Voor vele eeuwen heeft Marseille zeep bekend gestaan om zijn reinigende en hydraterende werking. Marseille zeep is een natuurlijke zeep die gemaakt wordt van olijfolie, lijnzaadolie en karitéboter en is daardoor heel mild voor de huid. Marseille-zeep is ideaal voor mensen met een gevoelige huid, eczeem of psoriasis. Marseille-zeep laat geen residu achter op de huid en maakt de huid zacht en soepel.

1. Kleding wassen met Marseille zeep

Marseille-zeep is ook heel geschikt voor het wassen van kleding en textiel. Marseille-zeep is een duurzame keuze, want het is gemaakt van natuurlijke ingrediënten en is biologisch afbreekbaar. Marseille-zeep is ook een goedkope optie, want een klein stukje zeep gaat heel lang mee. Dat zijn nog eens mooie voordelen! Hetzelfde geldt voor Wasparfum. Ben jij al bekend met wasparfum? Ontdek hier de voordelen van wasparfum.

SUPERTIP:
Op zoek naar Marseille zeep? Gebruik dit =>

2. Pannen schoonmaken met Marseille zeep

Marseille-zeep is een uitstekend hulpmiddel in de keuken. Het kan gebruikt worden om pannen grondig  schoon te maken, maar kan ook dienen als natuurlijk afwasmiddel. Het is namelijk een krachtige en natuurlijke zeep die ontvettend werkt. Zo kan je eindelijk afstappen van je chemische schoonmaakproducten.

marseille zeep  

3. Marseille zeep is milieuvriendelijk

Marseille-zeep is ook een uitstekende optie voor mensen die op zoek zijn naar een milieuvriendelijkere manier van leven. Het is gemaakt van natuurlijke ingrediënten, waardoor het een schoonmaakproduct is dat veel beter is voor het milieu dan synthetische alternatieven. Marseille-zeep is ook biologisch afbreekbaar, waardoor het een uitstekende optie is voor mensen die graag hun milieu willen beschermen.

4. Tanden poetsen met Marseillezeep

Wil je gezond en stralend tandvlees? Poets je tanden dan met groene Marseillezeep! De milde zeep is op basis van olijfolie en is niet alleen goed voor je huid en haar, maar ook voor je tanden. Gewoon je tandenborstel over het blok wrijven. Met behulp van wat druppels pepermuntolie kun je de zeepsmaak camoufleren. Alleen mis je natuurlijk wel de fluoride die in tandpasta zit, dus niet handig voor de lange termijn.

5. Desinfecteren met marseillezeep

Wil je een niet-chemisch schoonmaakmiddel dat ook nog eens lekker ruikt? Maak dan gebruik van Marseillezeep! Je kunt het gebruiken om verschillende watervaste oppervlakten schoon te maken. Het enige wat je hoeft te doen is een paar eetlepels van de geraspte zeep samen met huishoudazijn op te lossen in heet water. Giet vervolgens het mengsel in een lege spuitfles en begin met schoonmaken!

Waar kan ik Marseille zeep kopen?

Marseillezeep kan je als blok (zeep) en als wasmiddel op basis van Marseille-zeep vinden in veel verschillende winkels. Een van de populairste winkels is Bol.com. Door dat de zeep ontzettend populair is, komt het vaak voor dat deze zeep is uitverkocht.

Wat is Marseillezeep?

Marseillezeep is qua vorm en samenstelling hét traditionele stuk Franse zeep bij uitstek. Doordat de Provence beschikte over grote hoeveelheden olijfolie, natuurlijke soda en zeezout uit de Camargue, drie hoofdbestanddelen voor natuurlijke zeepproductie, ontwikkelde dit gebied zich vanaf de Middeleeuwen tot het belangrijkste gebied voor zeepziederijen. Als kruispunt van drukke handelsroutes ontwikkelde Marseille in de 17e eeuw zich tot de belangrijkste Franse producent van zeep.

Marseillezeep wordt gemaakt met olijfolie, water en zeezout. De oorspronkelijke receptuur is nog steeds hetzelfde en de zeep wordt nog steeds op dezelfde traditionele manier geproduceerd. Het enige verschil is dat tegenwoordig wordt gebruikgemaakt van mechanische processen in plaats van handmatig. Marseillezeep is een zeer milde en hydraterende zeep, waardoor het geschikt is voor alle huidtypes, zelfs de meest gevoelige huid. Het is niet irriterend en laat geen residu achter op de huid.

SUPERTIP:
Op zoek naar Marseille zeep? Gebruik dit =>

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.