muur verven

Muur verven? Hier moet je rekening mee houden!

Je hebt weer eens het idee opgepakt om de woonkamer eens drastisch onder handen te nemen.  Een muur verven lijkt simpel, maar je moet met een aantal dingen rekening houden. Een likje verf kan een ruimte er al heel anders uit laten zien. Het kan er een stuk mooier van worden, maar het kan ook behoorlijk verpest worden. Het laatste wil je natuurlijk het liefste voorkomen.

 

Maar hoe doe je dat eigenlijk perfect een muur verven?
 

1. Het natuurlijk licht wordt vaak vergeten

Een muur verven in een mooie knallende kleur, kan een hele spannende ingeving zijn. Maar als je aan deze ingeving in de avond toegeeft, kan het zijn dat de muren bij daglicht letterlijk op je af komen.

2. Een muur verven in een te felle kleur

In een magazine kan die lime-groene muur ontzettend mooi staan, maar een te felle kleur staat vaak maar zelden mooi in je eigen huis en al helemaal niet als het in kleine ruimtes gebruikt wordt.

 

SUPERTIP:
Goede muurverf is ontzettend belangrijk! Gebruik dit =>

 

3. Te veel vertrouwen in de kleurstalen

De kleur op een kleurstaal valt vaak toch heel anders uit als je hem op de muur gebruikt. Je kunt beter meerdere kleuren kiezen en deze op een klein stukje muur uit proberen.

4. Te eentonig

Meestal wordt gedacht dat een kleur gebruiken er chique en verfijnd uit ziet. Maar helaas, het eindresultaat is dan dodelijk saai. Er is in de ruimte helemaal niks waar de aandacht naar toe getrokken wordt. Het is goed om wat accenten aan te brengen zodat de ruimte meer gaat leven.

5. Wit gebruik in donkere ruimtes

In een mooie lichte ruimte staat spierwit erg mooi. Maar komt er daarentegen weinig natuurlijk licht naar binnen dan kan spierwit er al snel vies en deprimerend uit gaan zien. Off-white zou dan een hele mooie optie zijn.

6. Je negeert schaduwen

Als je veel kleurverschillen in je kamer hebt, kun je beter een heldere kleur kiezen boven een donkere kleur. De lichtinval werpt vaak schaduwen, zodat de kleur dan nog donkerder gaat lijken.

7. Je negeert de vloer

We bedoelen nu natuurlijk niet de verfspetters op de vloer, maar dat de kleur van de vloer een behoorlijk effect op de muur kan hebben en andersom. Stem de kleuren dus op elkaar af, zodat je geen flater slaat.

8. Open ruimtes opdelen

Een mooie open ruimte kun je beter niet opdelen door verschillende kleuren te gaan gebruiken. Doe dit subtiele elementen zoals accessoires, of andere kleine dingen.

9. Trendgevoelig

Door de laatste trends te volgen, kun je wel inspiratie op doen, maar laat je hier niet door lijden. Het ene jaar is dit de mode het volgende jaar weer iets heel anders. Probeer je eigen smaak te volgen.

10. Speel altijd op safe

Als de moed je nu in de schoenen gezonken is, kun je ook nog altijd voor een neutraal kleurenpalet gaan. Dit kan misschien wel saai zijn, maar je kunt hem ook weer heel gemakkelijk over verven.

 

SUPERTIP:
Goede muurverf is ontzettend belangrijk! Gebruik dit =>

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

Water met citroen
🍏 Gezondheid
Water met citroen? Dit zijn de voordelen!

Water is belangrijk voor je lichaam en hersenen om optimaal te kunnen functioneren. Wanneer je te weinig water drinkt, ga je dit al snel merken aan je huid, je concentratie en fitheid. Combineer je dit met citroenwater dan is het een makkelijke manier om je leven en gezondheid te verbeteren.

Lees meer »
pasta koken
🔪 Keuken
Pasta koken? Zo doe je dat super snel!

Veel gezinnen eten zeker één keer per week pasta. Het is lekker en het is een keer wat anders. We zijn gewend om de pasta in een grote pan met water te laten koken tot het gaar is. Er is niets mis met deze manier, maar het kan ook sneller en met minder water.

Lees meer »
beste nagellak
👀 Diverse tips
Beste nagellak? Dit is de top 5!

Er zijn veel verschillende soorten nagellak met veel verschillende eigenschappen. Sommige zijn ontworpen voor bepaalde doeleinden, zoals je nagels sterker of soepeler maken. Maar zo zijn er ook speciale nagellakken met glitters, een mat effect en een glanzend effect.

Lees meer »
telefoon opladen
👀 Diverse tips
Telefoon opladen? Hier moet je op letten!

Van alle dingen die je voor je telefoon moet doen, is veilig opladen waarschijnlijk een van de belangrijkste. Maar hoe doe je dit veilig? Als je simpel denkt, opladen en klaar dan heb je het mis. Nooit gedacht dat ik zoveel tips kon delen om je telefoon veilig om te laden.

Lees meer »
Parmezaanse kaas
🍏 Gezondheid
Parmezaanse kaas? Dit zijn de gezondheidsvoordelen

Parmezaanse kaas is een vorm van harde en droge kaas, die minstens 12 maanden gerijpt is. Het is een van de populairste kaassoorten in de wereld, die van hoge kwaliteit is. Om meer over dit fantastische product te begrijpen, lees je hieronder enkele parmezaanse kaas feiten.

Lees meer »
koper poetsen
💎 Schoonmaak
Koper poetsen? Zo moet dat!

Koper is een metaal dat, als het goed gepolijst wordt, prachtig kan glanzen. Helaas weten veel mensen niet hoe ze koper correct moeten poetsen en eindigen met een glansloos resultaat. Je kan koper namelijk op verschillende manieren poetsen.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.