Ouderdomsvlekjes zijn kleine bruine of zwarte plekken die op het oppervlak van je huid verschijnen. Ze zijn meestal rond of ovaal, ongeveer 1 tot 3 millimeter in doorsnee. Ouderdomsvlekjes komen meestal voor op plekken die veel aan de zon blootgesteld zijn geweest, zoals het gezicht, handen, armen en schouders. Ze kunnen ook verschijnen op plaatsen die niet aan zonlicht blootgesteld zijn geweest, zoals de binnenkant van de dijen en de billen.

Ouderdomsvlekken zijn (helaas) ook leeftijdsgebonden donkere plekken op de huid, die het meest voorkomen bij mensen boven de 40. Heb jij al last van ouderdomsvlekjes? Wij delen hieronder een aantal handige tips.

SUPERTIP:
Sneller resultaat? Dit werkt ook tegen ouderdomsvlekken! Gebruik dit =>

Nu rust de vraag, hoe kunnen we dit voorkomen?

Appelcider azijn

Deze ouderdomsvlekken verwijderaar bevat alfahydroxyzuren die erg behulpzaam zijn bij het verwijderen van ouderdomsvlekken. Het werkt ook om ouderdomsvlekken lichter te maken, dus vergeet niet om dit huismiddeltje tegen ouderdomsvlekjes op je gezicht, handen en armen eens uit te proberen.

Citroensap

Citroensap is super effectief als je graag af wilt van je ouderdomsvlekjes. Het is daarnaast ook nog eens in elke winkel te koop. Om het effectiever te maken kan je het beste de citroensap mengen met komkommer schijfjes. Wrijf daarna minimaal een week de vlekjes in met de komkommerschijfjes.

Suiker

Meng suiker met citroen om een zelf een ouderdomsvlekken verwijderaar te maken die heel goedkoop is en toch heel effectief. Deze ouderdomsvlekken verwijderaar kun je gebruiken op gezicht, handen en armen. Je ziet het! Ook hier komt citroensap weer terug.

ouderdomsvlekjes

Aardappelsap

Aardappel bevat enzymen die goed zijn om ouderdomsvlekken effectief te verwijderen. Aardappelen kunnen helpen bij het verwijderen vanouderdomsvlekjes op handen, gezicht en armen.

Ook dit helpt tegen ouderdomsvlekjes..

Crèmes

Je kunt proberen crèmes tegen ouderdomsvlekken te gebruiken, zodat je je geen zorgen meer hoeft te maken over ouderdomsvlekken op gezicht, handen en armen. Crèmes werken net als elk ander middel om ouderdomsvlekken te verwijderen zoals hier boven beschreven. Het is maar net waar je keuze naar uit gaat!

Hoewel ouderdomsvlekken niet gevaarlijk zijn, is het toch belangrijk dat je de oorzaken van ouderdomsvlekken kent, de symptomen en hoe je ouderdomsvlekken kunt voorkomen. Raadpleeg bij twijfel altijd een arts.

SUPERTIP:
Sneller resultaat? Dit werkt ook tegen ouderdomsvlekken! Gebruik dit =>

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.