Zelf tandsteen verwijderen? Er zijn verschillende manieren om tandsteen zelf te verwijderen. De meeste mensen denken dat dit een lastige taak is, maar het hoeft niet zo moeilijk te zijn als je de juiste technieken gebruikt. Hieronder vind je een aantal tips die je kunnen helpen bij het verwijderen van tandsteen of helpen te voorkomen!

SUPERTIP:
Tandsteen verwijderen? Gebruik dit =>

1. Tandsteen verwijderen door goed te poetsen

Zorg ervoor dat je tanden twee keer per dag goed worden gepoetst. Dit is de beste manier om tandsteen te voorkomen. Want laten we eerlijk zijn, voorkomen is beter dan genezen!

tandsteen verwijderen

2. Poetsen met een elektrische tandenborstel

Gebruik een elektrische tandenborstel wanneer je je tanden poetst. Deze borstels helpen om tandsteen en andere vuildeeltjes beter te verwijderen. Omdat je zelf nooit zo’n kracht kunt zetten met een normale tandenborstel. 

3. Tandsteen verwijderen met fluoride

Gebruik een tandpasta met fluoride. Deze tandpasta helpt om je tanden sterker te maken en het risico op tandsteen te verkleinen. 

4. Bescherm je glazuur

Gebruik een zachte borstel om je tanden te poetsen. Harde borstels kunnen de glazuurlaag van je tanden beschadigen, waardoor er meer kans is op tandsteen.

5. Neem de tijd om je tanden te poetsen

De meeste mensen zijn klaar met tandenpoetsen in enkele seconden. Maar poets je tanden langzaam en grondig. Druk niet te hard op je tandenborstel en poets niet te snel. Deze methode zorgt ervoor dat alle vuildeeltjes goed worden verwijderd. 

6. Tandsteen verwijderen met flosdraad

Je kunt tandsteen ook verwijderen met flosdraad. Gebruik een flosdraad of waterpik om je tanden te flossen. Deze apparaten helpen je tanden schoon te houden en voorkomen dat er tandplak achterblijft. Wel zo ideaal!

7. Bezoek regelmatig een tandarts

Veel mensen hebben angst voor de tandarts en stellen daarom snel een afspraak met de tandarts uit. Een professional kan je helpen om problemen met tandsteen te voorkomen. Je kunt er maar beter op tijd bij zijn, voordat je te maken krijgt met pijnlijke klachten.

8. Drink voldoende water voor gezonde tanden

Ja, drink genoeg water. Water helpt om je mond gezond te houden en voorkomt dat er tandplak achterblijft. Als jij alleen maar frisdrank drinkt, heb je eerder kans op tandsteen en gaatjes. Vermijd daarom suikerhoudende dranken en voedsel. Suiker kan tandplak veroorzaken, waardoor er meer kans is op tandsteen.

9. Overweeg een mondspoeling te gebruiken

Wil je het helemaal goed aanpakken? Gebruik dan na het tandenpoetsen een mondspoeling. Mondspoelingen helpen om tandplak en andere vervuiling te verwijderen. 

Al deze tips zullen je helpen om tandsteen zelf te verwijderen en te voorkomen. Vergeet niet dat het belangrijk is om je tanden tweemaal per dag goed te poetsen. Dit is de beste manier om tandsteen te voorkomen en je tanden gezond te houden.

BONUS: Je kan meer met tandpasta

Wist je dat je ook je nagels kunt verzorgen met tandpasta? Of zelf vlekken kunt verwijderen met tandpasta. Zo gebruik je tandpasta in en om het huis!>>

Wat is tandsteen?

Tandsteen is een harde, gelige laag die zich kan ophopen op je tanden. Het is een samensmelting van plaque, voedselresten en mineralen. Tandsteen kan pijnlijk zijn en ervoor zorgen dat je tanden er geel uitzien. Het kan ook een rol spelen in het ontwikkelen van gingivitis, tandvleesontsteking en cavities.

Is tandsteen verwijderen gevaarlijk?

Nee, tandsteen verwijderen is niet gevaarlijk. In feite, het is een van de beste dingen die u kunt doen om ervoor te zorgen dat uw tanden en mond gezond blijven. Tandsteen vormt zich wanneer er mineralen op de tanden en kiezen aanhechten.

SUPERTIP:
De beste aanbiedingen ontdekken? Gebruik dit =>

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.