Wat je kunt doen tegen rusteloze benen

Als je last hebt van rusteloze benen (RLS) kun je daar behoorlijk last van hebben tijdens je broodnodige nachtrust. Je krijgt dan een irritant, branderig gevoel in je benen, zodat je de neiging krijgt om te schoppen, te strekken en als dat ook allemaal niet helpt, opstaan uit je bed. Zo is dan alweer je nachtrust verstoord door deze zeer irritante kwaal. En wat voor invloed het op je lichaam heeft als je slaap te kort hebt, weet bijna iedereen. Je humeur zakt dan vanzelf tot het vriespunt.
 

Onrustige benen komt vaker bij vrouwen voor dan bij mannen en is een chronische aandoening. De klachten van RLS beginnen meestal in de avond of in de nacht. Dus op het moment dat het lichaam tot rust komt. Vaak kan dit probleem komen door dat je een ijzertekort hebt maar het kan ook al erfelijk bepaald zijn. Ook door een zwangerschap, medicijngebruik of door de ziekte van Parkinson kan RLS ontstaan of verergeren.

  • Laat bij rusteloze benen altijd eerst je ijzergehalte meten, vaak is dit de oorzaak. Als je ijzer te laag is kun je baat hebben bij een ijzersupplement.
  • Alcohol en cafeïne kun je in de avond beter laten staan.
  • Doe bij voorkeur overdag wat meer aan lichaamsbeweging.
  • Zorg dat je in de avond iets doet wat je niet geestelijk of lichamelijk belast. Kies voor wat meer ontspannende activiteiten zoals een spelletje.
  • Probeer iedere dag op een vaste tijd naar bed te gaan.
  • Neem wisselbaden.
  • Leg je benen in bed eens op een kussen. Dit zorgt ook weer voor een betere doorbloeding.
  • Leg een stuk zeep onder je molton.
  • Drink dagelijks een kopje brandnetelthee.

 

Ijzer nodig? Dit zijn de beste supplementen! Klik hier.

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

Water met citroen
🍏 Gezondheid
Water met citroen? Dit zijn de voordelen!

Water is belangrijk voor je lichaam en hersenen om optimaal te kunnen functioneren. Wanneer je te weinig water drinkt, ga je dit al snel merken aan je huid, je concentratie en fitheid. Combineer je dit met citroenwater dan is het een makkelijke manier om je leven en gezondheid te verbeteren.

Lees meer »
pasta koken
🔪 Keuken
Pasta koken? Zo doe je dat super snel!

Veel gezinnen eten zeker één keer per week pasta. Het is lekker en het is een keer wat anders. We zijn gewend om de pasta in een grote pan met water te laten koken tot het gaar is. Er is niets mis met deze manier, maar het kan ook sneller en met minder water.

Lees meer »
beste nagellak
👀 Diverse tips
Beste nagellak? Dit is de top 5!

Er zijn veel verschillende soorten nagellak met veel verschillende eigenschappen. Sommige zijn ontworpen voor bepaalde doeleinden, zoals je nagels sterker of soepeler maken. Maar zo zijn er ook speciale nagellakken met glitters, een mat effect en een glanzend effect.

Lees meer »
telefoon opladen
👀 Diverse tips
Telefoon opladen? Hier moet je op letten!

Van alle dingen die je voor je telefoon moet doen, is veilig opladen waarschijnlijk een van de belangrijkste. Maar hoe doe je dit veilig? Als je simpel denkt, opladen en klaar dan heb je het mis. Nooit gedacht dat ik zoveel tips kon delen om je telefoon veilig om te laden.

Lees meer »
Parmezaanse kaas
🍏 Gezondheid
Parmezaanse kaas? Dit zijn de gezondheidsvoordelen

Parmezaanse kaas is een vorm van harde en droge kaas, die minstens 12 maanden gerijpt is. Het is een van de populairste kaassoorten in de wereld, die van hoge kwaliteit is. Om meer over dit fantastische product te begrijpen, lees je hieronder enkele parmezaanse kaas feiten.

Lees meer »
koper poetsen
💎 Schoonmaak
Koper poetsen? Zo moet dat!

Koper is een metaal dat, als het goed gepolijst wordt, prachtig kan glanzen. Helaas weten veel mensen niet hoe ze koper correct moeten poetsen en eindigen met een glansloos resultaat. Je kan koper namelijk op verschillende manieren poetsen.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.