Hoe kom je van cellulite af?

Cellulite, is het probleem, vooral onder vrouwen, waar we helemaal niet blij van worden. Heel veel mensen denken onterecht dat het komt omdat ze te dik zouden zijn, maar ook hele slanke vrouwen hebben last van cellulite.  Cellulite is een vervelende aandoening, maar hoe ontstaat het nu eigenlijk?
 

De heupen, dijen en billen zijn dé plekken waar bij een vrouw het meeste vet wordt opgeslagen. De vetcellen liggen met klompjes bijelkaar omgeven door schotjes van bindweefsel. Als de vetcellen toenemen gaan de klompjes uitpuilen, terwijl andere delen van de huid niet uit kunnen puilen. Tevens is het bindweefsel van de vrouw, zachter en losser dan die van de man. Dit leidt dan tot de karakteristieke veranderingen in het uiterlijk van de huid.

Medicijnen die de hormoonhuishouding veranderen, zoals de anticonceptiepil, zijn ook vaak de grote boosdoener. Ook spelen stress, voedingspatroon, erfelijkheid en levensstijl een grote rol.

Cellulite kan heel hardnekkig zijn, maar er is zeker wat aan te doen. Creëer een andere levensstijl. Wat voor op staat is een gezond en gevarieerd voedingspatroon, wat bestaat uit veel groente en fruit.

  • Eet met regelmaat kruisbloemige groente zoals , broccoli, spruitjes of bloemkool.
  • Vermijd suiker, alcohol, verzadigde vetten en kant en klaar producten.
  • Drink voldoende water en regelmatig een heerlijk kopje kruidenthee.

Sport is ook een belangrijk onderdeel om van cellulite af te komen. Het liefste minimaal drie keer in de week een goede workout. Je lichaam wordt strakker en gecombineerd met een goede voeding en voldoende rust, ga je ook nog eens vet verbranden.

Je kunt ook nog een bindweefselmassage kuur doen. De behandeling verhoogt de doorbloeding  en activeert de stofwisseling. Er wordt dan een speciale techniek toegepast die van invloed is op de middelste huidlaag.  Door de diepe massage technieken die op het bindweefsel inwerken, vervormen de bindweefselcellen, waardoor de huid aangezet wordt tot vernieuwing.

 

Dit helpt ook tegen cellulite! Klik hier.

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

Water met citroen
🍏 Gezondheid
Water met citroen? Dit zijn de voordelen!

Water is belangrijk voor je lichaam en hersenen om optimaal te kunnen functioneren. Wanneer je te weinig water drinkt, ga je dit al snel merken aan je huid, je concentratie en fitheid. Combineer je dit met citroenwater dan is het een makkelijke manier om je leven en gezondheid te verbeteren.

Lees meer »
pasta koken
🔪 Keuken
Pasta koken? Zo doe je dat super snel!

Veel gezinnen eten zeker één keer per week pasta. Het is lekker en het is een keer wat anders. We zijn gewend om de pasta in een grote pan met water te laten koken tot het gaar is. Er is niets mis met deze manier, maar het kan ook sneller en met minder water.

Lees meer »
beste nagellak
👀 Diverse tips
Beste nagellak? Dit is de top 5!

Er zijn veel verschillende soorten nagellak met veel verschillende eigenschappen. Sommige zijn ontworpen voor bepaalde doeleinden, zoals je nagels sterker of soepeler maken. Maar zo zijn er ook speciale nagellakken met glitters, een mat effect en een glanzend effect.

Lees meer »
telefoon opladen
👀 Diverse tips
Telefoon opladen? Hier moet je op letten!

Van alle dingen die je voor je telefoon moet doen, is veilig opladen waarschijnlijk een van de belangrijkste. Maar hoe doe je dit veilig? Als je simpel denkt, opladen en klaar dan heb je het mis. Nooit gedacht dat ik zoveel tips kon delen om je telefoon veilig om te laden.

Lees meer »
Parmezaanse kaas
🍏 Gezondheid
Parmezaanse kaas? Dit zijn de gezondheidsvoordelen

Parmezaanse kaas is een vorm van harde en droge kaas, die minstens 12 maanden gerijpt is. Het is een van de populairste kaassoorten in de wereld, die van hoge kwaliteit is. Om meer over dit fantastische product te begrijpen, lees je hieronder enkele parmezaanse kaas feiten.

Lees meer »
koper poetsen
💎 Schoonmaak
Koper poetsen? Zo moet dat!

Koper is een metaal dat, als het goed gepolijst wordt, prachtig kan glanzen. Helaas weten veel mensen niet hoe ze koper correct moeten poetsen en eindigen met een glansloos resultaat. Je kan koper namelijk op verschillende manieren poetsen.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.