Benieuwd of je ananas rijp is? Ananas is een tropische vrucht die van oorsprong uit Zuid-Amerika komt. De ananas behoort tot de familie van de bromelia’s en is de nationale vrucht van Brazilië. In Nederland wordt ananas vooral gegeten als fruit, maar ananas is ook een belangrijke grondstof voor de productie van sappen, frisdranken en cocktails. 

SUPERTIP:
Ananas rijp? Gebruik dit =>

Is je ananas rijp?

Ananas is een tropische vrucht die heerlijk smaakt. Maar hoe kan je nu zien of een ananas rijp is? Je kunt dit doen door er een blad uit te trekken (in het midden). Als het blad er makkelijk afgaat, is de ananas rijp. Heb je moeite het blad eraf te trekken? Dan is de ananas nog niet rijp.

Een andere manier om te zien of een ananas rijp is, is door naar het steeltje te kijken. Als het steeltje bruin is, is de ananas klaar om opgegeten te worden. Heb je een groene ananas? Dan is deze nog niet rijp.

ananas rijp

Prik met je vinger in de ananas

Een andere manier om de rijpheid van een ananas te testen, is door er in te prikken met je vinger. Rijpe ananas voelt zacht aan en is relatief sappig. Ananas wordt rijp geplukt als de schil van de vrucht donkergeel of oranje is. Als je ananas thuis hebt, kun je dus het beste naar de kleur van de schil kijken om te zien of de ananas rijp is. Is de ananas nog donker groen? Dan is de ananas nog niet rijp genoeg om te eten.

Je ananas is rijp? Geniet van de voordelen!

Ananas is een gezonde vrucht die veel voedingsstoffen bevat. Ananas bevat onder andere vitamine C, kalium en bromelaïne. Bromelaïne is een enzym dat ontstaat bij het persen van ananas en dat wordt gebruikt voor de bereiding van sappen, frisdranken en cocktails. Ananas is een goede bron van voedingsvezels en bevat weinig calorieën. Ben jij ook dol op ananas? Ontdek ook de voordelen van broccoli. 

Zo kan je een ananas rijp maken

Je kan ananas gemakkelijk rijp maken door het fruit in een papieren zakje te doen met een appel of een peer. Het fruit moet dan ongeveer drie dagen in de koelkast liggen. Je kan ananas ook rijp maken door het fruit op een warme plaats te leggen. Het fruit moet dan ongeveer twee dagen op een warme plaats staan. Handig!

Ananas is heerlijk in een fruit smoothie of als fruit salade. Je kunt er ook voor kiezen om ananas toe te voegen aan je ontbijt of lunch. Enjoy!

SUPERTIP:
Ananas rijp? Gebruik dit =>

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.