Zo verwijder je snel een teek

Als het weer het toelaat zijn we met veel buitenactiviteiten bezig. Er is toch niks prettiger om lekker in de buitenlucht bezig te zijn met wandelen, tuinieren, kamperen of een festival bezoeken. En ga zo maar door.. Maar met dit lekkere warme krijgen we ook steeds meer last van ongedierte, dat is dan weer een groot nadeel, wat niet te vermijden is. Vooral de teek blijft een beestje waar je echt voor moet uitkijken.   

Het is algemeen bekend dat teken vooral in gebieden aanwezig zijn waar veel bomen en struiken staan. Het gevaar aan de teek is dat ze de Borrelia bacterie bij zich kunnen dragen. Deze bacterie kan onder andere de ziekte van Lyme veroorzaken. Hoe langer de teek dan ook in de huid zit en zich kan volzuigen met bloed, hoe groter het risico wordt dat je besmet wordt met de ziekte van Lyme. Het is dus heel erg belangrijk om jezelf helemaal te controleren als je in een bosrijkgebied bent geweest. Ben je gebeten door een teek moet je zo snel mogelijk de teek verwijderen of laten verwijderen.

 

De teek kun je ook op eenvoudige manier zelf verwijderen. Het is wel belangrijk dat je een goede pincet of tekentang gebruikt.

  • Je moet altijd proberen om de teek zo dicht mogelijk op je huid bij de kop van de teek beet te pakken en niet in het lichaam van de teek te knijpen.
  • Trek daarna met behulp van de pincet of tekentang de teek recht uit je huid.
  • Irriteer de teek niet met olie of met alcohol. Dit verhoogt alleen maar de kans op besmetting!
  • Als je de teek verwijdert hebt moet je het bijtwondje desinfecteren met 70% alcohol of met jodium.
  • De tekentang of de pincet kun je daarna in kokend water desinfecteren.
  • Een belangrijke tip nog.. Noteer de datum en plaats van de tekenbeet. Als je toch besmet zou zijn kan dit nog heel nuttig zijn.

 

Geen tekentang in huis?  Klik hier.

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

Water met citroen
🍏 Gezondheid
Water met citroen? Dit zijn de voordelen!

Water is belangrijk voor je lichaam en hersenen om optimaal te kunnen functioneren. Wanneer je te weinig water drinkt, ga je dit al snel merken aan je huid, je concentratie en fitheid. Combineer je dit met citroenwater dan is het een makkelijke manier om je leven en gezondheid te verbeteren.

Lees meer »
pasta koken
🔪 Keuken
Pasta koken? Zo doe je dat super snel!

Veel gezinnen eten zeker één keer per week pasta. Het is lekker en het is een keer wat anders. We zijn gewend om de pasta in een grote pan met water te laten koken tot het gaar is. Er is niets mis met deze manier, maar het kan ook sneller en met minder water.

Lees meer »
beste nagellak
👀 Diverse tips
Beste nagellak? Dit is de top 5!

Er zijn veel verschillende soorten nagellak met veel verschillende eigenschappen. Sommige zijn ontworpen voor bepaalde doeleinden, zoals je nagels sterker of soepeler maken. Maar zo zijn er ook speciale nagellakken met glitters, een mat effect en een glanzend effect.

Lees meer »
telefoon opladen
👀 Diverse tips
Telefoon opladen? Hier moet je op letten!

Van alle dingen die je voor je telefoon moet doen, is veilig opladen waarschijnlijk een van de belangrijkste. Maar hoe doe je dit veilig? Als je simpel denkt, opladen en klaar dan heb je het mis. Nooit gedacht dat ik zoveel tips kon delen om je telefoon veilig om te laden.

Lees meer »
Parmezaanse kaas
🍏 Gezondheid
Parmezaanse kaas? Dit zijn de gezondheidsvoordelen

Parmezaanse kaas is een vorm van harde en droge kaas, die minstens 12 maanden gerijpt is. Het is een van de populairste kaassoorten in de wereld, die van hoge kwaliteit is. Om meer over dit fantastische product te begrijpen, lees je hieronder enkele parmezaanse kaas feiten.

Lees meer »
koper poetsen
💎 Schoonmaak
Koper poetsen? Zo moet dat!

Koper is een metaal dat, als het goed gepolijst wordt, prachtig kan glanzen. Helaas weten veel mensen niet hoe ze koper correct moeten poetsen en eindigen met een glansloos resultaat. Je kan koper namelijk op verschillende manieren poetsen.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.