Heb jij binnenkort een vriendenavond gepland? Dan wil je er natuurlijk voor zorgen dat iedereen zijn of haar telefoon aan de kant legt. Op deze manier kunnen jullie namelijk ruimte maken voor een heerlijk bordspel. Hieronder staan drie leuke bordspellen die jullie eens moeten proberen.

30 Seconds

Bijna iedereen kent dit spel wel: 30 Seconds. Dit is een van de meest bekende bordspellen van het moment. Dit spel klinkt misschien heel simpel, maar het is wel heel grappig. Dit spel kun je spelen met 3 tot 24 spelers. Bij 30 Seconds heb je verschillende teams die door middel van omschrijvingen een bepaald woord moeten raden die op de kaartjes staan.

Eén iemand van dit team zal het woord omschrijven zonder dat hij of zij iets van het woord zelf zegt of vertaalt. De rest van het team moet het woord raden. Vervolgens mag jullie pion stappen naar voren zetten. Hoeveel stappen dit mogen zijn, ligt eraan hoeveel er is gegooid met de dobbelsteen en hoeveel woorden er zijn geraden.

Mens erger je niet!

Wil jij weleens zien wie van jouw vrienden zich het snelst op de kast jagen? Dan heb je bij Mens erger je niet! het juiste spel te pakken. Dit spel is namelijk een van de populairste bordspellen aller tijden. Bij Mens erger je niet! is het de bedoeling dat je door middel van een bord en pionnen de andere inhaalt en van het bord afstoot. De hoeveelheid stappen die jij met je pion mag zetten wordt bepaald door de twee dobbelstenen die je erbij krijgt. Weet jij dus echt een keer niet wat je met je vrienden of familie moet doen? Dan is Mens erger je niet! een hele goede optie.

Ticket to ride

Ticket to ride is een ideaal gezelschapsspel. Bij dit spel is het de bedoeling dat je het hele Europese continent af gaat reizen. Dit doe je door middel van het aanleggen van spoorlijnen. Hoe langer jouw spoorlijn is, hoe meer punten je kunt verdienen. Wie als eerste de routes van zijn of haar kaartjes heeft aangelegd, heeft gewonnen. Heb jij de beste strategie?

Hoe pak jij de winst?

Bij ieder spel is het natuurlijk de bedoeling om te winnen: of je nou een online casinospel speelt of een oer-Hollands bordspel. Maar hoe doe je dit eigenlijk? Allereerst is het natuurlijk vanzelfsprekend dat je weet hoe het spel in elkaar zit. Het is dus goed om de algemene spelregels door te lezen, maar vergeet daarbij natuurlijk ook de overige spelregels niet. Op deze manier weet jij precies wat je wel en niet kunt doen. Het lezen van de spelregels is daarom erg belangrijk. Zorg daarnaast dat je altijd gefocust blijft. Op deze manier kun jij de juiste keuzes maken en ben jij al een stapje dichter bij de winst.