Omslag foto facebook (3)

Recept: friet van zoete aardappelen

Zoete aardappel is hot, en toevallig ook heel erg lekker! In dit recept vertel ik hoe je heel eenvoudig super gezond frietjes kan eten. Wist je dat zoete aardappel boordevol vitamine A, vitamine C en vitamine B6 zit en meer antioxidanten bevat dan bijvoorbeeld blauwe bessen? Bovendien valt de zoete aardappels tegenwoordig onder de categorie ‘superfoods’!
 

Wat heb ik nodig?
  • 2 kg  Zoete aardappel 
  • Olijfolie
  • Paprikapoeder
  • Peper en Zout
Hoe moet het?
  • Schil de aardappelen en snijd deze in kleine stukken. Vul alvast een kom met water en snijd de stukken aardappel tot kleine frietjes. Doe deze in de kom water en laat ongeveer 30 minuten weken. Dit zorgt ervoor dat het zetmeel van de frietjes af gaat waardoor ze beter krokant worden in de oven.
  • Laat de oven voorverwarmen op 180 graden. Haal de frietjes uit de kom en spoel ze nog even af. Leg bakpapier op de bakplaat en verdeel de frietjes hierover. Besprenkel de frietjes met olie en de kruiden en bak deze gaar in ongeveer 30 tot 40 minuten.
  • Let op! Omdat de dikte van de frietjes varieert is het aan te raden het vanaf 30 minuten even in de gaten te houden.

Smakelijk eten!

Wist je dat je dit recept ook kan maken in de air fryer?  Klik hier.

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

droge lippen
🍏 Gezondheid
Droge lippen? Dit is de oorzaak!

De herfst en winter brengt veel mooie dingen met zich mee, zoals lekker warme truien, warme chocolade melk en nog veel meer. Helaas brengen de koude maanden ook minder fijne dingen met zich mee, zoals droge en gebarsten lippen.

Lees meer »
griep voorkomen
🍏 Gezondheid
Griep voorkomen? Doe je zo!

Helaas is griep ontzettend besmettelijk en loop je grote kans om ziek te worden als er weer eens een epidemie heerst. Wat belangrijk om te weten is dat de besmetting via snot- slijm en speeksel gaat.

Lees meer »
dode plant
🌵 Tuin
Dode plant? Dit is de oorzaak!

Planten hebben alleen wat water en licht nodig om ze te zien stralen en groeien. Simpel genoeg toch? Voor iemand met groene vingers wel, maar voor de rest van de mensheid is het runnen van een huishouden een stuk eenvoudiger.

Lees meer »
lang weekend
👀 Diverse tips
Lang weekend? Zo lijkt je weekend langer!

Weekend! heerlijk, maar wat vliegt het iedere keer voorbij. Het weekend hebben we nodig om er ons van maandag tot vrijdag doorheen te kunnen slepen. Op zondag bereiden we ons weer voor, op de werk week en vraag je je af hoe deze 48 uur zo snel zijn gegaan.

Lees meer »
Huidveroudering
🍏 Gezondheid
Huidveroudering? Dit kan je er tegen doen!

Elke dag worden we weer een klein beetje ouder. Soms zou je wel eens willen dat je de tijd stil kon zetten omdat je alweer een rimpeltje of ouderdomsvlekje ziet verschijnen. Je lichaam krijgt te maken met huidveroudering.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.