Je huis opruimen? Een opgeruimd huis is een fijn huis. Maar helaas is het niet altijd even makkelijk om alles netjes te houden. Gelukkig zijn er wel een aantal handige tips die je kunt toepassen om alles sneller op te ruimen. In dit artikel leer je hoe je super snel je huis kunt opruimen!

SUPERTIP:
Je huis grondig schoonmaken? Gebruik dit =>

1. Je huis opruimen? Maak een lijstje

Voordat je gaat opruimen, is het belangrijk dat je een lijstje maakt van alle taken die je wilt uitvoeren. Dit zorgt ervoor dat je niet vergeet iets op te ruimen en geeft je ook een beter overzicht van wat er allemaal moet gebeuren. Als je alles op een rijtje hebt, wordt het ook makkelijker om prioriteiten te stellen. En kan je het bijvoorbeeld ook verdelen over meerdere dagen.

huis opruimen

2. Sorteer alle spullen

Zet alle spullen die niet op hun plek horen bij elkaar. Dit is het eerste wat je moet doen als je gaat opruimen. Zorg ervoor dat alles wat niet thuishoort in een bepaalde ruimte bij elkaar komt. Zet spullen die eigenlijk naar boven moeten bijvoorbeeld op de trap. Ligt er speelgoed dat eigenlijk op de kinderkamer thuis hoort? Leg dit ook bij elkaar. Anders blijf je op en neer lopen.

3. Verkoop spullen die je niet meer nodig hebt

Maak een stapel van spullen die je wil weggeven of verkopen. Dit zijn spullen waar je geen plek voor hebt, maar je niet wilt weggooien. Het is natuurlijk zonde van je tijd als je dit elke keer weer opnieuw moet schoonmaken, terwijl je het niet gebruikt.

4. Je huis opruimen? Begin met de makkelijke taken

Wanneer je aan het opruimen bent, is het verleidelijk om meteen aan de moeilijkste klussen te beginnen. Maar dit is niet altijd de beste strategie. Begin daarom met de makkelijke taken, zodat je snel wat vooruitgang kunt boeken. Dit zal je motiveren om door te gaan met de moeilijkere klussen die meer tijd kosten zoals het wassen van je ramen.

5. Huis opruimen? Werk met een timer

Als je denkt dat je niet genoeg tijd hebt om alles goed op te ruimen, kun je ervoor kiezen om met een timer te werken. Stel jezelf een tijdslimiet en ga aan de slag. Je zult merken dat je sneller werkt als je weet dat je maar beperkt tijd hebt. Tevens is het beter om een uur iets te doen, dan een uur niets te doen. In een uur kan je al een hoop schoonmaken. 

6. Zet alles op de juiste plek terug

Doe alle spullen terug waar ze horen. Als je klaar bent met sorteren, dan is het tijd om alles terug te zetten waar het hoort. Dit is belangrijk, want anders blijven de spullen rondslingeren en raak je ze vervolgens weer kwijt. Leg ze vooral op een plek, waar je ook later weer kunt terug vinden. Je huis opruimen is best makkelijk toch! Je bent al bij stap 6.

7. Maak je bed op

Een opgeruimd bed ziet er altijd mooi uit! Maak je bed elke dag op. Dit kan je het beste meteen doen zodra je op staat. Het kost je slechts 2 minuten van je tijd en het geeft je meteen een fijn gevoel. Dan kan je dit alweer van je lijstje afstrepen zodra je je huis gaat schoonmaken.

8. Huis opruimen? Ga dweilen en stofzuigen

Gebruik een dweil of stofzuiger om de ruimte schoon te maken. Dit is het laatste wat je moet doen als je klaar bent met opruimen. Zodat er geen stof meer van je kastjes afvalt. Zorg ervoor dat je alles schoonmaakt en opruimt. Zo voorkom je dat het weer rommel wordt. En wat geeft het toch een heerlijk gevoel als je huis weer is opgeruimd.

9. Doe de afwas meteen na het eten

Als je de afwas laat staan, wordt het alleen maar meer werk. Doe de afwas meteen na het eten, dan hoef je er later niet meer aan te denken. Zo heb je meteen weer rust in je hoofd.

10. Maak gebruik van opbergdozen

Je huis opruimen? Maar dan als een professional? Als je spullen hebt die je niet vaak gebruikt, maar toch wilt bewaren, gebruik dan opbergdozen. Zo blijven je spullen netjes opgeruimd. Maak op de doos een notitie zodat je precies weet wat er in zit. 

Je huis opruimen? Was nog nooit zo makkelijk!

SUPERTIP:
Je huis grondig schoonmaken? Gebruik dit =>

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.