Interesse in wabi sabi? In een wereld die steeds sneller lijkt te gaan, is het fijn om even stil te staan bij de kleine dingen in het leven. Wabi sabi, een Japanse filosofie, leert ons dat perfectie niet bestaat en dat alles een tijdelijk karakter heeft. Door de schoonheid van bescheidenheid, vergankelijkheid en imperfectie te waarderen, kunnen we tot rust komen en ons beter concentreren op wat er écht toe doet in het leven.

SUPERTIP:
Ontdek meer over wabi sabi.. Gebruik dit =>

Wat is wabi sabi

Wabi sabi is een oeroude filosofie die teruggaat tot het 8e eeuwse Japan. Het idee is dat schoonheid niet ligt in perfectie, maar in de imperfectie. Alles heeft zijn eigen unieke karakteristieken, en door deze te omarmen kunnen we echt genieten van het leven.

De wabi sabi-filosofie kan ons helpen om meer aandacht te schenken aan wat er werkelijk toe doet in het leven. In plaats van ons te concentreren op dingen die niet belangrijk zijn, kunnen we onze aandacht richten op de relaties die er écht toe doen. We kunnen genieten van de kleine momenten in het leven, en ons bewust worden van de schoonheid van vergankelijkheid. Door wabi-sabi te omarmen, kunnen we rust vinden in een snelle en hectische wereld.

Wat betekend Wabi?

In het Westen wordt wabi vaak vertaald als ‘eenheid in verscheidenheid’. Wabi is een Japanse filosofie die streeft naar rust en eenvoud. Het betekent dat schoonheid kan worden gevonden in alledaagse dingen. Dingen hoeven niet perfect te zijn om mooi te zijn volgens de filosofie van wabi.

Wat betekend Sabi?

Sabi is een Japanse term die veel wordt gebruikt in de kunstwereld. Het betekent ‘echt’ of ‘waarachtig’. Volgens de filosoof Kitaro Nishida is sabi de kern van alle dingen. Het is de aard van de dingen die vergankelijk, eenzaam en onvolmaakt zijn.

wabi sabi

Ben je gestrest? 

Probeer eens om de volgende keer dat je gestrest bent, of als je de behoefte voelt om te ontspannen, aandacht te richten op de wabi sabi-filosofie. Je zult merken dat het je helpt om tot rust te komen en van het moment te genieten. Als je het leuk vindt om meer te weten te komen over wabi-sabi, kun je er meer over lezen of een cursus volgen. Wabi sabi is een prachtige manier om het leven te bekijken en ervan te genieten. Het kan ons helpen om tot rust te komen en onze aandacht te richten op wat er werkelijk toe doet. Geniet ervan!

Wat leer je dankzij wabi sabi?

Wabi-sabi leert ons dat alles veranderlijk is en dat dit oke is. Niets blijft hetzelfde, alles is aan het verouderen en uiteindelijk zal alles vergaan. Dit is een afschrikwekkende realiteit voor sommigen, maar wabi-sabi leert ons om ermee te leven en ervan te genieten. Door ons te concentreren op het moment, op wat er nu is, kunnen we deze veranderingen accepteren. In plaats van altijd naar de toekomst te streven, leren we om te genieten van wat er nu is.

De 9 voordelen van Wabi Sabi

  1. Leert ons waarde te hechten aan imperfectie.
  2. Geeft ons de kans om rust en stilte te ervaren.
  3. Leert ons eenvoud te waarderen.
  4. Maakt ons bewuster van het moment.
  5. Leert ons om te genieten van de kleine dingen in het leven.
  6. Geeft ons de kans om te reflecteren over het leven.
  7. Leert ons om te gaan met veranderingen.
  8. Maakt ons bewuster van de aard van dingen.
  9. Leert ons om te accepteren dat alles eindigt

Wat is een Wabi Sabi interieur?

Een wabi sabi interieur is een rustgevend en sereen interieur met natuurlijke elementen. Het is een stijl die terugkeert naar de essentie van dingen, en waarde hecht aan veroudering, imperfectie en eenvoud. Een wabi sabi interieur is dus heel anders dan je standaard strakke en moderne interieur.

Het woord wabi sabi is afkomstig uit het Japans en betekent ‘rust, schoonheid en eenvoud’. Deze term wordt vaak gebruikt voor het beschrijven van Japanse tuinen, maar kan ook prima worden toegepast op interieurs. Een wabi sabi interieur is dus niet alleen heel erg mooi om naar te kijken, maar is ook nog eens erg ontspannend.

wabi sabi interieur wabi sabi interieur wabi sabi interieur wabi sabi interieur wabi sabi interieur wabi sabi interieur

Ontdek de geschiedenis van Wabi Sabi

SUPERTIP:
Ontdek meer over wabi sabi.. Gebruik dit =>

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.