Spullen die je ook in de vaatwasser kan reinigen

Niet iedereen heeft een vaatwasser, maar als je die wel hebt, kun je de vaatwasser voor veel meer dingen gebruiken dan alleen de vaat! Een vaatwasmachine is immers een wasmachine voor de vaat. Het maakt iets schoon. En daarom is het slim om de volgende producten zo nu en dan ook een beurt te geven.
 

Tandenborstel houder

De tandenborstelhouder waar niks mis mee lijkt te zijn, is waarschijnlijk het meest vieze product in je huis. De gemiddelde houder heeft meer dan 2 miljoen bacteriën eroverheen lopen. Wanneer die van jouw is gemaakt van RVS of plastic, kun je het beste de houder 1 a 2 keer per week een beurt in de vaatwasser geven. Vergeet niet je tandenborstel eruit te halen, dit is weer ongezond.

 

Petten en hoeden

Je kunt je bezweten pet in de wasmachine doen, maar zelfs op het meest zachte programma heb je kans dat de pet (rand) krom trekt. Probeer daarom de vaatwasser! Zet de pet of de hoed op het bovenste rekje en maak het vast met wasknijpers. Vervolgens zet je ‘m op een programma en doe je er een vaatwastablet zonder bleekmiddel in. Zodra het programma is afgelopen zet je de pet of de hoed op een mokje zodat de vorm van de bolling ondersteunt wordt.

 

Speelgoed

Peuters houden vaak zoveel van hun speelgoed dat ze er op bijten. Echter toont onderzoek aan dat bacteriën die infectie kunnen veroorzaken vrij lang leven op plastic speelgoed en thee-setjes. Klein speelgoed waar geen batterijen in gaan kunnen in de vaatwasser. Doe ze in een bakje zodat ze niet zoek raken. Ook kun je plastic hondenspeeltjes in de vaatwasser stoppen!

 

Fornuis knoppen

Uit onderzoek blijkt dat de gasfornuis knoppen meer bacteriën bevatten dan de handvat van de koelkast en de knoppen van de magnetron. Dit komt doordat je de gasfornuis knoppen vaak aanraakt met eten aan je handen of bacteriën van het eten wat je zo juist hebt aangeraakt. Bovendien zijn die knoppen veel moeilijker schoon en bacteriën-vrij te maken dan andere keukenspullen. De meeste gasfornuis knoppen kunnen in de vaatwasmachine, controleer het wel even en zet de vaatwasser op een hoge temperatuur aan zodat alles bacteriën van rauwe kip etc. goed worden verwijderd.

 

 

Een nieuwe vaatwasser nodig? Klik hier.

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

Water met citroen
🍏 Gezondheid
Water met citroen? Dit zijn de voordelen!

Water is belangrijk voor je lichaam en hersenen om optimaal te kunnen functioneren. Wanneer je te weinig water drinkt, ga je dit al snel merken aan je huid, je concentratie en fitheid. Combineer je dit met citroenwater dan is het een makkelijke manier om je leven en gezondheid te verbeteren.

Lees meer »
pasta koken
🔪 Keuken
Pasta koken? Zo doe je dat super snel!

Veel gezinnen eten zeker één keer per week pasta. Het is lekker en het is een keer wat anders. We zijn gewend om de pasta in een grote pan met water te laten koken tot het gaar is. Er is niets mis met deze manier, maar het kan ook sneller en met minder water.

Lees meer »
beste nagellak
👀 Diverse tips
Beste nagellak? Dit is de top 5!

Er zijn veel verschillende soorten nagellak met veel verschillende eigenschappen. Sommige zijn ontworpen voor bepaalde doeleinden, zoals je nagels sterker of soepeler maken. Maar zo zijn er ook speciale nagellakken met glitters, een mat effect en een glanzend effect.

Lees meer »
telefoon opladen
👀 Diverse tips
Telefoon opladen? Hier moet je op letten!

Van alle dingen die je voor je telefoon moet doen, is veilig opladen waarschijnlijk een van de belangrijkste. Maar hoe doe je dit veilig? Als je simpel denkt, opladen en klaar dan heb je het mis. Nooit gedacht dat ik zoveel tips kon delen om je telefoon veilig om te laden.

Lees meer »
Parmezaanse kaas
🍏 Gezondheid
Parmezaanse kaas? Dit zijn de gezondheidsvoordelen

Parmezaanse kaas is een vorm van harde en droge kaas, die minstens 12 maanden gerijpt is. Het is een van de populairste kaassoorten in de wereld, die van hoge kwaliteit is. Om meer over dit fantastische product te begrijpen, lees je hieronder enkele parmezaanse kaas feiten.

Lees meer »
koper poetsen
💎 Schoonmaak
Koper poetsen? Zo moet dat!

Koper is een metaal dat, als het goed gepolijst wordt, prachtig kan glanzen. Helaas weten veel mensen niet hoe ze koper correct moeten poetsen en eindigen met een glansloos resultaat. Je kan koper namelijk op verschillende manieren poetsen.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.