ouderdomsvlekjes

Ouderdomsvlekjes? Zo kom je er van af!

Ouderdomsvlekjes zijn kleine bruine of zwarte plekken die op het oppervlak van je huid verschijnen. Ze zijn meestal rond of ovaal, ongeveer 1 tot 3 millimeter in doorsnee. Ouderdomsvlekjes komen meestal voor op plekken die veel aan de zon blootgesteld zijn geweest, zoals het gezicht, handen, armen en schouders. Ze kunnen ook verschijnen op plaatsen die niet aan zonlicht blootgesteld zijn geweest, zoals de binnenkant van de dijen en de billen.

Ouderdomsvlekken zijn (helaas) ook leeftijdsgebonden donkere plekken op de huid, die het meest voorkomen bij mensen boven de 40. Heb jij al last van ouderdomsvlekjes? Wij delen hieronder een aantal handige tips.

SUPERTIP:
Sneller resultaat? Dit werkt ook tegen ouderdomsvlekken! Gebruik dit =>

Nu rust de vraag, hoe kunnen we dit voorkomen?

Appelcider azijn

Deze ouderdomsvlekken verwijderaar bevat alfahydroxyzuren die erg behulpzaam zijn bij het verwijderen van ouderdomsvlekken. Het werkt ook om ouderdomsvlekken lichter te maken, dus vergeet niet om dit huismiddeltje tegen ouderdomsvlekjes op je gezicht, handen en armen eens uit te proberen.

Citroensap

Citroensap is super effectief als je graag af wilt van je ouderdomsvlekjes. Het is daarnaast ook nog eens in elke winkel te koop. Om het effectiever te maken kan je het beste de citroensap mengen met komkommer schijfjes. Wrijf daarna minimaal een week de vlekjes in met de komkommerschijfjes.

Suiker

Meng suiker met citroen om een zelf een ouderdomsvlekken verwijderaar te maken die heel goedkoop is en toch heel effectief. Deze ouderdomsvlekken verwijderaar kun je gebruiken op gezicht, handen en armen. Je ziet het! Ook hier komt citroensap weer terug.

Aardappelsap

Aardappel bevat enzymen die goed zijn om ouderdomsvlekken effectief te verwijderen. Aardappelen kunnen helpen bij het verwijderen vanouderdomsvlekjes op handen, gezicht en armen.

Ook dit helpt tegen ouderdomsvlekjes..

Crèmes

Je kunt proberen crèmes tegen ouderdomsvlekken te gebruiken, zodat je je geen zorgen meer hoeft te maken over ouderdomsvlekken op gezicht, handen en armen. Crèmes werken net als elk ander middel om ouderdomsvlekken te verwijderen zoals hier boven beschreven. Het is maar net waar je keuze naar uit gaat!

Hoewel ouderdomsvlekken niet gevaarlijk zijn, is het toch belangrijk dat je de oorzaken van ouderdomsvlekken kent, de symptomen en hoe je ouderdomsvlekken kunt voorkomen. Raadpleeg bij twijfel altijd een arts.

SUPERTIP:
Sneller resultaat? Dit werkt ook tegen ouderdomsvlekken! Gebruik dit =>

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

Water met citroen
🍏 Gezondheid
Water met citroen? Dit zijn de voordelen!

Water is belangrijk voor je lichaam en hersenen om optimaal te kunnen functioneren. Wanneer je te weinig water drinkt, ga je dit al snel merken aan je huid, je concentratie en fitheid. Combineer je dit met citroenwater dan is het een makkelijke manier om je leven en gezondheid te verbeteren.

Lees meer »
pasta koken
🔪 Keuken
Pasta koken? Zo doe je dat super snel!

Veel gezinnen eten zeker één keer per week pasta. Het is lekker en het is een keer wat anders. We zijn gewend om de pasta in een grote pan met water te laten koken tot het gaar is. Er is niets mis met deze manier, maar het kan ook sneller en met minder water.

Lees meer »
beste nagellak
👀 Diverse tips
Beste nagellak? Dit is de top 5!

Er zijn veel verschillende soorten nagellak met veel verschillende eigenschappen. Sommige zijn ontworpen voor bepaalde doeleinden, zoals je nagels sterker of soepeler maken. Maar zo zijn er ook speciale nagellakken met glitters, een mat effect en een glanzend effect.

Lees meer »
telefoon opladen
👀 Diverse tips
Telefoon opladen? Hier moet je op letten!

Van alle dingen die je voor je telefoon moet doen, is veilig opladen waarschijnlijk een van de belangrijkste. Maar hoe doe je dit veilig? Als je simpel denkt, opladen en klaar dan heb je het mis. Nooit gedacht dat ik zoveel tips kon delen om je telefoon veilig om te laden.

Lees meer »
Parmezaanse kaas
🍏 Gezondheid
Parmezaanse kaas? Dit zijn de gezondheidsvoordelen

Parmezaanse kaas is een vorm van harde en droge kaas, die minstens 12 maanden gerijpt is. Het is een van de populairste kaassoorten in de wereld, die van hoge kwaliteit is. Om meer over dit fantastische product te begrijpen, lees je hieronder enkele parmezaanse kaas feiten.

Lees meer »
koper poetsen
💎 Schoonmaak
Koper poetsen? Zo moet dat!

Koper is een metaal dat, als het goed gepolijst wordt, prachtig kan glanzen. Helaas weten veel mensen niet hoe ze koper correct moeten poetsen en eindigen met een glansloos resultaat. Je kan koper namelijk op verschillende manieren poetsen.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.