nodig heeft, is het een goed idee om de plant wat extra voeding te geven zoals koffiedik. Of gewoon simpelweg de aarde vervangen voor verse aarde.

 

Dit is ook belangrijk voor planten!  Klik hier.

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

Water met citroen
🍏 Gezondheid
Water met citroen? Dit zijn de voordelen!

Water is belangrijk voor je lichaam en hersenen om optimaal te kunnen functioneren. Wanneer je te weinig water drinkt, ga je dit al snel merken aan je huid, je concentratie en fitheid. Combineer je dit met citroenwater dan is het een makkelijke manier om je leven en gezondheid te verbeteren.

Lees meer »
pasta koken
🔪 Keuken
Pasta koken? Zo doe je dat super snel!

Veel gezinnen eten zeker één keer per week pasta. Het is lekker en het is een keer wat anders. We zijn gewend om de pasta in een grote pan met water te laten koken tot het gaar is. Er is niets mis met deze manier, maar het kan ook sneller en met minder water.

Lees meer »
beste nagellak
👀 Diverse tips
Beste nagellak? Dit is de top 5!

Er zijn veel verschillende soorten nagellak met veel verschillende eigenschappen. Sommige zijn ontworpen voor bepaalde doeleinden, zoals je nagels sterker of soepeler maken. Maar zo zijn er ook speciale nagellakken met glitters, een mat effect en een glanzend effect.

Lees meer »
telefoon opladen
👀 Diverse tips
Telefoon opladen? Hier moet je op letten!

Van alle dingen die je voor je telefoon moet doen, is veilig opladen waarschijnlijk een van de belangrijkste. Maar hoe doe je dit veilig? Als je simpel denkt, opladen en klaar dan heb je het mis. Nooit gedacht dat ik zoveel tips kon delen om je telefoon veilig om te laden.

Lees meer »
Parmezaanse kaas
🍏 Gezondheid
Parmezaanse kaas? Dit zijn de gezondheidsvoordelen

Parmezaanse kaas is een vorm van harde en droge kaas, die minstens 12 maanden gerijpt is. Het is een van de populairste kaassoorten in de wereld, die van hoge kwaliteit is. Om meer over dit fantastische product te begrijpen, lees je hieronder enkele parmezaanse kaas feiten.

Lees meer »
koper poetsen
💎 Schoonmaak
Koper poetsen? Zo moet dat!

Koper is een metaal dat, als het goed gepolijst wordt, prachtig kan glanzen. Helaas weten veel mensen niet hoe ze koper correct moeten poetsen en eindigen met een glansloos resultaat. Je kan koper namelijk op verschillende manieren poetsen.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.