Zo blijft brood langer vers

Wat de Belgen heel goed kunnen is broodbakken. En als je in de buurt woont van de Belgische grens is het dan ook zeker een aanrader om daar flink wat brood in te slaan en in de diepvries te leggen. Je weet niet wat je proeft. Voor iedereen die niet even de grens over kan, hebben wij tips om je brood langer vers te houden, lekkerder kunnen wij het helaas niet maken.
 

Hieronder een aantal handige tips voor langer te genieten van vers brood!
  • Leg brood niet in de koelkast. Brood bestaat onder andere uit zetmeel. Dit houdt het water vast waardoor het brood niet droog wordt. Echter bij temperaturen tussen de -5 en 5 graden laat dit los.
  • De korstjes van brood blijven krokant in een papieren broodzak in plaats van een plastic zak.
  • Dagvers brood? Leg het brood dan in de diepvries en leg vlak van te voren een sneetje uit. Zo blijft je brood net zo vers als het moment van invriezen.
  • Brood blijft het lekkerst wanneer je het ontdooid op kamertemperatuur. Echter als je haast hebt kun je een snee brood ook in de magnetron leggen op het laagste vermogen. Een broodrooster of oven droogt het brood juist uit.
  • Wil je brood nieuw leven inblazen? Maak het dan een beetje vochtig en leg het heel kort even in de magnetron. Dat geldt ook voor stokbrood.

 

Zo blijft brood ook langer vers!  Klik hier.

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

Water met citroen
🍏 Gezondheid
Water met citroen? Dit zijn de voordelen!

Water is belangrijk voor je lichaam en hersenen om optimaal te kunnen functioneren. Wanneer je te weinig water drinkt, ga je dit al snel merken aan je huid, je concentratie en fitheid. Combineer je dit met citroenwater dan is het een makkelijke manier om je leven en gezondheid te verbeteren.

Lees meer »
pasta koken
🔪 Keuken
Pasta koken? Zo doe je dat super snel!

Veel gezinnen eten zeker één keer per week pasta. Het is lekker en het is een keer wat anders. We zijn gewend om de pasta in een grote pan met water te laten koken tot het gaar is. Er is niets mis met deze manier, maar het kan ook sneller en met minder water.

Lees meer »
beste nagellak
👀 Diverse tips
Beste nagellak? Dit is de top 5!

Er zijn veel verschillende soorten nagellak met veel verschillende eigenschappen. Sommige zijn ontworpen voor bepaalde doeleinden, zoals je nagels sterker of soepeler maken. Maar zo zijn er ook speciale nagellakken met glitters, een mat effect en een glanzend effect.

Lees meer »
telefoon opladen
👀 Diverse tips
Telefoon opladen? Hier moet je op letten!

Van alle dingen die je voor je telefoon moet doen, is veilig opladen waarschijnlijk een van de belangrijkste. Maar hoe doe je dit veilig? Als je simpel denkt, opladen en klaar dan heb je het mis. Nooit gedacht dat ik zoveel tips kon delen om je telefoon veilig om te laden.

Lees meer »
Parmezaanse kaas
🍏 Gezondheid
Parmezaanse kaas? Dit zijn de gezondheidsvoordelen

Parmezaanse kaas is een vorm van harde en droge kaas, die minstens 12 maanden gerijpt is. Het is een van de populairste kaassoorten in de wereld, die van hoge kwaliteit is. Om meer over dit fantastische product te begrijpen, lees je hieronder enkele parmezaanse kaas feiten.

Lees meer »
koper poetsen
💎 Schoonmaak
Koper poetsen? Zo moet dat!

Koper is een metaal dat, als het goed gepolijst wordt, prachtig kan glanzen. Helaas weten veel mensen niet hoe ze koper correct moeten poetsen en eindigen met een glansloos resultaat. Je kan koper namelijk op verschillende manieren poetsen.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.