Zo voorkom je insecten in huis!

Als iedereen ergens een hekel aan heeft dan zijn het insecten wel. Wat we al niet doen om ze te bestrijden, doden of weg te jagen… Geen oplossing is te ver gezocht. Maar hoe kom je van insecten af? Of hoe zorg je er voor dat ze sowieso niet binnen komen?
 

Hieronder een aantal handige tips!
 • Gebruik azijn en citroen als schoonmaakmiddel. Insecten kunnen niet tegen de geur van citroen en azijn.
 • Druppel voldoende druppels pepermuntolie op een doekje en leg deze op plekken waar je vaak een insect bent tegengekomen. Ook kunnen sommige insecten zoals spinnen niet tegen de geur van pepermuntolie.
 • Maak kieren goed dicht met kit of pur. Zodat je zeker weet, dat je zoveel mogelijk insecten buiten de deur houdt!
 • Plaatst horren en een kralengordijn bij de (achter)deur.
 • Koop bij een tuincentra een spuitbus tegen insecten en spuit hier de kozijnen mee in. Dan hebben ze geen kans op binnen te komen.
 • Wanneer ramen en voor- of achterdeuren niet fatsoenlijk sluiten, maak dan gebruik van tochtstrips. Want door die kieren komt niet alleen tocht naar binnen, maar ook die kleine ettertjes.
 • Draag als je buiten zit, geen lichte kleuren of zoete parfum / deodorant. Want dit trekt insecten aan…
  En als niets werkt, kun je nog altijd een imkerpak kopen of…
   

Dit werkt ook tegen insecten!  Klik hier.

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

Water met citroen
🍏 Gezondheid
Water met citroen? Dit zijn de voordelen!

Water is belangrijk voor je lichaam en hersenen om optimaal te kunnen functioneren. Wanneer je te weinig water drinkt, ga je dit al snel merken aan je huid, je concentratie en fitheid. Combineer je dit met citroenwater dan is het een makkelijke manier om je leven en gezondheid te verbeteren.

Lees meer »
pasta koken
🔪 Keuken
Pasta koken? Zo doe je dat super snel!

Veel gezinnen eten zeker één keer per week pasta. Het is lekker en het is een keer wat anders. We zijn gewend om de pasta in een grote pan met water te laten koken tot het gaar is. Er is niets mis met deze manier, maar het kan ook sneller en met minder water.

Lees meer »
beste nagellak
👀 Diverse tips
Beste nagellak? Dit is de top 5!

Er zijn veel verschillende soorten nagellak met veel verschillende eigenschappen. Sommige zijn ontworpen voor bepaalde doeleinden, zoals je nagels sterker of soepeler maken. Maar zo zijn er ook speciale nagellakken met glitters, een mat effect en een glanzend effect.

Lees meer »
telefoon opladen
👀 Diverse tips
Telefoon opladen? Hier moet je op letten!

Van alle dingen die je voor je telefoon moet doen, is veilig opladen waarschijnlijk een van de belangrijkste. Maar hoe doe je dit veilig? Als je simpel denkt, opladen en klaar dan heb je het mis. Nooit gedacht dat ik zoveel tips kon delen om je telefoon veilig om te laden.

Lees meer »
Parmezaanse kaas
🍏 Gezondheid
Parmezaanse kaas? Dit zijn de gezondheidsvoordelen

Parmezaanse kaas is een vorm van harde en droge kaas, die minstens 12 maanden gerijpt is. Het is een van de populairste kaassoorten in de wereld, die van hoge kwaliteit is. Om meer over dit fantastische product te begrijpen, lees je hieronder enkele parmezaanse kaas feiten.

Lees meer »
koper poetsen
💎 Schoonmaak
Koper poetsen? Zo moet dat!

Koper is een metaal dat, als het goed gepolijst wordt, prachtig kan glanzen. Helaas weten veel mensen niet hoe ze koper correct moeten poetsen en eindigen met een glansloos resultaat. Je kan koper namelijk op verschillende manieren poetsen.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.