Wat is gezonder: Aardappelen, rijst of pasta?

Veel Nederlanders eten regelmatig aardappelen en pasta. Zo wordt het avondeten niet eentonig en krijg je verschillende voedingswaarden binnen. Maar wat kun je nou beter eten als je wilt afvallen? Aardappelen of pasta? Veel mensen lopen met deze vraag en daarom hebben wij het uitgezocht.
 

Het blijkt dat aardappelen en pasta evenveel koolhydraten bevatten. Maar als je wilt afvallen kun je toch beter kiezen voor aardappelen dan pasta of rijst. Aardappelen bevatten namelijk minder zetmeel dan een gelijkwaardige portie rijst of pasta. Bovendien zit je sneller en langer vol van aardappelen dankzij de vezels.

Een ander voordeel is dat aardappelen officieel groente zijn en daarmee extreem gezond! Ze bevatten veel ijzer en vitamine C, in tegenstelling tot pasta of rijst. Kies je voor zoete aardappelen? Dan profiteer je ook nog eens van vitamine A.

Aardappelen kun je het beste gekookt eten. Wanneer je er een smeuïg puree’tje van maakt of ze krokant wilt bakken (zo doe je dat), dan bevat de aardappelmaaltijd opeens veel meer calorieën door de boter of vet en melk.

Mocht je toch een dagje willen afwisselen, ga dan voor zilvervliesrijst of volkoren pasta. Beste is om dit soort maaltijden aan te vullen met extra veel groente. Probeer ook de kaas op pasta achterwege te laten.

 

Bezig met afslanken?  Klik hier.

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

Water met citroen
🍏 Gezondheid
Water met citroen? Dit zijn de voordelen!

Water is belangrijk voor je lichaam en hersenen om optimaal te kunnen functioneren. Wanneer je te weinig water drinkt, ga je dit al snel merken aan je huid, je concentratie en fitheid. Combineer je dit met citroenwater dan is het een makkelijke manier om je leven en gezondheid te verbeteren.

Lees meer »
pasta koken
🔪 Keuken
Pasta koken? Zo doe je dat super snel!

Veel gezinnen eten zeker één keer per week pasta. Het is lekker en het is een keer wat anders. We zijn gewend om de pasta in een grote pan met water te laten koken tot het gaar is. Er is niets mis met deze manier, maar het kan ook sneller en met minder water.

Lees meer »
beste nagellak
👀 Diverse tips
Beste nagellak? Dit is de top 5!

Er zijn veel verschillende soorten nagellak met veel verschillende eigenschappen. Sommige zijn ontworpen voor bepaalde doeleinden, zoals je nagels sterker of soepeler maken. Maar zo zijn er ook speciale nagellakken met glitters, een mat effect en een glanzend effect.

Lees meer »
telefoon opladen
👀 Diverse tips
Telefoon opladen? Hier moet je op letten!

Van alle dingen die je voor je telefoon moet doen, is veilig opladen waarschijnlijk een van de belangrijkste. Maar hoe doe je dit veilig? Als je simpel denkt, opladen en klaar dan heb je het mis. Nooit gedacht dat ik zoveel tips kon delen om je telefoon veilig om te laden.

Lees meer »
Parmezaanse kaas
🍏 Gezondheid
Parmezaanse kaas? Dit zijn de gezondheidsvoordelen

Parmezaanse kaas is een vorm van harde en droge kaas, die minstens 12 maanden gerijpt is. Het is een van de populairste kaassoorten in de wereld, die van hoge kwaliteit is. Om meer over dit fantastische product te begrijpen, lees je hieronder enkele parmezaanse kaas feiten.

Lees meer »
koper poetsen
💎 Schoonmaak
Koper poetsen? Zo moet dat!

Koper is een metaal dat, als het goed gepolijst wordt, prachtig kan glanzen. Helaas weten veel mensen niet hoe ze koper correct moeten poetsen en eindigen met een glansloos resultaat. Je kan koper namelijk op verschillende manieren poetsen.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.