Vlekken verwijderen met brood

Een vlek zit in een klein hoekje. Voor veel vlekken bestaan poetsmiddeltjes om ze te verwijderen, maar sommige vlekken vallen nog steeds buiten boord. Denk aan het verwijderen van vlekken op niet afwasbaar behang en geverfde muren. Dit zijn niet de meest makkelijke vlekken om te verwijderen, mede omdat de consequenties zo groot zijn als je er een nog groter vlek van maakt en daarom zijn wij opzoek gegaan naar een bruikbare tip.
 

Brood! Ja, je zou er waarschijnlijk nooit aan gedacht hebben om een boterham over een vlek op de muur te wrijven, maar het schijnt wel te werken. Het werkt alleen met een witte boterham. Hier verwijder je de (harde) korstjes van zodat ze geen krassen kunnen maken op kwetsbaar behang en dan veeg je over de muur heen. Je kunt de boterham eventueel een beetje verfrommelen als dit makkelijker voor je werkt.

 

Behang

Het is verstandig om altijd een stukje van het behang te bewaren zodat je het in geval van nood kunt gebruiken. Bijvoorbeeld wanneer de vlek echt niet van het behang af gaat of je een stuk behang hebt beschadigt. Scheur een stukje in hetzelfde motief af van de nood behang rol. Niet knippen dus, want gescheurde randjes vallen een stuk minder op dan een perfect geknipt vierkantje. Vervolgens leg je het stukje een paar dagen op de vensterbank zodat het iets lichter wordt. Dit is namelijk ook al gebeurt met het behang op de muur en dan plak je het stukje op de vlek of beschadiging met behanglijm.

Zo hoef je niet de muur opnieuw te verven of de muur opnieuw te behangen.

 

Dit werkt ook perfect tegen vlekken!  Klik hier.

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

Water met citroen
🍏 Gezondheid
Water met citroen? Dit zijn de voordelen!

Water is belangrijk voor je lichaam en hersenen om optimaal te kunnen functioneren. Wanneer je te weinig water drinkt, ga je dit al snel merken aan je huid, je concentratie en fitheid. Combineer je dit met citroenwater dan is het een makkelijke manier om je leven en gezondheid te verbeteren.

Lees meer »
pasta koken
🔪 Keuken
Pasta koken? Zo doe je dat super snel!

Veel gezinnen eten zeker één keer per week pasta. Het is lekker en het is een keer wat anders. We zijn gewend om de pasta in een grote pan met water te laten koken tot het gaar is. Er is niets mis met deze manier, maar het kan ook sneller en met minder water.

Lees meer »
beste nagellak
👀 Diverse tips
Beste nagellak? Dit is de top 5!

Er zijn veel verschillende soorten nagellak met veel verschillende eigenschappen. Sommige zijn ontworpen voor bepaalde doeleinden, zoals je nagels sterker of soepeler maken. Maar zo zijn er ook speciale nagellakken met glitters, een mat effect en een glanzend effect.

Lees meer »
telefoon opladen
👀 Diverse tips
Telefoon opladen? Hier moet je op letten!

Van alle dingen die je voor je telefoon moet doen, is veilig opladen waarschijnlijk een van de belangrijkste. Maar hoe doe je dit veilig? Als je simpel denkt, opladen en klaar dan heb je het mis. Nooit gedacht dat ik zoveel tips kon delen om je telefoon veilig om te laden.

Lees meer »
Parmezaanse kaas
🍏 Gezondheid
Parmezaanse kaas? Dit zijn de gezondheidsvoordelen

Parmezaanse kaas is een vorm van harde en droge kaas, die minstens 12 maanden gerijpt is. Het is een van de populairste kaassoorten in de wereld, die van hoge kwaliteit is. Om meer over dit fantastische product te begrijpen, lees je hieronder enkele parmezaanse kaas feiten.

Lees meer »
koper poetsen
💎 Schoonmaak
Koper poetsen? Zo moet dat!

Koper is een metaal dat, als het goed gepolijst wordt, prachtig kan glanzen. Helaas weten veel mensen niet hoe ze koper correct moeten poetsen en eindigen met een glansloos resultaat. Je kan koper namelijk op verschillende manieren poetsen.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.