Vlekken verwijderen van sanitair en glas

Vlekken op sanitair en glas zijn vaak enorm moeilijk te verwijderen. Het gebeurt sneller dan je denkt en een standaard schoonmaak routine volstaat dan niet meer. Bijvoorbeeld wanneer je een overheerlijke verse lasagne hebt gemaakt en de schaal inclusief handvatten bijvoorbeeld onder de bruine vlekjes zitten die er haast niet vanaf zijn te krijgen. Of wanneer je een bus haarlak op vochtig sanitair hebt laten staan en er vervolgens een grote roestvlek onder zit..
 

Gelukkig ben je niet de enige met dit probleem en zijn er dus verschillende mogelijkheden om het weer zo goed als nieuw te krijgen!

Glas

Een ovenschaal kun je spik en span krijgen door aan de slag te gaan met baking soda en wat azijn. Werkt het niet? Dan kun je een wonderspons (klik hier) gebruiken. Hiermee kun je eenvoudig hardnekkige vlekken verwijderen. Maak de spons vochtig en wrijf over de vlekken heen totdat ze verdwijnen. Het duurt even, maar de vlekken trekken wel weg. Zorg wel dat als je de wonderspons gebruikt je de schaal nogmaals goed afwast met heet water.

 

Sanitair

Roestvlekken op sanitair kun je op verschillende manieren verwijderen. Wat de beste manier is ligt echt aan het type vlek en is een kwestie van uitproberen.

  • Jif en een schuursponsje
  • HG roestvlekken verwijderaar
  • Keukenpapier doordrenken met cola, op de vlek leggen en even laten intrekken. Vervolgens veeg je het af.
  • Cillit bang
  • Dasty

Succes!

 

Een grote schoonmaak houden?  Klik hier.

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

Water met citroen
🍏 Gezondheid
Water met citroen? Dit zijn de voordelen!

Water is belangrijk voor je lichaam en hersenen om optimaal te kunnen functioneren. Wanneer je te weinig water drinkt, ga je dit al snel merken aan je huid, je concentratie en fitheid. Combineer je dit met citroenwater dan is het een makkelijke manier om je leven en gezondheid te verbeteren.

Lees meer »
pasta koken
🔪 Keuken
Pasta koken? Zo doe je dat super snel!

Veel gezinnen eten zeker één keer per week pasta. Het is lekker en het is een keer wat anders. We zijn gewend om de pasta in een grote pan met water te laten koken tot het gaar is. Er is niets mis met deze manier, maar het kan ook sneller en met minder water.

Lees meer »
beste nagellak
👀 Diverse tips
Beste nagellak? Dit is de top 5!

Er zijn veel verschillende soorten nagellak met veel verschillende eigenschappen. Sommige zijn ontworpen voor bepaalde doeleinden, zoals je nagels sterker of soepeler maken. Maar zo zijn er ook speciale nagellakken met glitters, een mat effect en een glanzend effect.

Lees meer »
telefoon opladen
👀 Diverse tips
Telefoon opladen? Hier moet je op letten!

Van alle dingen die je voor je telefoon moet doen, is veilig opladen waarschijnlijk een van de belangrijkste. Maar hoe doe je dit veilig? Als je simpel denkt, opladen en klaar dan heb je het mis. Nooit gedacht dat ik zoveel tips kon delen om je telefoon veilig om te laden.

Lees meer »
Parmezaanse kaas
🍏 Gezondheid
Parmezaanse kaas? Dit zijn de gezondheidsvoordelen

Parmezaanse kaas is een vorm van harde en droge kaas, die minstens 12 maanden gerijpt is. Het is een van de populairste kaassoorten in de wereld, die van hoge kwaliteit is. Om meer over dit fantastische product te begrijpen, lees je hieronder enkele parmezaanse kaas feiten.

Lees meer »
koper poetsen
💎 Schoonmaak
Koper poetsen? Zo moet dat!

Koper is een metaal dat, als het goed gepolijst wordt, prachtig kan glanzen. Helaas weten veel mensen niet hoe ze koper correct moeten poetsen en eindigen met een glansloos resultaat. Je kan koper namelijk op verschillende manieren poetsen.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.