Katten in de tuin kunnen een echte plaag zijn. Niet alleen maakt hun aanwezigheid je tuin onhygiënisch, maar ze kunnen ook veel schade toebrengen aan planten en bloemen. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat katten minder vaak in je tuin komen. Ontdek snel een paar handige tips!

SUPERTIP:
Last van katten in de tuin? Gebruik dit =>

Geen katten in de tuin

Katten in de tuin zijn een groot probleem voor veel mensen. Ze kunnen planten beschadigen, vogels verjagen en zelfs ongedierte aantrekken. Zorg ervoor dat er geen voedsel voor katten in je tuin ligt. Katten zullen vaak naar tuinen toe gaan waar ze voedsel kunnen vinden. Als je ervoor zorgt dat er geen voedsel voor katten in je tuin ligt, zullen ze minder vaak naar je tuin toe gaan omdat katten continue op zoek naar eten. (Wilde) katten komen namelijk ook af op vogelvoer of lekkere hondenbrokjes die je eerder rond hebt gestrooid voor je lieve huisdier.  

Last van katten in de tuin? Gebruik sinaasappelschillen

Katten houden niet van citrusvruchten. Leg een paar sinaasappelschillen in je tuin, op de plekken waar je katten wilt weren. Voor een optimale werking moet je de schillen elke week verversen. Maar dankzij dit simpele trucje zul je al snel merken dat je geen last meer hebt van katten in de tuin. 

katten in de tuin 

Katten in de tuin verjagen met kruidnagel

Katten houden ook niet van kruidnagel. Kruidnagel is ook een natuurlijk en effectief afweermiddel tegen katten. Strooi de kruidnagel over de plekken in je tuin waar je katten wilt weren. Katten kunnen namelijk niet tegen de sterke geur van kruidnagel, waardoor ze maar al te graag je tuin vermijden.

Zorg ervoor dat je tuin niet te aantrekkelijk voor katten is

Katten houden van ruimtes waar ze zich kunnen verstoppen en rustig kunnen liggen. Als je tuin een plek is waar katten zich gemakkelijk kunnen verbergen, is het aantrekkelijker voor ze om naar je tuin toe te gaan. Zorg er dus voor dat je tuin niet te aantrekkelijk voor katten is. En probeer verstop plekken te verwijderen.

Door deze tips toe te passen, kun je ervoor zorgen dat katten minder vaak in je tuin komen.

SUPERTIP:
Last van katten in de tuin? Gebruik dit =>

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.