Groenten die je opnieuw kunt laten groeien

Jaarlijks gooien wij duizenden kilo’s aan voedsel weg. Zonde, want aardig wat voedingsmiddelen kun je hergebruiken. Andere voedingsmiddelen kun je weer invriezen en weer andere kun je meer precies afmeten. De truc is om bewust om te gaan met alles wat je hebt. Helaas gaat dit maar al te vaak op de automatische piloot.
 

Sjalotten

Je kunt sjalotten opnieuw laten groeien door 2 centime van het uiteinde in een glas met een klein beetje water te leggen.

 

Knoflook

Wanneer er groene sprietjes uit knoflook beginnen te groeien, kun je ze in een glas met een klein beetje water plaatsen. De sprietjes hebben een milde smaak en zijn uitermate geschikt door een salade, pasta en andere gerechten waar je een milde knoflook aan toe wilt voegen.

 

Bok Choy

Bok choy kun je opnieuw laten groeien door het uiteinde in water te leggen. Binnen 1 tot 2 weken kun je de bok choy overplanten naar een pot met aarde om het te laten groeien tot een volledige bok choy.

 

Wortels

Doe de uiteindes van wortels in een diep bord met een beetje water. De wortels zijn binnen een aantal weken weer te gebruiken in  een salade.

 

Basilicum

Wanneer je een 5 cm lange stengel van basilicum hebt kun je deze in een glas met water zetten. Plaats deze vervolgens in direct zonlicht. Wanneer de wortels ongeveer 2 tot 3 cm zijn kun je de stengel omplanten naar een pot met aarde. Binnen no-time heb je een complete plant.

 

Selderij

Zet de kont van de selderij in een glas met warm water in de zon. In het midden van de kont worden bladeren dikker en gaan ook groeien. Zodra dit gebeurt kun je de selderij overplaatsen naar een pot met aarde.

 

Bindsla

Zet de kont van bindsla op een diep bord met een centimeter water. Zorg dat er altijd een centimeter water op het bord ligt, vul dit aan als het water daalt. Na een paar dagen ga je wortels zien en zullen er ook nieuwe bladeren groeien. Zodra dit gebeurt kun je de bindsla overplanten naar een pot met aarde.

 

Koriander

Ook de stengels van koriander kun je gebruiken om een nieuwe plant te laten groeien. Plaats een stengel in een glas water en zodra er wortels van plus minus 2 cm ontstaan kun je de koriander omplanten naar een pot met aarde. Binnen een paar maanden heb je een volledige plant!

 

Makkelijk, je eigen groenten kweken? Klik hier.

 

Weet jij nog een handige tip? Of een goede aanvulling hier op? Laat het dan weten via een reactie.

 

Deel de tip verder!

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp

Geef een reactie

Water met citroen
🍏 Gezondheid
Water met citroen? Dit zijn de voordelen!

Water is belangrijk voor je lichaam en hersenen om optimaal te kunnen functioneren. Wanneer je te weinig water drinkt, ga je dit al snel merken aan je huid, je concentratie en fitheid. Combineer je dit met citroenwater dan is het een makkelijke manier om je leven en gezondheid te verbeteren.

Lees meer »
pasta koken
🔪 Keuken
Pasta koken? Zo doe je dat super snel!

Veel gezinnen eten zeker één keer per week pasta. Het is lekker en het is een keer wat anders. We zijn gewend om de pasta in een grote pan met water te laten koken tot het gaar is. Er is niets mis met deze manier, maar het kan ook sneller en met minder water.

Lees meer »
beste nagellak
👀 Diverse tips
Beste nagellak? Dit is de top 5!

Er zijn veel verschillende soorten nagellak met veel verschillende eigenschappen. Sommige zijn ontworpen voor bepaalde doeleinden, zoals je nagels sterker of soepeler maken. Maar zo zijn er ook speciale nagellakken met glitters, een mat effect en een glanzend effect.

Lees meer »
telefoon opladen
👀 Diverse tips
Telefoon opladen? Hier moet je op letten!

Van alle dingen die je voor je telefoon moet doen, is veilig opladen waarschijnlijk een van de belangrijkste. Maar hoe doe je dit veilig? Als je simpel denkt, opladen en klaar dan heb je het mis. Nooit gedacht dat ik zoveel tips kon delen om je telefoon veilig om te laden.

Lees meer »
Parmezaanse kaas
🍏 Gezondheid
Parmezaanse kaas? Dit zijn de gezondheidsvoordelen

Parmezaanse kaas is een vorm van harde en droge kaas, die minstens 12 maanden gerijpt is. Het is een van de populairste kaassoorten in de wereld, die van hoge kwaliteit is. Om meer over dit fantastische product te begrijpen, lees je hieronder enkele parmezaanse kaas feiten.

Lees meer »
koper poetsen
💎 Schoonmaak
Koper poetsen? Zo moet dat!

Koper is een metaal dat, als het goed gepolijst wordt, prachtig kan glanzen. Helaas weten veel mensen niet hoe ze koper correct moeten poetsen en eindigen met een glansloos resultaat. Je kan koper namelijk op verschillende manieren poetsen.

Lees meer »

Mis geen tip!

Schrijf je gratis in voor onze nieuwsbrief en maak kans op een cadeaubon t.w.v. €50,-.