Omslag foto facebook (3)

Verkouden? Zo kom je er van af!

Bij een stevige verkoudheid of hoest wordt er vaak gebruik gemaakt van VapoRub. Fijn middeltje, maar als je er voor betaald wil je ook waar voor je geld krijgen. In dit geval betekend dat, dat het de verkoudheid of hoest moet verzachten. De meeste mensen brengen het aan op de rug, borst en nek. Zo staat het ook op de verpakking, maar wist je dat wanneer je het ergens anders op smeert, het vele malen effectiever is? Je zou het niet verwachten en daarom leggen wij het graag aan je uit.
 

Knoflook
Doe wat knoflook op je voetzolen  en binnen twintig minuten “proef” je het. Voetzolen absorberen namelijk uitstekend oliën en daarmee kunnen ze veel producten doeltreffender laten werken.

VapoRub
Sommige van ons gebruiken al jaren Vicks VapoRub voor van alles en nog wat. Denk hierbij aan het genezen van gebarsten lippen tot zelfs zere tenen. Om een kind of volwassene die last heeft van een stevige hoest een goede nacht rust te bieden, kun je het volgende doen:

  • Wrijf een goede laag Vicks VapoRub op de voetzolen.
  • Trek er sokken over aan.

Binnen vijf minuten zal het zware hoesten stoppen en biedt het vele uren verlichting. Bij kinderen werkt dit zelfs veel doeltreffender dan sterke medicijnen. Bovendien werkt deze methode ook nog eens verzachtend en kalmerend waardoor zowel kinderen als volwassenen vast kunnen slapen en dus sneller herstellen.

Voetzolen, it is!

 

Verkouden? Dit heb je nodig! Klik hier.

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

droge lippen
🍏 Gezondheid
Droge lippen? Dit is de oorzaak!

De herfst en winter brengt veel mooie dingen met zich mee, zoals lekker warme truien, warme chocolade melk en nog veel meer. Helaas brengen de koude maanden ook minder fijne dingen met zich mee, zoals droge en gebarsten lippen.

Lees meer »
griep voorkomen
🍏 Gezondheid
Griep voorkomen? Doe je zo!

Helaas is griep ontzettend besmettelijk en loop je grote kans om ziek te worden als er weer eens een epidemie heerst. Wat belangrijk om te weten is dat de besmetting via snot- slijm en speeksel gaat.

Lees meer »
dode plant
🌵 Tuin
Dode plant? Dit is de oorzaak!

Planten hebben alleen wat water en licht nodig om ze te zien stralen en groeien. Simpel genoeg toch? Voor iemand met groene vingers wel, maar voor de rest van de mensheid is het runnen van een huishouden een stuk eenvoudiger.

Lees meer »
lang weekend
👀 Diverse tips
Lang weekend? Zo lijkt je weekend langer!

Weekend! heerlijk, maar wat vliegt het iedere keer voorbij. Het weekend hebben we nodig om er ons van maandag tot vrijdag doorheen te kunnen slepen. Op zondag bereiden we ons weer voor, op de werk week en vraag je je af hoe deze 48 uur zo snel zijn gegaan.

Lees meer »
Huidveroudering
🍏 Gezondheid
Huidveroudering? Dit kan je er tegen doen!

Elke dag worden we weer een klein beetje ouder. Soms zou je wel eens willen dat je de tijd stil kon zetten omdat je alweer een rimpeltje of ouderdomsvlekje ziet verschijnen. Je lichaam krijgt te maken met huidveroudering.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.