Budgettips om geld te besparen, dat klinkt misschien niet leuk? Toch zijn er genoeg handige tips die je kunt toepassen in je dagelijkse leven. En geld besparen, dat is wel leuk! Hieronder volgen 13 effectieve budgettips!

SUPERTIP:
De beste aanbiedingen ontdekken? Gebruik dit =>

1. Ontdek de budgettips! Koop in bulk!

Nummer 1 in het rijtje budgettips: Als je vaak dezelfde producten koopt, is het slim om ze in bulk te kopen. Zo bespaar je niet alleen geld, maar ook tijd en moeite. Bovendien zijn er vaak kortingen te krijgen als je in bulk koopt. Ook op Bol.com kan je afwasmiddel en wasmiddel en wasverzachter in bulk kopen en dit bespaart je veel geld!

2. Maak je eigen lunchpakket

Als je elke dag je eigen lunch meeneemt, bespaar je veel geld op maaltijden buiten de deur. Het kost misschien wat tijd om je eigen lunchpakket te maken, maar het is het waard. Een broodje bij het tankstation lijkt misschien ‘maar’ 5 euro… Maar het tikt toch aan als je dit een paar keer doet.

3. Vergelijk prijzen

Nog eentje die thuis hoort in het rijtje budgettips. Als je iets wilt kopen, is het verstandig om even de prijzen te vergelijken. Er zijn tegenwoordig veel websites en apps waarmee je gemakkelijk prijzen kunt vergelijken. Zo vind je altijd de beste deal. Want geloof mij, je vind het product altijd ergens goedkoper, maar kijk wel even goed na of de webshop betrouwbaar is. De ultieme tip in het rijtje budgettips als je veel geld wilt besparen.

4. Gebruik kortingscodes

Als je online iets wilt kopen, is het verstandig om even te zoeken naar kortingscodes. Er zijn veel websites waar je kortingscodes kunt vinden voor allerlei verschillende webshops. Type in Google, kortingscode + de naam van de webshop en je gaat er vast een vinden.

5. Shop op markten

Als je producten wilt kopen die je dagelijks gebruikt, is het verstandig om ze op markten te kopen. Op markten vind je vaak verse producten tegen lage prijzen. Kijk maar eens in de zomer, hoeveel aardbeien je kan kopen voor een lage prijs. Dit gaat je in de supermarkt niet lukken.

6. Koop tweedehands spullen

Als je iets nodig hebt, is het verstandig om te kijken of je het tweedehands kunt kopen. Er zijn veel websites waar je tweedehands spullen kunt kopen, zoals kleding, meubels en electronica. Een van de bekendste in Nederland is Marktplaats.

budgettips

7. Koop kleding in de uitverkoop

Als je op zoek bent naar nieuwe kleding, is het verstandig om te wachten tot er een goede sale is. Zo kun je vaak veel geld besparen op kleding en accessoires. Ook als de seizoenen weer zijn afgelopen, kan je mooie koopjes scoren.

8. Plan je uitgaven

Als je weet hoeveel geld je maandelijks of jaarlijks kunt uitgeven, is het verstandig om dit te plannen. Zo voorkom je dat je onnodig veel geld uitgeeft. Of maak een spaarpotje aan voor belangrijke dingen die kapot kunnen gaan. Zoals de wasmachine, droger & vaatwasser.

9. Spreek met je bank

Als je problemen hebt om rond te komen, is het verstandig om contact op te nemen met je bank. Ze kunnen je helpen bij het beheren van je geld en besparen je vaak veel geld. Soms lukt het zelfs om een regeling te treffen. Wie niet vraagt… 

10. Koop in de aanbieding

Als er producten in de aanbieding zijn die je gebruikt, is het verstandig om ze te kopen. Zo bespaar je geld op je dagelijkse uitgaven. Je kunt hier ook je maaltijden op aanpassen. Ga maar een keer boodschappen doen en alleen maar recepten samenstellen met alles dat in de aanbieding is. Dat gaat je veel geld besparen. Moet je natuurlijk wel alles lusten, haha!

11. Probeer minder te eten buiten de deur

Als je elke dag een hapje eet of drinkt buiten de deur, kost je dat veel geld. Probeer daarom wat vaker thuis te eten of kook samen met je partner of vrienden.

12. Kijk of je een lagere hypotheek kunt krijgen

Als je een hypotheek wilt afsluiten, is het verstandig om te kijken naar lagere rentes. Er zijn tegenwoordig veel hypotheekaanbieders die lagere rentes aanbieden. Mocht je al een hyptoheek hebben, dan kan je altijd om tafel gaan zitten om te kijken of er mogelijkheden zijn zodat je geld gaat besparen.

13. Bespaar op je energieverbruik

Als laatste in dit rijtje budgettips. Als je geld wilt besparen, is het verstandig om je energieverbruik te controleren. Er zijn veel manieren om je energieverbruik te verlagen, zoals door minder te wassen en de thermostaat lager te zetten.

Succes met deze budgettips!

SUPERTIP:
De beste aanbiedingen ontdekken? Gebruik dit =>

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.