Het voordeel van een insectenhotel

Niet iedereen is er altijd even gelukkig mee, maar toch is het belangrijk dat ze er zijn. We hebben het dan over insecten.. Tegenwoordig zie je ook steeds meer insectenhotels in de tuinen hangen en dat is toch positief te noemen. We hebben de insecten toch ook nodig voor het bestuiven van de bloemen en ze zorgen tevens ook voor een ecologisch evenwicht door de schadelijke insecten te bestrijden. Een insectenhotel biedt de nuttige insecten in de zomer een nest en rustplaats en in de winter kunnen ze er uitstekend in overwinteren. De nuttige insecten kunnen zich dan naar behoefte nestelen in een van de kamers. 

Een insectenhotel moet je altijd op een zonnige, wind en regen beschutte plek hangen of neerzetten. De voorkant van het hotel kun je het beste maken richting het zuiden, zuidwesten of het zuidoosten. De bedoeling is dat het insectenhotel het hele jaar buiten kan blijven staan, anders jaag je de nuttige insecten vroegtijdig het nest (hotel) uit.

Bovendien weten maar heel weinig mensen dat insecten over het algemeen heel vreedzaam zijn voor de mens en huisdier. Ze zullen normaal gesproken ook geen gevaar opleveren. Ze zijn voor mensen eigenlijk van heel groot belang. Het voedsel van de insecten bestaat hoofdzakelijk uit schadelijk ongedierte.

 

Albert Einstein schreef ook het volgende citaat:

  • Als de bij uitsterft, heeft de mens nog slechts vier jaar te gaan.
  • Geen bij, geen bestuiving, geen planten, geen dieren, geen mens.

Het is heel leuk om samen met je kinderen een insectenhotel te maken. Wanneer je niet zo creatief bent, klik hier!

 

Bekijk hier alle hotels voor insecten..  Klik hier.

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

Water met citroen
🍏 Gezondheid
Water met citroen? Dit zijn de voordelen!

Water is belangrijk voor je lichaam en hersenen om optimaal te kunnen functioneren. Wanneer je te weinig water drinkt, ga je dit al snel merken aan je huid, je concentratie en fitheid. Combineer je dit met citroenwater dan is het een makkelijke manier om je leven en gezondheid te verbeteren.

Lees meer »
pasta koken
🔪 Keuken
Pasta koken? Zo doe je dat super snel!

Veel gezinnen eten zeker één keer per week pasta. Het is lekker en het is een keer wat anders. We zijn gewend om de pasta in een grote pan met water te laten koken tot het gaar is. Er is niets mis met deze manier, maar het kan ook sneller en met minder water.

Lees meer »
beste nagellak
👀 Diverse tips
Beste nagellak? Dit is de top 5!

Er zijn veel verschillende soorten nagellak met veel verschillende eigenschappen. Sommige zijn ontworpen voor bepaalde doeleinden, zoals je nagels sterker of soepeler maken. Maar zo zijn er ook speciale nagellakken met glitters, een mat effect en een glanzend effect.

Lees meer »
telefoon opladen
👀 Diverse tips
Telefoon opladen? Hier moet je op letten!

Van alle dingen die je voor je telefoon moet doen, is veilig opladen waarschijnlijk een van de belangrijkste. Maar hoe doe je dit veilig? Als je simpel denkt, opladen en klaar dan heb je het mis. Nooit gedacht dat ik zoveel tips kon delen om je telefoon veilig om te laden.

Lees meer »
Parmezaanse kaas
🍏 Gezondheid
Parmezaanse kaas? Dit zijn de gezondheidsvoordelen

Parmezaanse kaas is een vorm van harde en droge kaas, die minstens 12 maanden gerijpt is. Het is een van de populairste kaassoorten in de wereld, die van hoge kwaliteit is. Om meer over dit fantastische product te begrijpen, lees je hieronder enkele parmezaanse kaas feiten.

Lees meer »
koper poetsen
💎 Schoonmaak
Koper poetsen? Zo moet dat!

Koper is een metaal dat, als het goed gepolijst wordt, prachtig kan glanzen. Helaas weten veel mensen niet hoe ze koper correct moeten poetsen en eindigen met een glansloos resultaat. Je kan koper namelijk op verschillende manieren poetsen.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.