Kunstgebit poetsen? Het poetsen van je kunstgebit is belangrijk om er lang(er) plezier van te hebben. De meeste mensen poetsen hun kunstgebit 2 keer per dag, maar hoe poets je eigenlijk een kunstgebit op de juiste manier? Ontdek snel een paar handige tips.

SUPERTIP:
Ontdek de beste tandpasta…  Gebruik dit =>

Kunstgebit poetsen met fluoride tandpasta 

Poets je kunstgebit met een zachte tandenborstel en fluoride tandpasta. Fluoride helpt je om je tanden beter te beschermen tegen bacteriën en je tanden wit te houden. Het is natuurlijk zonde als je kunstgebit gaat verkleuren of er veel tandplak blijft zitten op je tanden. 

kunstgebit poetsen

Kunstgebit poetsen met waterstofperoxide

Een kunstgebit poetsen met waterstofperoxide is een goede manier om het schoon te houden. Het zal ervoor zorgen dat er geen bacteriën achterblijven in je gebit, die mogelijk leiden tot infecties. Je kunstgebit moet elke dag gepoetst worden, net als je natuurlijke tanden.

Gebruik een waterstofperoxide oplossing om je kunstgebit te desinfecteren. Waterstofperoxide is een sterk desinfecterend middel. Gebruik hiervoor wel altijd een oplossing van 3% waterstofperoxide in plaats van de 6% variant. De 6% variant is namelijk te sterk en kan je kunstgebit beschadigen.

Ga op controle

Laat je kunstgebit regelmatig nakijken door je tandarts of kaakchirurg. Deze kan controleren of je kunstgebit nog goed zit en of er geen gaten of scheuren in zitten.

Kunstgebit poetsen door te polijsten

Soms is het ook nodig om je kunstgebit te polijsten. Dit kan je tandarts of kaakchirurg doen, maar er zijn ook speciale polijst pasta’s verkrijgbaar die je zelf kunt gebruiken. Polijsten is belangrijk omdat er soms plaque (tandplak) achterblijft op je kunstgebit. Plaque is een dun laagje bacteriën dat zich vastzet op je tanden en kiezen. Als plaque niet verwijderd wordt, kan dit leiden tot verschillende problemen.

Je kunstgebit poetsen is belangrijk

Je kunstgebit poetsen is dus belangrijk, maar het is ook belangrijk om goed op de hygiëne van je kunstgebit te letten. Door deze tips op te volgen, ben je ervan verzekerd dat je kunstgebit er lang mooi en schoon uit blijft zien.

Hoe vaak moet je je kunstgebit vervangen?

Je kunstgebit moet gemiddeld elke vijf jaar worden vervangen. Dit is nodig om ervoor te zorgen dat je kunstgebit er netjes uitziet en goed blijft functioneren. Bovendien kan een kunstgebit gaan slijten en breken na verloop van tijd. Als je kunstgebit niet goed wordt onderhouden, kan dit leiden tot tandbederf of andere problemen met je mondgezondheid. Zorg er daarom voor dat je elke 5 jaar voor een nieuw kunstgebit gaat.

SUPERTIP:
Ontdek de beste tandpasta…  Gebruik dit =>

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.